Thamen PH3 – Hoofddorp Pioniers PH5 | 29 juni 2019

Zaterdag 29-06-2019 was een prachtige dag om te honkballen. Gelukkig stond onze wedstrijd redelijk op tijd gepland zodat we nog een hele middag konden genieten van het warme weer.

Zonder onze coaches Jeroen en Erik (die in Londen waren) maar met Machiel, Jose en Ralph konden we vol aan de bak tegen de nummer 1 in de poule.

Wat gaan we doen: wel stelen of niet stelen op doorgeschoten ballen? Machiel kon regelen dat we de kinderen eens lekker moesten laten honkballen. Niet stelen op doorgeschoten ballen van de pitcher naar de catcher maar wel doorlopen op doorgeschoten ballen op het 1e honk.

De kinderen van Thamen waren “not amused”. De sfeer was gezet.

Machiel liet flink van zich horen: Wat moeten we doen en wanneer moeten we iets doen mannen, hoeveel uit catcher? Laat je horen!

Pioniers aan slag en meteen lieten we van ons horen. De een na de andere bal werd prachtig weggeslagen en Thamen schrok zich rot. Het blijft dan lastig om nullen te maken en we liepen uit naar een 3-0 voorsprong.

Jurre mocht de 1e inning pitchen en Thamen had het moeilijk met zijn harde ballen. Prachtige nullen in het veld en al snel waren er 3 uit.

Tweede inning, helaas ging deze ietsje minder en hadden we al wat sneller 3 uit. Wessel mocht de 2e inning pitchen en ook weer werden er prachtige slagballen gegooid en prima veldwerk. Stand nog steeds 3-0.

Tijd voor een 3e inning. Je merkte dat het toch allemaal wat spannender werd voor onze mannen. Maar ze konden allemaal hun koppies er goed bij houden en we haalden zelfs nog 2 punten. Voorlopige stand 5-0 voor pioniers maar Thamen nog aan slag. Maar we konden alles in het veld goed dichthouden en alhoewel Thamen toch nog een puntje haalde hielt Noah zijn zenuwen onder controle en liet een goeie pitchbeurt zien.

Eindstand 5-1 voor Pioniers.

Wat zijn jullie toch een stel kanjers. Iedereen was super geconcentreerd en het samenspel was TOP! Super bedankt “hulp coaches” en was een genot om naar te kijken hoe bloed fanatiek jullie zijn.

Op naar as woensdag, een inhaalwedstrijd tegen BSM thuis om 18.00 uur. Mochten jullie nog geen plannen hebben dan is het misschien leuk om te kijken naar deze jeugdige pupillen.

Natascha