UVV PH 1 – Pioniers PH1 | 14 april 2019

“Het is ijskoud …. En je woorden maken wolkjes in de lucht” zou Nielson zingen. Het zag er prachtig uit met het zonnetje, maar man o man, wat was het koud …. Brrrr ….
Neemt niet weg dat de jongens van pupillen 1, twee fantastische wedstrijden hebben gespeeld, want ja … alleen de ouders aan de kant hadden het blijkbaar ijskoud 😉

Om kwart voor één mochten ze aan de bak voor de eerste wedstrijd.
Inning 1: Santo kwam door een E9 op het eerste honk en nadat Lorenzo met 4 wijd naar het honk mocht, sloeg Deven een honkslag waardoor Santo het punt binnen kon lopen. Kayne was al eerder uit door een vangbal van de pitcher en Lorenzo ging uit door een actie 6-4. Nadat Deven het punt binnensloeg, lukte het Levi helaas niet om de bal weg te slaan en gingen we met 3 strike-out wisselen. Levi herstelde zich ontzettend snel na zijn strike-out en pitchte de eerste inning waanzinnig: 3x strike-out achter elkaar!
Inning 2: De tweede inning was helaas zonder punten voor ons, maar ook UVV wist niet te scoren. Wederom een strike-out en een mooi dubbelspel eindigde de tweede inning. Stand nog steeds 1-0 voor Pioniers!
Inning 3: Kayne en Santo gingen beiden met 4 wijd naar het eerste honk. Lorenzo met een mooie klap naar het rechtsveld zorgde dat Kayne een punt kon scoren. Ook Deven had een prachtige klap naar het linksveld, maar helaas werd die gevangen. Ondertussen kwamen Santo en ook Lorenzo binnen door doorgeschoten ballen en een klap van Levi waar hij zelf op uit ging. De slagbeurt eindigde met Dylan die met 3 slag naar de kant ging. Wederom wist UVV niet te scoren. Prima pitchwerk van Levi!
Inning 4: Het dieseltje was warm hoor! Een lange slagbeurt waar iedereen aan slag kwam. Een honkslag van Levi, een driehonkslag van Lorenzo, een aantal keer vier wijd en een veldfout zorgde ervoor dat we 6x wisten te scoren voordat we gingen wisselen. Levi gooide er nog snel even 2 man af met zijn laatste ballen en werd gewisseld met Jayden die de wedstrijd mocht “closen”. Na 9 ballen van Jayden was het gedaan! Eindstand 0-10!
Levi gooide uiteindelijk 8 x strike-out, 1x vier wijd, 1 honkslag, er werden 0 fouten gemaakt. Jayden gooide 1 x strike-out, 1 x vier wijd, 0 honkslagen, er werden 0 fouten gemaakt.

Na een korte pauze mochten de boys aan de bak voor de tweede wedstrijd. Vol zelfvertrouwen gingen ze aan de slag. Inmiddels was Cayro ook gearriveerd. Hij moest eerst nog even kampioen basketbal worden, gefeliciteerd Cay!!

Inning 1: We begonnen niet heel erg sterk. Maurice ging eraf met 3 slag en Jayden en Lorenzo gingen beiden naar de kant met een actie 4-3.
Nu was het de beurt aan Dylan om te pitchen en oh wat was hij blij! Na een ***seizoen vorig jaar weer lekker mogen pitchen! Hij begon sterk en maakte zelf de eerst 0 door een vang te maken. De volgende slagman mocht met 4 wijd naar het honk en de slagman daarna door een bal die door Santo niet helemaal lekker werd gefield. De vierde slagman werd geraakt (je kan hem maar beter gelijk uitschakelen …. Grapje J ) Uiteindelijk werd de tweede slagman van UVV uitgemaakt tijdens het stelen en maakte Santo zijn “foutje” goed door zelf de derde 0 te maken.
Inning 2: Een honkslag van Twan, Jayden en van Kayne, een tweehonkslag van Levi en een aantal keer 4 wijd zorgde ervoor dat we 5 punten wisten te scoren in de tweede inning. UVV scoorde er 2, maar we hadden de voorsprong weer te pakken. 2-5.
Inning 3: Maar liefst 2 tweehonkslagen werden er geslagen en wel door Santo en Twan. Ondertussen ook ellendig vaak 4 wijd waardoor we in de derde inning 9 punten wisten te scoren! Dylan werd gewisseld en Twan mocht de tweede wedstrijd “closen”. Ook Twan stond prima te pitchen! Dat zorgde ervoor dat UVV maar 1 punt wist te scoren! Eindstand 3-14!
Dylan gooide uiteindelijk 2 x strike-out, 2x vier wijd, 2 honkslagen, er werden 4 fouten gemaakt. Twan gooide 2 x strike-out, 3 x vier wijd, 0 honkslagen, er werden 0 fouten gemaakt.

Chantal Uiterwijk Winkel