Hoofddorp Pioniers PH1 & PH2 – MVP International Athletics | 21 juli

De MVP International Althletics, een Amerikaans Allstar team dat 10 dagen lang door Europa reist om wedstrijden te spelen. Vorig jaar deden ze een rondje Italië (naar ik heb begrepen) en dit jaar deden ze België en Nederland aan.

Zondag 21 juli werden er twee wedstrijden gespeeld op ons eigen mooie complex (waar de Amerikanen enorm van onder de indruk waren). Om 10 uur startte er twee wedstrijden die tegen U12 en tegen U15. Een verslag van de U12 wedstrijd:

Er zijn 11 spelers opgetrommeld van PH1 en PH2. Van PH1 doen Santo, Cayro, Kayne, Dylan en Jayden mee en van PH2 Thomas, Damian P, Damian B, Luuk. Ocean en Giordy.
Een echte wedstrijd wordt het helaas niet, de Amerikaanse jongens en meid hebben het honkbal door hun aderen stromen, maar oh wat hebben we het leuk en wat zijn we onder de indruk!

Inning 1
Dylan staat op “de heuvel” en begint met 4 wijd en twee honkslagen tegen. Een van deze spelers met een honkslag op zijn naam, wordt uitgemaakt door een actie 9-6 (Damian B-Cayro) De volgende slagman mag met een hit by pitch naar het eerste honk.. Die daarna wordt keurig uitgemaakt door een actie 4-3 (Jayden-Kayne) Hierna weer een geraakte slagman … Dylan moet nog even inkomen. J
Nu mag de enige vrouwelijk speler aan de kant van de USA slaan en wat een powerhouse is dat! Ze klapt hem zo het linksveld in, over Thomas heen en vliegt over de honken. Homerun!
Nadat de slagman erna door een E5 (Damian P) op het honk komt en Dylan wederom een honkslag tegen krijgt, wordt gelukkig de laatste nul gemaakt door een vangbal van tweede honkman Jayden.
Nu mogen wij slaan, we zijn er helemaal klaar voor, maar oei …. Wat gooit die Amerikaanse pitcher hard ….. Jayden en Thomas gaan daardoor met 3 slag naar de kant en Cayro krigt de bal weg, maar gaat helaas uit door een actie 4-3. Tussenstand 0-5

Inning 2
Dylan mag nog een inning gooien. We beginnen keurig. De eerste slagman gaat uit door een actie 1-3 (Dylan-Kayne). Hierna twee keer vier wijd en een honkslag tegen. De vijfde slagman deze inning gaat wederom uit door een actie 1-3 (Dylan-Kayne). Dylan krijgt weer een honkslag en drie keer vier wijd om zijn oren voordat de laatste nul wordt gemaakt door een actie 6-3 (Cayro-Kayne) Wisselen!
Weer zijn we er klaar voor, we gaan scoren, we weten het zeker …..
Santo gaat uit met drie slag, Dylan door een actie 4-3 en Damian P ook met drie slag …. We waren er klaar voor 😉 Tussenstand 0-9

Inning 3
Luuk komt op de “heuvel” De eerste slagman gaat uit door een foutbal die wordt gevangen door eerste honkman Damian B. Hierna een honkslag richting linksveld, vier wijd, wederom een honkslag richting linksveld en wederom een honkslag richting linksveld (het is hard werken voor linksvelder Giordy) De volgende slagman komt door een velderskeuze op het honk, de uit wordt gemaakt door een actie 6-4 (Thomas-Cayro) Weer een keer vier wijd, maar deze loper gaat vervolgens uit door een actie 6-4 (Thomas-Cayro).
Damian B mag beginnen aan slag. Hij krijgt de bal het veld in, maar gaat helaas uit door een actie 6-3. Kayne en Luuk gaan met drieslag naar de kant. Tussenstand 0-12

