Pioniers PH1 – Giants PH1 | 20 april

Wat een enorm verschil met vorige week! Zaten we vorige week nog te vernikkelen van de kou, vanmorgen zaten we heerlijk in het zonnetje, wat een feestje!
De wedstrijd tegen de Giants was verzet van 10.00 uur naar 11.30 uur. Dit allemaal omdat de beste mensen van de Giants er een wereldreis op hadden zitten voordat ze ons mooie complex bereikten. Ze komen immers helemaal uit Hengelo.

Vol goede moed en met veel zin startte de boys met de eerste wedstrijd. Levi pitchte de eerste inning prima! Een actie 1-3 en twee strikeouts. Daarna was het onze beurt om te slaan en wat een slagbeurt was dat!!! Er leek geen eind aan te komen. Dylan kwam door een enorme gemiste vangkans van de centerfielder op het derde honk en mocht in dezelfde inning nog een keer aan slag, een keurige twee honkslag. Cayro ging helaas uit door een actie 5-3, maar mocht in zijn tweede slagbeurt deze inning ook een tweehonkslag achter zijn naam zetten. Twan deed er een stapje bovenop en sloeg gewoon een homerun! En in zijn tweede ronde kwam hij met 4 wijd op het honk. Ook Levi mocht twee keer slaan, twee honkslagen. Deven kwam door een E4 op het honk en de tweede keer sloeg hij een raket naar het centerfield, waar hij helaas werd gevangen. Lorenzo en Reinhardt kwamen door 4 wijd op het honk en Santo door een mooie honkslag richting centerfield. Alleen Jayden had minder geluk …. Die ging door 3 slag uit. Een lange inning dus waar we 10!!! Runs scoorden.

De tweede slagbeurt van de Giants was aangebroken. Hun eerste slagman ging met 4 wijd naar het honk, de tweede slagman ging weer keurig met 3 slag naar de kant. Hierna wederom 4 wijd, maar Levi maakte alles goed door de volgende twee slagmannen met 3 slag naar de duckout te sturen.
De tweede ronde voor ons …. Iets minder succesvol dan de eerste inning, maar Reinhardt wist toch nog een run te scoren.

De derde inning was aangebroken. Nadat de eerste slagman met 4 wijd naar het honk ging en slagman twee door een velderskeuze, gooide Levi de derde slagman met 3 slag naar de kant. Levi had zijn 50 ballen gegooid, dus het was tijd voor een nieuwe pitcher. Maurice mocht de eerste wedstrijd closen en deed dat keurig met 2x 3 slag.
Wij hoefden niet meer te slaan, want de mercy rule werd voor de tweede keer dit seizoen toegepast! Eindstand: 11-0!!
Levi gooide: 6x strike-out, 2x vier wijd, 0 honkslagen, er waren geen fouten. Maurice gooide 2x strike-out, 0x vier wijd, 0 honkslagen, er werden geen fouten gemaakt.

Game2: Dylan was in deze wedstrijd de startende pitcher. Hij gooide de eerste slagman met 3 slag naar de kant. De volgende twee slagmannen gingen met vier wijd naar de kant, maar werden allebei gepakt met stelen. Twee keer een actie 2-6 (Santo-Lorenzo) Maurice sloeg een twee honkslag naar het linksveld en nadat Kayne met 3 slag naar de kant moest, sloeg Cayro een honkslag, daarop kwam Maurice binnen. Twan ging uit door een actie 4-3, maar sloeg daarmee wel Dylan binnen en Deven mocht met vier wijd naar het honk. Lorenzo sloeg een honkslag, waarna Reinhardt helaas 3 slag kreeg. Maar de voorsprong was weer daar …. 2-0.

De tweede inning was niet zo’n beste voor Dylan. 4x vier wijd achter elkaar. Gelukkig hielp het veld hem uit de brand. Een prachtig dubbelspel waar een speler fantastisch werd ingesloten (leuk om te zien dat hetgeen waar afgelopen week hard op getraind is, nu uitgevoerd werd) en wederom een poging tot stelen die werd gestopt door Santo en Lorenzo eindigde de slagbeurt van de Giants. Wij mochten ons slaggeweld weer laten zien. Deven, Lorenzo, Dylan, Maurice en Twan sloegen allemaal een honkslag en Kayne en Cayro gingen met 4 wijd naar het honk. We hadden weer een mooie voorsprong te pakken: 9-0!

De derde inning: Dylan gooide een strike-out en een 4 wijd waarna hij gewisseld werd. Twan mocht nu gooien. Een honkslag voor de Giants, maar deze jongen ging snel daarna uit omdat Twan en Jayden een steelpoging in de gaten hadden. Daarna gooide Twan de volgende slagman eraf er mocht weer gewisseld worden. Nadat Maurice een twee honkslag sloeg, ging Kayne naar de kant met 3 slag en de ballen van Levi en Twan werden helaas gevangen door de eerste honkman.

De vierde en tevens laatste inning werd onverwacht best nog wel spannend. Twee honkslagen en een E5 zorgde ervoor dat alle honken ineens vol waren …. Dat hadden we nog niet meegemaakt deze partij! De volgende twee slagmannen gingen met 4 wijd naar het honk waardoor de Giants toch twee punten scoorden. Twan werd gewisseld voor Jayden.
De eerste twee slagmannen die Jayden voor zich kreeg gingen ook met 4 wijd naar het honk en de volgende slagman sloeg zelfs een homerun!! Gelukkig wist hij de volgende slagman met 3 slag naar de kant te sturen. De tweede 0 werd gemaakt door een vangbal van Twan op positie 4. Daarna wederom 2x vier wijd voor Jayden, waarna hij werd gewisseld. Lorenzo mocht de wedstrijd uit gooien en deed wat hem gevraagd werd. Hij eindigde de wedstrijd door de eerste slagman die hij te zien kreeg, er met 3 slag af te gooien . Eindstand 9-8!
Dylan gooide 3x strike-out, 7x vier wijd, 1 honkslag, er werden 0 fouten gemaakt. Twan gooide 2 strike-out, 2x vier wijd, 4 honkslagen, er werd 1 fout gemaakt. Jayden gooide 1x strike-out, 4x vier wijd, 0 honkslagen, er werden 0 fouten gemaakt. Lorenzo gooide 1x strike-out, 0x vier wijd, 0 honkslagen er werden 0 fouten gemaakt.

Na zes gewonnen wedstrijden staan wij bovenaan op het hoogste pupillen niveau! Wij (de ouders) zijn enorm trots op onze kanjers!!!

Chantal Uiterwijk Winkel