Richtlijnen per 5 juni a.s.

Op 28 mei heeft het kabinet tijdens een persconferentie aangekondigd dat de jeugdcompetities per 5 juni van start mogen. Eindelijk kan het grootste deel van de jeugd starten aan het honkbal- en softseizoen 2021.

Wat houdt het in:

  • Jeugdcompetities mogen van start voor sporters tot en met 17 jaar. Wedstrijden tussen jeugdteams van verschillende verenigingen zijn toegestaan.
  • Rij-ouders naar een uitwedstrijd worden aangemerkt als teambegeleiding en hebben daarom toestemming om op de sportaccommodaties te zijn. Het is de bedoeling het aantal rij-ouders zoveel als mogelijk te beperken.
  • Alle sporters mogen weer normaal trainen zonder beperkingen (binnen en buiten). Dus ook sporters van 27 jaar en ouder kunnen weer volledig aan de slag. Natuurlijk blijft wel gelden dat buiten het sporten om de landelijk geldende coronamaatregelen worden nageleefd.
  • Sportkantines mogen weer open van 6.00 tot 22.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor de horeca, zoals maximaal vijftig personen en vaste zitplaatsen.
  • Douches en kleedkamers mogen weer open.

Helaas is de Junioren competitie toch opgeschort. Dit komt door de gestelde leeftijdsgrens t/m 17 jaar en waarvan diverse verenigingen de nodige complicaties zien. De geplande competitiewedstrijden tot en met zondag 20 juni worden door Competitiezaken op ‘afgelast door bond’ gezet. In afwachting van nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen bepalen we op een later moment de nieuwe startdatum van de Junioren-competities.