Pioniers PH1 – Eurostars PH1 | 06 april 2019

Na een ontzettend leuk tweedaags toernooi vorige week bij de Brasschaat Braves (België) waar we een mooie 3e plek veroverden, moesten de boys van Pupillen 1 op zaterdag 6 april aan de bak voor hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Een dubbel tegen de Eurostars stond er op het programma.
We speelden thuis en moesten om 9 uur al verzamelen. Er was zo vroeg al behoorlijk wat bedrijvigheid op het ballpark, heerlijk dat het seizoen weer is begonnen!!!

Om 10 uur startte de eerste wedstrijd. We begonnen uiteraard in het veld en wisten vrij snel 3 nullen te maken, zodat wij mochten slaan.
Nadat Dylan en Kayne allebei met 4 wijd op het honk kwamen, sloeg Lorenzo een mooie honkslag. Ook Twan en Levi sloegen honkslagen waardoor we na de eerste inning al met 2-0 voorkwamen.
De tweede inning wist Eurostars wederom niet te scoren omdat Levi 3x strike-out achter elkaar gooide. Door onder andere honkslagen van Maurice, Jayden, Cayro en Twan wisten we 5 runs te scoren. Stand na 2 innings: 7-0.
In de derde inning wist Eurostars 1 x te scoren, maar door een strike-out en een dubbelspel, werd er al snel een einde gemaakt aan hun slagbeurt. Onze derde slagbeurt kon niet beter beginnen. Santo sloeg een prachtige home-run!! We wisten daarna nog 3x te scoren waarna de mercy rule werd toegepast en we de eerste partij met 11-1 wonnen!

Na een korte pauze was het tijd voor de tweede wedstrijd.
Deze wedstrijd begonnen we wat minder goed dan de eerste. In de eerste inning kwamen we al met 3-0 achter ondanks een honkslag van Deven.
Gelukkig kwamen we in de tweede inning weer op gang en wisten we, nadat Eurostars niet wist te scoren, 8 runs te scoren! Dit mede namens een 3-honkslag van Reinhardt, een 2-honkslag van Twan en honkslagen van Cayro en 2 van Levi.
In de derde inning wist alleen Eurostars nog te scoren waardoor de stand eindigde in een 8-4 overwinning!

We konden ons geen betere start bedenken. Heerlijk om het seizoen te starten met 2 overwinningen! Uiteraard zijn er nog dingen te leren, maar al met al hebben de boys prima gespeeld en is het zo fijn om te zien dat de jongens zo veel plezier met elkaar hebben. Op naar de volgende wedstrijden. Volgende week zondag mogen we naar UVV in Utrecht.

Chantal Uiterwijk Winkel