Weer een win erbij | 5 mei 2019

5 Mei, terwijl overal de bevrijdingsfestivals losbarsten, staat ons Aspiranten 2 team op het veld van de Vennep Flyers met het doel ze omver te blazen. Makkelijk gezegd achteraf, want zo is het gegaan. Maar eerlijk is eerlijk, we gaan altijd voor een eerlijk en interessant potje honkbal. Winnen is leuk, maar goed honkbal is belangrijker.

Venney Flyers is niet compleet en sommige spelers staan met een jetlag in het veld. Dat doet niets af aan ons spel. Wij hebben goed gespeeld. Donderdag als we de Vennep Flyers op eigen terrein tegen komen, zal blijken hoe goed hun team is. Nu was de win voor ons.

Over de slagbeurten van de Vennep Flyers kunnen we zeer kort zijn. Ze hadden niets in te brengen op onze sterke pitchers. Toch verdient onze verdediging ook aandacht. De eerste twee innings waren voor Matthijs om te pitchen. 33 Ballen en 7 slagmensen. Een toffe vangbal van Kay op het eerste honk, een keertje 4 wijd en 5 strike-outs. Wat een resultaat. Daarna kon Ivan aan de bak om de nul te behouden. 33 Ballen en 7 slagmensen, hetzelfde resultaat tot zover. Twee keer een veldactie tijdens zijn pitchbeurt. Een actie van korte stop Quinten naar eerste honkman Levy en daarnaast nog een schitterende vangbal van Matthijs in het rechtsveld. Daarnaast gooit hij 4 strike-outs en een keer 4 wijd. Mede dankzij de ijzersterke catcher Sem die de hele wedstrijd waanzinnig gecatcht heeft, kan de wedstrijd gekwalificeerd was als een No Hitter. Super gaaf!

Aan slag regent het punten. Sem, Mike, Matthijs, Tim en Ivan slaan 2 uit 3 met een double voor Sem en Ivan. Brian en Rafaël slaan 1 uit 3 met een triple voor Rafaël. Deze honkslagen leveren heel wat punten op waarbij de double van Ivan en de triple van Rafaël de meeste mannen over de thuisplaat brengen. Beiden drie. Bij Rafaël gaat Brian zo hard naar de thuisplaat dat hij bijna struikelt over Levy, maar na wat aansporing komt Levy toch als eerste van de twee over de thuisplaat. Tim was de eerste natuurlijk. Even later komt Rafaël zelf over de thuisplaat, uhm letterlijk. Hij raakt hem niet aan. Gelukkig attendeert het publiek hem er op en hij corrigeert dit foutje. Toch een punt. Kay kampte in deze wedstrijd met hoofdpijn en is uiteindelijk halverwege de 3e inning eruit gegaan. Niets zo vervelend als een splijtende koppijn.

Met 0-15 hebben we gewonnen, waarbij het eerste punt kwam van Sem, dankzij een gave sliding over de thuisplaat. Lekker man. Daarna was het gaan met die banaan. Dat maakte de wedstrijd erg leuk om naar te kijken, ondanks de kou. Hopelijk is het donderdagavond wat warmer, maar het resultaat hetzelfde. Heren zorg dat je uitgerust op het veld verschijnt.

THE HEAT IS ON…………

Moos & Bo