Toernooi Airbase Ramstein 2019 – Pioniers PH1 | 24-26 mei 2019

Afgelopen weekend speelden de mannen van Pupillen 1 een fantastisch toernooi op Airbase Ramstein. Omdat er vijf wedstrijden zijn gespeeld, zal ik van de wedstrijden de hoogtepunten eruit halen zodat het verslag niet al te lang wordt 😉

Vrijdag 24 mei 2019

Bijna alle spelers van het team hebben een kamer in hetzelfde hotel. Tegen het einde van de middag is iedereen daar gearriveerd. We drinken een drankje, eten lekker op het terras van het hotel en de kids spelen een potje voetbal in de speeltuin die dichtbij het hotel is. Rond tienen liggen alle kids op 1 oor, zijn er een aantal ouders die nog een afzakkertje doen, maar rond elven ligt iedereen wel op bed. Morgenochtend vroeg op!

Zaterdag 25 mei 2019

We hebben om kwart over negen bij de poort van de Amerikaanse vliegbasis afgesproken. We ontmoeten daar de spelers en ouders die in een ander hotel zitten. We krijgen daar een briefje zodat we het weekend naar binnen kunnen en voor de spelers is er een coupon voor de lunch. We installeren ons achter het tweede veld in het zonnetje. De partytent wordt opgezet en de koelboxen met lekkers staan klaar. Er worden slingers en vlaggen opgehangen en de muziek klinkt uit de grote box die is meegenomen. We zullen ze laten weten dat het gezelligste team is gearriveerd!!

Game 1: Om 11 uur spelen wij de eerste wedstrijd en gelijk tegen “aartsrivaal” Neptunus. De jongens staan er nu anders in dan een week geleden, toen wij bijna van ze wonnen. Vol goede moed starten we de wedstrijd.

Lorenzo slaat een tweehonkslag en Santo een driehonkslag, Levi wordt geraakt door de pitcher en we weten 1 keer te scoren in de eerste inning. Neptunus scoort gelijk vier runs, niet door mooie honkslagen, maar door wijds en twee veldfouten.

Wij scoren niet in de tweede inning. Twee keer vier wijd, een hit by pitch en een honkslag zorgen ervoor dat Neptunus weer drie keer weet te scoren. Wel twee mooie vangballen van Lorenzo in het midveld.

In de derde inning weten we helaas weer niet te scoren, ondanks een mooie honkslag van Lorenzo. Wederom een keer vier wijd, twee veldfouten en twee honkslagen voor Neptunus zorgen ervoor dat ze weer een keer weten te scoren. Wel een mooie vangbal van Dylan in het linksveld en een mooie actie van Levi (6) naar Jayden (4).

De laatste inning. Santo komt op het honk door vier wijd, daarna gaan levi en Maurice uit met drieslag. Santo staat inmiddels op het derde honk door gestolen honken. Jayden krijgt vier wijd en ook Thomas komt daardoor op het honk. Er is nog een kans! Santo en Jayden komen nog binnen, maar daarna wordt de derde nul gemaakt. Eindstand 3-8.

Game 2: Na twee wedstrijden rust, een hamburger of hotdog als lunch, starten we de tweede wedstrijd tegen CYS (een Amerikaans team)

We hoorden van te voren dat dit Amerikaanse team net samen speelt, maar daar was absoluut niks van te zien! In de eerste inning scoren ze zelfs vier runs! Wij weten twee keer te scoren door een driehonkslag van Dylan naar het linksveld en een twee honkslag (inclusief sliding) van Kayne en een honkslag van Lorenzo.

In de tweede inning krijgen de slagmannen van CYS drie keer drieslag achter elkaar van pitcher Lorenzo! Wij scoren twee runs door honkslagen van Reinhardt, Dylan en Kayne. Stand gelijk na twee inningen.

Derde inning: CYS scoort niet, door een mooie vangbal van Maurice in het midveld, een actie 6 en een strike-out. Wij scoren wel een run door een tweehonkslag van Levi en twee gestolen honken van hem.

De tijd is nog niet om, we spelen nog een inning. Helaas scoort CYS nu ook en wij niet meer, ondanks een honkslag van Dylan. Eindstand 5-5.

Game 3: Weer een wedstrijd rust voor onze boys. Even tijd om te relaxen. De een speelt met Nadae, de ander eet een chipje, de volgende gooit of slaat nog een balletje of maakt een armbandje met loom-elastiekjes. Ieder zijn eigen manier om te relaxen, maar oh wat zijn we samen! De temperatuur is inmiddels opgelopen tot heerlijke zomerse waarde, we genieten!!

De laatste partij van de dag spelen we tegen UVV. Alle jongens geven geluksbrenger Nadae een aai over haar bolletje voordat ze het veld op gaan. En reken maar dat het geluk heeft gebracht!

Wij moeten eerst slaan. We scoren twee runs door onder andere honkslagen van Lorenzo, Santo en Levi. UVV scoort niet.

Tweede inning: pitcher Jayden heeft vandaag vleugeltjes en weet met 22 ballen, 3 strike-outs te gooien. De rest wordt keurig opgelost door het veld. We scoren, vier keer zelfs! Door onder andere een honkslag van Maurice en een driehonkslag van Cayro, die na zijn ongelukje met een tribune en een hoofd, gelukkig weer mee kan spelen. UVV scoort weer niet. Tussen de inningen door hebben we het lijflied van onze boys gevonden: links, rechts van de Snollebollekes. De jongens dansen erop los in de duckout J Ze worden er helemaal ontspannen van en dat is te zien aan slag!

