We gaan weer langzaam van start!

Gisteren heeft de regering m.b.t. de bestrijding van de Corona crisis de regels bekend gemaakt voor de periode na 28 april.
Hieronder tref je de (nieuwe) regels aan die na 28 april gelden voor sport.

Kinderen tot 12 jaar (U12) mogen na 28 april weer buiten in teamverband trainen en een onderling potje spelen. De U12 spelers hoeven daarbij niet de 1,5 meter regel in acht te nemen.
Hun coaches moeten de 1,5 meter regel natuurlijk wel volgen. Ook mogen er geen ouders langs de lijn staan tijdens trainingen en onderlinge potjes.
Wedstrijden spelen in competitieverband is echter nog niet toegestaan, i.v.m. het extra reizen dat dit met zich meebrengt.

Ook kinderen tot 18 jaar (U18) mogen na 28 april weer buiten in teamverband trainen en een onderling potje spelen. U18 spelers moeten daarbij echter WEL de 1,5 meter regel in achtnemen, evenals hun coaches.
Voor U18 geldt ook dat er geen ouders langs de lijn mogen staan tijdens trainingen en onderlinge potjes.
Wedstrijden spelen in competitieverband is ook voor U18 nog niet toegestaan.

We zijn n.a.v. het gisteren bekend gemaakte beleid de komende dagen o.a. in overleg met de KNBSB bezig om te kijken wat de nieuwe regels specifiek gaan betekenen voor de honk- & softbalsport en voor de leden van Pioniers in het bijzonder. We willen na 28 april op een veilige manier eerst enkel de trainingen voor jeugdleden in deze leeftijdsgroepen weer kunnen gaan hervatten. In overeenstemming met de al geldende regels, blijft het sportcomplex na 28 april nog gesloten voor alle spelers van 18 jaar en ouder.

We zullen alle leden en ouders op de website en in de nieuwsbrief blijven informeren over de verdere ontwikkelingen.

Het Bestuur