Pioniers Dames 1 sluipt top 5 binnen

Na de vorige speelronde de eerste punten van het seizoen te hebben bijgeschreven moesten de dames van Hoofddorp Pioniers afgelopen week 4 keer aantreden in de Silver League.

 

Op donderdag stond de dubbele confrontatie op het programma met het Alkmaarse Alcmaria Victrix.

In de eerste wedstrijd nam Pioniers direct de leiding door een solo home-run ver over het hek van Rebecca Berkhout, gedurende de wedstrijd werd deze voorsprong uitgebreid wat resulteerde in een 11-4 overwinning.

Naast de home-run van Berkhout was zij goed voor een twee honkslag en Valerie Grampon voor een drie honkslag, verder waren er meerdere honkslagen van Cheraine Valk, Magan Erkemeij en Femke Nuijten.

Werpster Elize van den Oever-Pronk gooide de hele wedstrijd en kreeg 6 honkslagen tegen.

 

In de tweede wedstrijd stond Pioniers na 2 innings met 0-4 achter maar toonde de ploeg veerkracht door de wedstrijd toch winnend af te sluiten, in 5 innings werd het wederom 11-4.

Aan slag was Pioniers goed voor 13 honkslagen waaronder een twee honkslag van Dionne Cooper.

Werpsters Serena Kersten en Whitney McCain kregen samen in totaal 7 honkslagen tegen.

 

Op zaterdag was Euro Stars uit Capelle a/d IJssel de tegenstander, Pioniers had in de eerste wedstrijd moeite met de werpster van Euro Stars waardoor het de gehele wedstrijd bleef steken op slechts 2 honkslagen, alleen Rebecca Berkout en Iris Strookman sloegen deze wedstrijd een honkslag voor de Hoofddorpse formatie.

Werpsters Iris Strookman en Whitney McCain konden niet voorkomen dat Euro Stars vanaf de 2e inning continu een paar punten maakten wat een 11-3 nederlaag betekende.

De tweede wedstrijd van de dag gaf een totaal ander beeld van Pioniers, het nam in de 2e inning een 3-0 voorsprong en breidde deze in de loop van de wedstrijd uit, met een 12-6 overwinning keerde Pioniers terug naar Hoofddorp.

De slagploeg van Pioniers was ook weer op dreef deze wedstrijd met 11 honkslagen, werpster Eliza v/d Oever-Pronk gooide haar 2e volledige wedstrijd in 3 dagen en kreeg slechts 4 honkslagen tegen.

 

Na deze 3 winstpartijen sluipt Pioniers de top 5 van de vaderlandse Silver League binnen.

 

Komende zaterdag 14 mei staat de dubbele confrontatie op het programma tegen HCAW uit Bussum, de eerste wedstrijd zal om 14.00 uur starten op Sportcomplex Park 21.

 

STAND

1 UVV                                   10-20

2 Centrals                            10-18

3 ROEF!                                10-16

4 A’dam Pirates                  10-12

5 Hoofddorp Pioniers       10-10