In de derde inning we scoren vier runs. De pitcher van UVV heeft al ruim 80 ballen gegooid en dat is te zien. Hij gooit vaak vier wijd en krijgt honkslagen tegen van Levi, Thomas, Cayro en Lorenzo. We scoren nog vier keer. UVV weet er toch nog vier runs uit te persen voordat de wedstrijd eindigt. Eindstand 10-4.

Een prima dag! Een keer verloren, een keer gelijk en een keer gewonnen. We horen dat we de volgende dat in de Silver League spelen. We eten nog wat in de foodhall en gaan daarna naar het hotel om te douchen en lekker naar bed te gaan.

Zondag 26 mei 2019

We verzamelen al om 9 uur op het veld. Alle spullen, tenten en slingers worden weer opgehangen en neergezet. Klaar voor dag 2. Het beloofd een heerlijke dag te worden met nog hogere temperaturen dan de dag ervoor.

Game 4: we mogen aantreden tegen het Vlaamse Braves. Het lijflied klinkt al uit de speakers. De boys zijn ontspannen.

We beginnen aan slag. We weten helaas geen runs te scorem. Braves ook niet. Santo is THE MAN deze inning. Eerst vangt hij een prachtige linedrive naar het derde honk om vervolgens de volgende lastige bal te fielden en in een strakke streep naar eerste honkman Kayne te gooien.

Ook de tweede inning is puntloos voor ons. Braves scoort wel een run.

In de derde inning weten we helaas weer niet te scoren. Braves ook niet, het verschil blijft minimaal.

In de vierde inning zijn we los. Honkslagen van Dylan en Kayne zorgen ervoor dat we twee keer scoren. Braves scoort er helaas ook twee waardoor we in ons boek op 2-3 verlies stonden. Maar de scheids bepaalde anders …. Volgens hem was het 3-3 en moest er nog een vijfde inning gespeeld worden. Volgens de coach van Braves was het ook gelijk, dus wie zijn wij dan om daarover te zeuren 😉

De boys waren op stoom ….. een twee honkslag van Thomas, honkslagen van Deven, Cayro, Lorenzo en een driehonkslag van man of the match Santo zorgen ervoor dat we 5 runs scoren. Braves scoort niet meer door een actie 5-3, een vangbal van midvelder Cayro en een strike-out van pitcher Levi! Eindstand 8-3.

Nu hebben we een hele lange pauze. Het is even over elven en we moeten om 14.00 uur pas de laatste wedstrijd starten. De boys doen waar ze zin in hebben, sommige ouders gaan even naar de shopping mall en anderen genieten gewoon van de zon. Het lijkt wel zomer! Heerlijk is het en poepgezellig!!

Game 5: Eindelijk is het dan zover. De finale, tegen de Pirates, God wat willen we die graag winnen! “Van links …. Naar rechts” klinkt het op onze tribune en ook de spelers doen mee. We winnen de toss en Pirates moet als eerste slaan.

Inning 1: Pirates scoort 3 runs, wij helaas niet. De balletjes van hun vallen net goed, die van ons net niet ….

Inning 2: Zij scoren niet! Wij wel …. Drie keer! Een honkslag voor Kayne, een aantal keer vier wijd en een fout van de pitcher. We staan weer gelijk!! SPANNEND!!

Inning 3: Pirates scoort weer niet! Er liggen kansen van ons en die pakken we!! Gelukkig hebben de spelers allemaal gelukspoppetje Nadae aangeraakt voor de wedstrijd, want een beetje geluk kunnen we wel gebruiken …..Jayden en Cayro krijgen vier wijd, Lorenzo slaat een honkslag en Santo zelfs een tweehonkslag! We scoren drie keer!!

Er is nog tijd, er wordt nog een vierde inning gespeeld. Man wat is het spannend!! Lorenzo staat inmiddels op de heuvel. De eerste slagman gaat uit door een actie 1-3, maar de slagman daarna slaat een tweehonkslag! Degene daarna krijgt ook nog vier wijd ….. de scorer (ik dus) plast bijna in haar broek van de spanning. De volgende slagman wordt er keihard afgegooid, drie slag voor Lorenzo! En dan … een hoge bal naar het midveld richting Reinhardt …… HIJ VANGT HEM!!!! We winnen! Eindstand 6-3! We zijn kampioen van de Silver League en het feest gaat los! Er wordt gehost en gedanst en geschreeuwd, man wat zijn we trots! Ze hebben dit echt met z’n allen gedaan! Stuk voor stuk, allemaal heel goed gespeeld. Wat een team!! Ze krijgen allemaal nog een ijsje voordat de prijsuitreiking begint.

De dag is op zijn einde. Een aantal ouders gaat naar huis en een aantal ouders vertrekken maandag pas dus gaan terug naar het hotel. De boys gaan douchen, de ouders gaan naar het terras. We eten gezellig met z’n allen en hebben vreselijk veel lol! (iets met een klap en een motorboot en een ingeslikte helm, verschrikkelijk gelachen hebben we!)

Wat een fantastisch weekend was dit! Ouders, spelers ontzettend bedankt!

Zaterdag weer gewoon competitie, uit tegen HCAW.