Eerste wedstrijd na de zomerstop: een fantastische Win | 24 augustus

Na een lange heerlijke vakantie konden onze jongens niet wachten weer op het veld te staan. Dat dit bij Thamen is…… Die Scheids……Meer zeggen we er niet over, want de riante winst laat zien dat een scheids nog zo partijdig kan zijn, maar een goede pitch, is een goede pitch. Dat blijkt. Een verslag van deze wedstrijd op de schitterende, zeer warme laatste zaterdag van augustus.

Onze pitchers zijn startende werper Beau en closer Ivan.

Hun werpcijfers: Strike-outs – Base on Balls – Hits – Errors

Beau over 2 innings: 3 – 5 – 0 – 1 Aantal Ballen: 29 wijd en 24 slag.

Ivan over 2 innings: 6 – 2 – 0 – 1 Aantal Ballen: 19 wijd en 24 slag

Sem is de hele wedstrijd onze catcher. Hij pakt de moeilijkste ballen en geeft de aanzet voor de twee nullen in de eerste inning. Het is leuk te zien dat Sem al ballen vraagt en ze dan ook nog krijgt. Goed samenspel dus tussen pitcher en catcher.

Wij zijn als eerste aan slag. Maar dat gaat snel. Drie man op, drie man af. Kay raakt de bal, maar die wordt goed verwerkt op korte stop.

Dan komt Thamen aan slag. Ze doen er alles aan ons onze concentratie te halen met hun idiote oerkreten. Sportief is het niet, maar dit soort teams heb je er ook bij. Ons veld laat zich niet van de wijs brengen. Mooie veldacties in deze inning. Op het derde honk staat Brian die de bal van catcher Sem perfect verwerkt (2-5). Op het tweede honk duikt Ivan naar de bal die Sem gooit en tikt de loper uit. Waanzinnige play. Even geeft de scheids de loper safe, maar als zelfs de coach van Thamen aangeeft dat de loper uit is, wordt de nul gegeven. De derde nul komt van Ivan die de bal goed fielt en relaxt naar eerste honkman Kay gooit. Een jongen van Thamen scoort vanuit vier wijd. Dus het staat nu 1-0.

Dan de tweede inning. Brian komt als eerste aan slag. Met vier wijd komt hij op het eerste honk. Brian is de langste van ons team, maar hij verdwijnt naast de reus op het eerste honk. Dit is overigens niet de enige lange jongen van Thamen. Brian weet de andere honken te stelen, maar als hij de thuisplaat steelt verstapt hij zich en zijn heup krijgt een optater. Creperend op de grond, kermt hij dat hij niet meer kan rennen. De woorden van coach Peter zijn hilarisch in deze context: “dat is nu niet belangrijk”. Maar de strekking is duidelijk. Brian verlaat het veld en boxer Moos rent de dugout van onze jongens in. Wegwezen Moos.

Super leuk trouwens dat de opa en oma van Brian toch de hele wedstrijd zijn gebleven. Van hen horen we dat Brian gelukkig niets gebroken heeft, maar een week rust moet houden. Brian, houd je gemak, des te sneller sta je weer op het veld. Beterschap.

Na Brian lopen de honken vol door 4 wijd. Matthijs scoort zo automatisch. Met twee nullen rennen Beau en Tim op de hoge bal van Ivan. Dit moet een vangbal worden, maar nee dat is het niet. Dat zijn twee punten. Quinten bereikt hiermee het derde honk en dan scoort hij het 5de punt op een doorgeschoten bal. Tussen score is 1-5.

Aan slag weet Thamen nog twee punten te scoren. De eerste loper komt met vier wijd op het eerste honk. Een duur veldfoutje bij de tweede slagman brengt hem over de thuisplaat. En tja, die tweede slagman die eerst de bal de dug-out van Thamen in ramt (ben je die oerkreten ook zat?), komt dankzij die veldfout op het tweede honk. Hij scoort weer op een doorgeschoten bal. Maar de andere jongens gaan uit op 3 slag. De stand is nu 3-5.

In de derde inning scoort Kay op een doorgeschoten bal, nadat hij met vier wijd op het eerste honk is gekomen. 3-6. Anita (moeder Ivan) en Sandra (moeder Mike) merken deze wedstrijd beiden op dat de jongens van Thamen nu wel stil zijn, maar gelijk gevolgd door de opmerking: “oh nee, ze staan in het veld”. Schaam schaam hahahaha.

Ivan heeft het pitchen overgenomen van Beau. Hij gooit zijn “Kreta” balletjes en de slagploeg van Thamen krijgt daar geen grip op.

De laatste inning alweer. EINDELIJK EEN HIT. En die hit komt van BEAU. Zijn bal belandt in het rechtsveld en daarop scoort Kay vanaf het tweede honk. Daarvoor zijn Quinten en Ivan al met een mooie sliding over de thuisplaat gekomen, nadat zij met vier wijd op het eerste honk kwamen. Het punt van Kay brengt ons daardoor op de riante voorsprong van 3-9.

Thamen aan slag. Waar pitcher en slagman doen denken aan David en Goliath, weet Ivan het weer dicht te houden. Een veldfoutje kost ons een extra slagman, maar geen punt wordt gescoord.

We winnen met 3-9 en verlaten het veld met opgeheven koppies. Ontzettend gefeliciteerd heren van stavast.

Bo & Moos