Storks AH1 – Pioniers AH1 | 13 april 2019

Storks, een gezellig complex in de duinen van Kijkduin, waar je in een oogopslag alle velden ziet. Hoe je het dichtst bij Storks komt is wel een dingetje en het is koud, ijskoud. Geen Honkbalweer dus.

Storks heeft een ijzersterk team, maar mag even verklaard worden. In deze regio is het regioteam Tsunami’s opgeheven. Dat betekent dat de talenten in deze regio meespelen in de competitie. Dat verklaart direct de winst van vorige week op Almere. Eindstand 32-1. Daarbij is het gros laatstejaars Aspirant. Zien we daar nou schoenen met metalen spikes?

Dat even gezegd te hebben, is geen schande dat we verloren hebben met 0-17. Ondanks het slaggeweld van Storks, bleef de schade beperkt. Onze verdediging heeft daarin een groot aandeel. Die nullen kwamen wel. Een verslag.

Aan slag geen honkslagen. De eerste pitcher gooit weliswaar veel wijd, maar krijgt onze jongens toch op 3 slag uit of het veld verwerkt de infield ballen op degelijke wijze. De tweede pitcher die er in de 3e inning opkomt, is van een ander kaliber. Twee nullen maakt hij zelf met een pick-off. Dat hadden we niet verwacht.

Aan onze kant is Robin onze Pitcher. De pitches van Robin zijn prima, maar dit team slaat ze onverbiddelijk het veld in. Een comebacker komt keihard op Robin’s bovenbeen. Au dat doet pijn en deze bikkel verlaat het veld bij een tussenstand van 4-0. Broekie Ivan van Aspiranten 2 neemt het over. Niet onverdienstelijk, met 5 pitches komt Ivan uit de inning. Geslaagde acties van Guido (F5), Wesley en Sam (4-3) en Wesley (F4).

In de tweede inning start Ivan. 3 ballen, 3 slag uit. Ivan schrikt er van, want de tweede slagman wordt geraakt en met een slechte pick-off komt deze slagman op het derde honk. Duur foutje, kan gebeuren. En ook die snoeiharde bal in het rechtsveld en die ene over het hek. Tja, shit happens. Niets van aantrekken. De geslaagde acties komen van Chris (F9) en Guido en Sam (5-3) Jongens, goed uit deze inning gekomen. Inmiddels staat het 7-0.

De derde inning. Ivan gaat nog even door met pitchen. De eerste slagman komt door een fout op het eerste honk. Oei een kostbaar foutje. Maar jongens, ook dat is honkbal. Met 2 man uit wordt, Ivan na 5 slagmensen gewisseld. Storks heeft 2 punten gescoord. Chris neemt het over van Ivan bij een tussenstand van 9-0. Hij heeft 1 slagman nodig om de derde nul te maken. De geslaagde acties komen van Bas (F7), Wesley en Sam (4-3) en Sebastiaan (F9)

De vierde inning. Chris heeft moeite met Storks, maar zijn eerste nul maakt hijzelf dankzij de hoge bal die hij vangt. Sebastiaan doet dat in het rechtsveld. De derde nul weet Chris niet te maken en na 10 slagmensen neemt Sam het over. De veldfout op 6 heeft nu geen gevolgen en met een actie van 4-3 komt Pioniers uit deze inning. Het staat 17-0.

En dan de laatste inning. Geniepige balletjes van Sam. Het lijken heerlijke balletjes om op te slaan, maar ja, net niet. De eerste slagman gaat uit met 3 slag. Dan de opzet voor een double. Korte stop Ot gooit de bal naar Wesley en Wesley gooit hem naar Sam. Deze keer levert het 1 nul op, maar de volgende keer lukt ie wel. Guide en Chris maken het af door een actie (5-3). Geen binnen geslagen punten deze inning. Wat een uitstekende inning Sam…….

Dit was een oneerlijke strijd, maar zonder jullie mentaliteit had het ook 32-1 kunnen worden. Dus kom op, het jachtseizoen is pas net geopend. End of story.

Anita Remmerswaal