Thamen AH2 – Pioniers AH2 | 06 april 2019

Soms zit het mee en soms…..

Tja, soms heb je een partijdige Scheids. Maar, zoals coach Peter terecht zegt: “deze wedstrijd hebben we niet verloren door de partijdige scheids, maar doordat we in de eerste inning niet gefocust waren. Dat, en omdat we niet geslagen hebben. Een verslag.

Eerste Inning Pioniers aan slag. Ja, die scheids. Maakt van wijdballen slag, dat is waar, maar op de slagballen slaan wij niet. 1e Slagman Twan bereikt het eerste honk met vier wijd en 4e slagman Brian heeft een bal te incasseren van de werper. Bikkel Brian blijft cool en loopt naar het eerste honk. Dankzij doorgeschoten ballen schuiven zij een honk op. Helaas blijven de punten liggen, omdat de hoge infield bal van Ivan wordt gevangen.

Aan onze kant is Ivan startende werper en Tim is onze catcher. Degelijk werk van deze heren. Gaaf te zien hoe al onze pitchers de pick-off, die afgelopen donderdag in de training geoefend is, nu in de praktijk brengen. Ivan heeft pech met de homerun, waarop 2 punten binnenkomen. Hij gooit 32 x slag en 11 x wijd. Thamen slaat veel foutballen. Helaas worden er 5 veldfouten gemaakt, anders was Pioniers een stuk eerder uit de inning geweest. Maar ja, that’s the game. Twee strike-outs en dan de laatste nul. Inmiddels de 13e slagman. Een schitterende actie van derde honkman Matthijs op eerste honkman Kay. Op naar de tweede inning met 9 punten tegen.

Tweede slagman Rafael komt op het eerste honk door een hit in het rechtsveld. De enige van de wedstrijd aan de kant van Pioniers……..! Quinten krijgt vervolgens een harde bal in zijn ribben. Oud MLB speler Maurice legt hem na de wedstrijd uit hoe hij de volgende keer die bal op moet vangen. Goed advies, Maurice. Dan komen Sem en Beau dankzij vier wijd op het honk. Veel doorgeschoten ballen worden gegooid en onze jongens schuiven op. Rafael sneuvelt op thuis door een foute call van de scheids, maar Quinten en Sem scoren wel op doorgeschoten ballen. Twee strike-outs en een foute call van de scheids op thuis. 2 Puntjes voor ons.

Thamen aan slag. Onze pitcher is Rafael en onze catcher Tim. Onze veldacties lukken nu wel. De 3e en 4e slagman gaan uit dankzij een actie van onze korte stop Brian op derde honkman Kay. Een goede actie van catcher Tim op tweede honkman Sem. Nu nog geen nul, maar dat komt vanzelf. Dan een relletje. De scheids wordt boos, omdat hij toch wat kritiek krijgt op zijn partijdige calls, maar hij zegt juist tegen degene die nooit wat zegt, scorer Erik: “nog 1x en ik stuur je eruit”. Hilariteit alom. Om het plaatje compleet te maken zet de scheids een slagman met 3 wijd op het honk. Iedereen ziet dat, maar hij blijft bij zijn call. Matthijs gaat pitchen en hij krijgt de 12e slagman op strike-out. Inmiddels staat het 16-2.

Een nieuwe pitcher bij Thamen. De ster van schijn, maar de scheids doet of hij het niet ziet. 2e Slagman Kay komt met vier wijd op het eerste honk. Als de scheids alias coach naar de pitcher loopt, denken we nog dat hij Kay naar het tweede honk laat gaan, vanwege schijn, maar hij zegt hem waarschijnlijk: “stop met schijn maken, want het gaat opvallen”. Door deze foute call van de scheids, volgt een dubbelspel voor Thamen. De korte stop vangt de bal van 3e slagman Matthijs en Kay is niet op tijd terug bij het eerste honk (Wat doen we ook alweer bij een hoge bal?)…… Coach Kasper probeert nog een protest, maar de scheids is onvermurwbaar. De nullen vallen door een actie 6-3 waarop Twan uit gaat en de vangbal van Matthijs die 2 nullen oplevert.

De scheids wil de wedstrijd stoppen, maar hallo…..We spelen door tot de derde inning is afgelopen. Matthijs gaat pitchen en catcher Sem neemt het stokje over van Tim. 1 Puntje komt binnen van de 1e slagman die met 4 wijd op het honk is gekomen. Dan een mooie actie van korte stop Brian. Hij dekt tweede honkman Twan, waardoor een mooie aangooi van Sem niet doorschiet. That’s the spirit. De 2e slagman krijgt een strike-out aan zijn broek. De 4e gaat uit door een actie van derde honkman Quinten op eerste honkman Kay. En Matthijs maakt het af met een strike-out op de 6e slagman. Lekker man.

17-2, maar met minder veldfouten, meer honkslagen en een onpartijdige scheids……. dan maken we de volgende keer die grote jongens van Thamen af uh in.

Moos & Bo