Pirates PH2 – Pioniers PH1 | 5 mei 2019

Zondag 5 mei, Bevrijdingsdag en de verjaardag van een van onze sterspelers Lorenzo!
Vol goede moed begonnen we de eerste wedstrijd tegen het tweede team van Pirates om er een hele mooie Bevrijdings-verjaardags-zondag van te maken.

Wij mochten beginnen aan slag. Een vang 8 voor Dylan en een strike-out van Maurice …. dat was natuurlijk niet helemaal de bedoeling!
Gelukkig kwamen Twan (2 honkslag), Levi (2 honkslag) en Deven (4 wijd) wel op de honken waardoor we, voordat Kayne de derde nul werd met 3 slag, toch nog 2 punten verzamelden.
Pirates wist niet te scoren door prima pitchwerk van Levi en een nul van Dylan (9) naar Kayne (3) (waar we wel een beetje gematst werden door de scheids) :-).
De tweede inning was een lange slagbeurt voor ons. Door twee keer vier wijd, een error 8, honkslagen van Maurice en Twan en een hit by pitch van Deven, wisten we 6 punten te maken.
Pirates kwam er weer niet aan te pas. 3 keer strike-out en tussendoor een keer vier wijd, eindigde de slagbeurt van Pirates razendsnel.

Vijf keer vier wijd, een error 4, een honkslag van Twan en een tweehonkslag van Levi zorgden ervoor dat we met een comfortabele voorsprong van 11-0 de derde slagbeurt eindigden.
Pirates kwam weer maar 3x aan slag deze inning. Een actie 1-3, een vang 4 en een strikeout eindigde de wedstrijd. De mercy rule werd wederom toegepast.
Levi gooide 2 2/3 inning, 5x strikeout, 2x vier wijd, 0 honkslagen, er werden geen fouten gemaakt. Maurice gooide 1/3 inning, 1x strikeout, 0x vier wijd, 0 honkslagen, er werden geen fouten gemaakt.

Een kwartiertje later begonnen we aan de tweede wedstrijd en het leek wel of de rollen omgedraaid waren.
Nadat Cayro eraf ging met 3 slag en Santo een vang 4 sloeg, kwam Twan nog op het honk door een driehonkslag te slaan. Helaas was Levi de derde nul door een actie 6-3.
Pirates wist wel te scoren, en hoe …… ze wisten er maar liefst 7 te scoren in de eerste inning.

De volgende slagbeurt begon Lorenzo met een vang 9. Daarna kwamen Kayne, Dylan en Maurice op het honk met vier wijd. Helaas wisten we niet te scoren. Reinhardt ging er met 3 slag af en Deven sloeg een vang 9. L
Pirates wist wel weer 1 puntje binnen te lopen. Stand na 2 inningen: 8-0!

De tijd begon ietwat te dringen. We wilden heel graag punten maken, maar het was ons helaas niet gegund de tweede wedstrijd. Jayden ging er met 3 slag af, Twan kwam nog op het honk door een fout 4-3, maar nadat Levi een vang 8 sloeg en Lorenzo de bal richting het eerste honk sloeg, was onze slagbeurt alweer voorbij.
Pirates maakte nog wel punten, 5 stuks, waardoor de eindstand van deze wedstrijd 13-0 was.

Onze eerste verloren partij dit seizoen. Maar verliezen moet ook gebeuren om beter te worden. You can’t win them all!
Dylan gooide 2/3 inning, 2x strikeout, 5x vier wijd, 2 honkslagen, er werd 1 fout gemaakt. Reinhardt gooide 1 inning, 1x strikeout, 3x vier wijd, 1 honkslag, er werden 0 fouten gemaakt. Twan gooide 1 inning, 2x strikeout, 5x vier wijd, 2 honkslagen, er werden 3 fouten gemaakt. Jayden gooide 1/3 inning, 1x strikeout, 0x vier wijd, 0 honkslagen, er werden 0 fouten gemaakt.

Al met al denk ik dat we, ondanks de eerste verliespartij, terug kunnen kijken op een mooie Bevrijdings-verjaardags-zondag.

Volgende week spelen we thuis. Op zaterdag 11 mei spelen we om 10.00 uur en om 11.30 uur tegen de Birds. (hopelijk is het dan iets minder koud dan vandaag ;))

Chantal Uiterwijk Winkel