Publiek welkom bij wedstrijden op 22, 24 en 29 mei 2021

Het is haast zover! Dus nog even voor de duidelijkheid!

Op 22 en 29 mei mogen bij de Honkbal wedstrijden tegen Twix en Neptunus weer beperkt toeschouwers worden toegelaten.
Voor maximaal 150 mensen wordt conform de Corona maatregelen ruimte op de tribune gemaakt, VOL = VOL.

En op 24 mei mag er publiek bij de Softbal wedstrijden tegen ROEF!

Volg onderstaande stappen om erbij te kunnen zijn!

 1. Schrijf jezelf in voor een bezoek aan een honkbalwedstrijd of een softbalwedstrijd
  Schrijf jezelf in voor een wedstrijd via deze website: schrijf je in voor honkbal-tickets en/of  softbal-tickets.

  Let op 1: Voor de thuiswedstrijden van L&D Amsterdam Pirates, HCAW en Curaçao Neptunus geldt alleen de inschrijving via het ticketsysteem van de vereniging zelf.
  Let op 2: Voor een dubbelwedstrijd bij softbal hoef je jezelf slechts één keer in te schrijven.

 1. Maak een testafspraak
  Plan een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via www.testenvoortoegang.nl. bijv. in Hoofddorp, Lisse, Aalsmeer, Haarlem e.d.  Zorg ervoor dat je maximaal 40 uur of korter voor je bezoek aan een wedstrijd bent getest. Jeugd onder de 12 jaar mag zonder testbewijs een wedstrijd bezoeken. Zij hoeven dus niet te worden getest. Zij moeten wel een e-mailbevestiging of ticket voor de betreffende wedstrijd hebben.
 1. Laat je testen
  Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.
 1. Testuitslag
  Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag via ‘Testen voor Toegang’ kun je een testbewijs aanmaken.
 1. Maak een testbewijs Digitaal testbewijs
  Download de CoronaCheck-app op je telefoon. Je vindt de app in de App Store of de Google Play Store. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw digitale testbewijs.

  Papieren testbewijs
  Geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop ‘Maak papieren testbewijs’. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw testbewijs met QR-code printen.

 1. Bezoek
  Neem je e-mailbevestiging of ticket, testbewijs en legitimatiebewijs mee naar de wedstrijd (en indien van toepassing die van de kinderen). Het testbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier. De vereniging scant bij de ingang van de sportaccommodatie de QR-code, controleert de gegevens aan de hand van het legitimatiebewijs en controleert tot slot de e-mailbevestiging of ticket.

  Bekijk de complete uitleg over ‘Testen voor toegang’.

Gratis test

Bij de pilots ‘Testen voor toegang’ wordt de sneltest gratis uitgevoerd. Of er kosten aan een ticket of inschrijving voor een wedstrijd zijn verbonden is afhankelijk van de ontvangende vereniging.

Bondsofficials als toeschouwer

Een bondsofficial die een honkbalwedstrijd of een softbalwedstrijd als toeschouwer bezoekt, dient zich ook aan bovenstaande zes stappen te conformeren. Dus inschrijven en testen is ook voor hem/haar verplicht. De officialpas-regeling is niet van toepassing op de wedstrijden in deze pilotfase.

Een bondsofficial die door de KNBSB bij een wedstrijd is aangesteld, hoeft zich niet aan bovenstaande te conformeren.

Live genieten van honkbal en softbal

Algemeen Directeur Stefaan Eskes: “Onze nauwe contacten en ons lobbywerk bij VWS en NOC*NSF hebben geresulteerd in deze prachtige kans om, weliswaar in een beperkte periode, publiek toe te laten bij wedstrijden in beide Hoofdklassen. Een mooi resultaat waar we trots op mogen zijn. Het biedt de mogelijkheid onze vaste schare aan toeschouwers eindelijk weer eens live van honkbal en softbal te kunnen laten genieten. Maar het biedt ook de gelegenheid andere sportliefhebbers naar onze accommodaties te trekken.”

Tot slot

We hopen dat de overige honkbal- en softbalcompetities binnen afzienbare tijd ook weer kunnen worden opgestart en staan daarvoor voortdurend in contact met de overheid, NOC*NSF en collega-sportbonden. Klik hier voor het actuele nieuws over de start van de overige honkbal- en softbalcompetities.

De entree is GRATIS wel wordt een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van onze kosten op prijs gesteld.