Toernooi Alphians – Pupillen 4&5 | Maandag 2e Paasdag

Vandaag hadden de jongste pupillen van Hoofddorp Pioniers een toernooi bij het altijd gezellige Alphians.

Zoals elk jaar is het prima geregeld en het heerlijke weer was een luxe.

Door de mei vakantie konden de pupillen 4 & 5 niet compleet met hun eigen team aantreden, maar omdat de jongens ook altijd samen trainen is er besloten om 1 team te maken met de kinderen die wel aanwezig konden zijn. De meeste jongens kennen elkaar al vanaf de beeball dus dat was geen probleem.

We begonnen de wedstrijd tegen Birds welke we al eerder tegen waren gekomen op een ander toernooi. We wisten wat we konden verwachten (grotere en oudere kinderen) maar helaas konden we ook dit keer niet van ze winnen en verloren we de wedstrijd met 6-3. Iedereen moest nog even bijkomen van 1e paasdag en waren er soms wat slordige momentjes. Ook blijken de Birds echte afwachters… geen enkele bal werd geslagen door onze worpen van de pitchers, maar men bleef wachten op de coachbal die door de coach dan ook heel rustig onderhands werd aangegooid en deze dus makkelijk weggeslagen konden worden.

Onze 2 wedstrijd was tegen Urbanus. Hier hadden wij nog nooit tegen gespeeld en dit bleek echt een hele leuke wedstrijd te zijn. De kinderen waren van ongeveer dezelfde leeftijd wat het voor onze pupillen toch een stuk leuker maakte. Helaas had Urbanus niet genoeg kinderen en aangezien wij er toch 17 hadden is er in goed overleg met de kinderen gevraagd wie er van onze jongens mee wilden doen bij Urbanus. Twee van onze jongens waren bereid om dit te doen en zo werd er een leuk potje gespeeld. Toch blijkt het altijd lastig en toch ook wel grappig om tegen je eigen teamgenoten te pitchen. Deze wedstrijd werd gewonnen door Pioniers met 5-2.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen de Alphians.

Poehee…. Wat was dat schrikken! Deze kinderen waren bijna 3 koppen groter dan onze pupillen en vanuit het thuispubliek van Alphians werd ook al geroepen dat er 4 dispensatie spelers van de aspiranten mee deden. Er werd door onze jongens dan ook al snel geroepen dat deze tegenstanders waarschijnlijk op de scooter waren gekomen, maar blijkbaar kregen onze pupillen vleugels….

De ene na de ander bal werd goed weggeslagen en het publiek ging uit zijn dak. Even was het slikken toen Alphians aan slag kwam, maar door goed pitch werk kwamen ook zij niet continue op de honken. Na onze 2e slagbeurt werd het wel heel spannend. We stonden zowaar voor!

Door uitstekend pitch en veldwerk werden er geweldige nullen gemaakt en toen er na 2x goed slaggeweld van Alphians ook de ballen werden gevangen stonden de coaches met hun handen in de lucht en het publiek stond op de banken!

Alphians maakte het potje dan wel gelijk naar 5-5 maar na deze wedstrijd hebben de ouders van de kinderen alleen maar glimmende koppies gezien. Wat waren de kinderen en de coaches verschrikkelijk trots.

Coach Jeroen heeft na deze wedstrijd de kinderen nog even toegesproken. Alle coaches waren super trots op wat ze gezien hadden. Goed pitch werk / goed veldwerk / goed aan slag en samenwerken om er alles eruit te halen wat er in zat. Dit betekende een hoop goeds voor de toekomst waren de lovende woorden van een trotse coach.

Uiteindelijk zijn onze pupillen 4e geworden en kregen zij een mooie beker mee naar huis.

Natascha Prenen