Inning 4
Luuk nog steeds als werper. Een honkslag, een geraakt werper, een E4 (Cayro) en een velderkeuze (uit gemaakt door actie 5-4 Dylan-Cayro). Een E6 (Thomas) en wederom een velderskeuze (uit gemaakt door actie 4 Cayro). Hierna vier wijd, en twee honkslagen.
Luuk wordt gewisseld voor Jayden. Hij begint met een honkslag tegen en de man erna komt door een 5E3 op het honk (Dylan-Damian B) De laatste uit maakt Jayden zelf als de bal zijn kant op wordt geslagen. Hij aarzelt niet en gooit de bal naar tweede honkman Cayro die de nul makkelijk kan maken.
Ocean is aan slag en ja hoor! De eerste honkslag is daar! We zijn op het honk!!!! Giordy gaat vervolgens met drie slag naar de kant. Ocean is inmiddels lekker aan de wandel en draait wat om het eerste honk heen. De Amerikanen hebben dat in de gaten, de pitcher gooit de bal naar de eerste honkman en ploep …. Ocean wordt uitgetikt 😉
Eindelijk zijn we weer bovenaan de slaglijst. Jayden komt nog met vier wijd op het honk en ook Thomas krijgt een gratis loopje. Helaas wordt Cayro de laatste nul door een actie 4-3. Niks aan te doen, maarrrr …. We zijn op de honken geweest! Tussenstand 0-18

Inning 5
Jayden nog steeds op “de heuvel” Een honkslag en een E6 (Thomas), zo beginnen we de een-na-laatste inning. Bij de Amerikanen is inmiddels grote Lucas aan slag. Een jongen van twaalf, maar wel een kleine 1.80 meter. Hij slaat de bal zo tegen het hek aan. Homerun twee van de wedstrijd! Knap gedaan! Weer een honkslag tegen. Deze man gaat wel uit door een actie 4 (Cayro), de slagman na hem komt dus door een velderskeuze op het honk. Een honkslag en een E8 (ik weet even niet meer wie) zorgen voor wederom volle honken. Gelukkig een vang 4 (Cayro) en een actie 6-4 (Thomas-Cayro) maken een einde aan deze slagbeurt.
Santo krijgt drie slag. Dylan slaat een honkslag en denkt daarna dat hij vleugeltjes heeft. Als Damian P aan slag is, probeert hij namelijk naar twee te stelen. Het wordt gezien, actie 2-6, hij is uit. Damian P gaat door geraakt werper naar het eerste honk en Damian B door een E4. Helaas wordt hierna de laatste nul gemaakt door Kayne, die met drie slag naar de kant moet. Tussenstand 0-21

Inning 6
De laatste inning. Ondanks dat we enorm op onze kl*** krijgen, lijken de boys er nog steeds zin in te hebben! Thomas mag de wedstrijd uitgooien. Een honkslag, twee keer vier wijd, een E6 (Jayden), een honkslag, een hit by pitch en een twee honkslag, hij krijgt ze allemaal om z’n oren 😉 Eindelijk is daar de eerste nul als de bal richting eerste honkman Damian B wordt geslagen. Weer een honkslag tegen en een vier wijd. Bij de volgende honkslag gaat de loper naar thuis uit door een actie 5-2 (Dylan-Kayne) en de laatste nul wordt gemaakt door een actie 4-6 (Cayro-Jayden)
Onze laatste slagbeurt, we gaan ze een poepie laten ruiken ….. Luuk krijgt drie slag, Ocean slaat de bal richting het eerste honk en gaat helaas ook uit. Giordy komt nog met vier wijd op het honk maar helaas is Jayden de laatste nul, strike-out. Eindstand 0-28

Ondanks dit enorme verlies hebben we enorm genoten van deze “wedstrijd” Na de wedstrijd krijgen de spelers allemaal een cadeautje van de Amerikanen. De een krijgt een shirt, de ander een pet, superleuk! We hebben genoten! Laten we dit alsjeblieft vaker doen! Wat een ervaring.

Chantal