Pioniers PH2 tegen DVH PH1 uit Amstelveen | 06 juni 2021

Eindelijk is het weer zover, honkbaltijd!!!!

Vandaag is het seizoen voor ons begonnen en we ontvangen DVH uit Amstelveen.

We beginnen in de eerste inning met Luc als pitcher en hij laat samen met catcher Julian maar 1 puntje toe en zorgt voor 3 man uit met 3 slag. De rest van het team heeft weinig te doen. Daarna mogen wij aan slag. Jack slaat een hele mooie bal, helaas wordt deze gevangen en daarna volgt al snel de twee uit. Voor we het weten is de inning alweer voorbij.

In de tweede inning is Sam de pitcher. Ook hij laat samen met catcher Jesse maar 1 puntje toe en zorgt ervoor dat er 3 man uit is met 3 slag. Stand 0-2 achter. We hebben iets goed te maken. Lucas begint met slaan en krijgt vier wijd, daarna met twee mooie steals komt hij op derde honk. Ook Nick en Luca komen met vier wijd op de honken. Sam slaat met een honkslag Lucas en Nick binnen. En later steelt Luca een honk waardoor er weer een puntje binnen komt. Damian werd hard door de pitcher geraakt en ging stoer verder en liep daarna zijn punt binnen door een mooie drie honkslag van Jack. Daarna nog een mooie honkslag en steals van Casper, waardoor we uiteindelijk negen punten binnen halen en staan we met 9-2 voor.

In de derde inning is Lucas de pitcher en begint lekker met de eerste slagman met 3 slag uit te gooien. Daarna volgen er vier puntjes gevolgd door een uit door 3 slag en de laatste uit wordt gemaakt door een mooie vangbal van Casper. Onze slagbeurt in de derde inning staat in het teken van de prachtige homerun van Julian, die naast zichzelf ook Sam binnen slaat. Nick loopt Nick zijn puntje binnen door o.a. snelle steals. Tussenstand 12-6 voor.

En omdat het zo’n prachtig honkbalweer is, wordt er besloten om nog een vierde inning te spelen.

We beginnen de vierde inning met Nick als pitcher en sluiten de inning af met Luc als pitcher. De eerste uit volgt uit een mooie samenspel tussen Nick en Damian. DVH slaat een mooie homerun waarbij 3 man binnenkomt. DVH komt op stoom en maakt in deze inning 8 punten. We hebben wat goed te maken met onze slagbeurt, want tussenstand is 12-14 achter.

We beginnen met Damian aan slag en met vier wijd komt hij op eerste honk. Ook Jack, Casper & Jesse komen zo op het eerste honk en halen alle vier hun punt binnen door de rest van de honken te stealen. En ook Lucas, Nick, Luca en Sam komen op eerste honk met vier wijd en halen hun punten binnen. Het laatste punt komt van Julian met een honkslag en drie steals. Eindstand 21-14.