Meerlease Pioniers shuts out HCAW en wint Ringvaart toernooi

Meerlease Pioniers is de winnaar van de vijfde editie van het jaarlijkse Ringvaart Toernooi. Op zondag (24 maart) won de Hoofddorpse ploeg met 3-0 de finale van HCAW, dat vorig jaar de toernooi-winnaar was. Een jaar geleden moest de tweede speeldag van het toernooi wegens regen worden geschrapt. HCAW werd toen uitgeroepen tot winnaar op basis van de resultaten van de dag ervoor.

Pioniers werd de vijfde verschillende winnaar sinds de eerste editie werd georganiseerd in 2015. Destijds werd The Hawks de eerste winnaar. Hierna werd het toernooi gewonnen door Sparks Haarlem (2016), Storks (2017) en HCAW (2018).

Dag 2 van het toernooi begon met laatste twee wedstrijden van de voorronde, die beslissend waren voor de bepaling van de twee finalisten. Alle vier deelnemers hadden nog de kans om de finale te bereiken. Ook waren er twee scenarios die een gelijke stand tussen drie ploegen konden opleveren om één of beide finalisten te bepalen. Hierdoor konden de uitslagen van deze twee resterende wedstrijden beslissend zijn in geval van een tie-breaker.

Dat gebeurde niet. In de eerste wedstrijd boekte Meerlease Pioniers een 3-0 shutout tegen Silicon Storks. Hierdoor werd Storks uitgeschakeld voor de finale. Meerlease Pioniers moest echter wachten op het resultaat van de volgende wedstrijd, die ook weer een gelijke stand van drie ploegen kon opleveren.

Ook dat gebeurde niet, want HCAW versloeg gastheer RCH-Pinguïns met 6-1. Hierdoor bleef HCAW ongeslagen en bereikte de finale. Door het verlies werd ook RCH-Pinguïns uitgeschakeld, was een gelijke stand tussen drie ploegen niet meer mogelijk en  werd Pioniers dus de tweede finalist.

De wedstrijd om de derde en vierde plaats tussen RCH-Pinguïns en Silicon Storks eindigde in een puntloos gelijkspel. Hierdoor eindigden beide teams op een gedeelde derde plaats.

Eindstand:
1. Meerlease Pioniers
2. HCAW,
3. RCH-Pinguïns/Silicon Storks.

BRON: Grand Slam/Marco Stoovelaar

Bewaren

Bewaren

Bewaren