Pioniers AS1 – UVV AS1 | 20 april

Wat een prachtig weer hebben we vandaag (en waarschijnlijk ook morgen en maandag). Een mooi sportcomplex en een goede sfeer, wat willen we nog meer?

Hierbij een verslag van de wedstrijden van vandaag,

10:00 – Wedstrijd 1

De wedstrijd begon leuk met een perfect geplaatste stootbal van Sarah waardoor ze safe aankwam op het 1e honk. Dit bleek een nieuw geheim wapen te zijn van Henk, aangezien dit geheime wapen in de wedstrijd nog een paar keer terug ging komen. Omdat Lea 4 wijd kreeg had Sarah de mogelijkheid door te stelen naar het 3e honk en bij een doorgeschoten bal het 1e punt op het bord te zetten. Nu ben ik in de aantekeningen even kwijt hoe het vervolg precies is gegaan de 1e slagbeurt maar Ilysa liep het 2e punt binnen en werd er gewisseld. Een hele goede en agressieve start!

Nu onze beurt om 3 uit te maken en Lea begon als pitcher met Nikki als catcher.

Even warm worden en met 4 wijd stond de eerste speler van UVV op het 1e honk. Maar geen probleem aangezien de 2e slagvrouw met 3 slag weer mocht gaan zitten. Nu werd ook nog even de dame die op 3e honk was gekomen geneutraliseerd door een actie tussen Ezra op 3e honk en Nikki op thuis. Ingesloten tussen deze 2 meiden van Pioniers was het Nikki der tikkie die de 2e 0 voor haar rekening nam. Toen nam UVV weer even het initiatief over en scoorde hun 1e punt. Met 2 meiden van UVV op de honken werd er een foutje gemaakt tussen thuis en 3e honk waardoor UVV 2 punten binnen liepen. Helaas was dit aanleiding voor sommige ouders om even hun ongenoegen te uiten over deze actie. Dit wordt gehoord door de spelers in het veld en sterkt onze spelers op dat moment niet in het zelfvertrouwen. Als de coach van het team het nodig vindt hier aandacht aan te geven is dat voldoende, laten wij als ouders en fans gewoon aanmoedigen, dat is genoeg. Toen maakte Lea met een mooie 3 slag een einde aan de 1e inning. Tussenstand 3-2 voor UVV.

Begin 2e inning: Britt mocht met 4 wijd naar het 1e honk en wist zich tijdens de slagbeurt van Nikki naar het 3e honk te stelen. Honkslag Nikki en uit op het 1e honk. Britt wist daar gebruik van te maken en liep het 1e punt van deze inning binnen. Jasmine kreeg 4 wijd en wist ook tijdens de slagbeurt van Sarah het 3e honk te bereiken. Opofferingsstootslag van Sarah, maar wel Jasmine binnen geslagen. Lea ging met een honkslag uit op 1 en was de 3e 0 van deze 2e inning.

2e pitchbeurt voor Lea begon met een 4 wijd en dus 1 dame van UVV op de honken. Aangezien het effect van Henk zijn geheime stootslagen indruk hadden gemaakt bij de coaches van UVV, namen zij ook het initiatief er wat stootslagen in te gooien. De 1e poging werd meteen gevangen door catcher Nikki wat de 1e 0 betekende. Toen deden zij nog een poging de bal doormiddel van een stootslag neer te leggen, maar ook deze belandde met een mooie boog in de handschoen van onze catcher. 2e 0. Toen gooide Lea de deur dicht door nog een keer 3 slag te gooien. En gingen we naar de 3e inning.

Tussenstand na de 2e inning 3-4 voor Pioniers.

3e inning en de meiden van Pioniers aan slag.

De pitcher van UVV had het even op de heupen en stond deze inning een stuk beter te gooien dan de 2 inningen hier voor. Hierdoor gingen 2 meiden met 3 slag uit en waren de 1e nullen een feit. Tess mocht met 4 wijd naar het 1e honk en wist nog met een mooie steal het 2e honk te bereiken. Toen ging er helaas nog 1 uit met 3 slag en gingen we weer wisselen

3e inning en de beurt aan Tess om te pitchen.

Dit resulteerde met een 1e uit door een vangbal van Sarah op kortestop. 2e vangbal van Ezra op 3e honk. Toen kwamen er wat meiden van UVV op de honken door een honkslag, stootbal en een 4 wijd. Alle honken vol maar Tess hield het hoofd koel. Alsof ze er helemaal geen last van had en maakte de inning uit door een prachtige 3 slag te gooien. Mooi te zien dat de meiden zo met de druk om kunnen gaan en op het juiste moment 3 slag kunnen gooien. Chapeau!!

4e inning en Pioniers weer aan slag:

Britt mocht met 4 wijd weer naar het 1e honk en wist tijdens de slagbeurt van Nikki weer op het 3e honk te komen. Nikki ging met een honkslag uit op 1, maar sloeg wel Britt binnen voor het 5e Pioniers punt. Sophie kwam met 4 wijd op het honk en door weer een mooie stootslag van Sarah waren 1e en 2e honk bezet. We liepen nog een 3 slag op en Ilysa ging uit omdat de bal eerder op het 1e honk was dan zij. 3e 0 en we gingen weer wisselen.

4e inning en Tess mocht weer pitchen met Ilysa als catcher:

Als pitcher eerst weer even warm worden en met 4 wijd stond de 1e UVV dame op het 1e honk. Maar Tess gooide meteen de 2e slag dame uit met 3slag. 1e 0. Met een honkslag waren 1-2 bezet. Door een doorgeschoten bal verplaatste de meiden zich naar honk 2 en 3. Door een honkslag liep UVV een punt binnen. Toen volgde er een vangbal in het midfield maar gaf genoeg tijd om van 3 naar thuis binnen te lopen waardoor het 2e punt door UVV werd binnen gelopen. Met 2 honken bezet wist Tess de inning weer knap uit te gooien met een 3 slag. Einde 1e wedstrijd.

Eindstand 5-5.

11:45 – Wedstrijd 2

De wedstrijd begon nu heel anders dan de 1e wedstrijd, Sarah moest nu slaan ipv stoten en kwam met een prima honkslag op het 1e honk. Tijdens de slagbeurt van Lea wist Sarah compleet rond te gaan en was het 1e punt van Pioniers binnen. Helaas voor Lea was de bal eerder op het 1e honk waardoor ze de 1e 0 werd. Toen volgende er een 3 slag en waren er al 2 uit. Maar nu kwam Sophie weer aan slag en met een prima honkslag kwam ze veilig op het 1e honk. En net als haar voorganger wist ze tijdens de slagbeurt van Elyke compleet rond te gaan en was het 2e punt binnen. Elyke en Jasmine kwamen nog op de honken, maar door een 3 slag kregen ze niet de gelegenheid punten binnen te lopen.

Jasmine ging pitchen en Elyke catchen:

Door een honkslag stond de eerste dame van UVV op het 1e honk. De 2e slagvrouw probeerde weer een stootbal maar Jasmine leverde de bal sneller al op het 1e honk waardoor ze uit was. Bij de volgende honkslag liep UVV het 1e punt binnen. Toen maakte Milou nog een mooie vangbal en tekende voor de 2e 0. Na wat goed slag werk stonden alle honken vol en aan Jasmine de taak slag te gooien. En dat deed ze, met 3 slag werd ook de 3e 0 gemaakt. En net als Tess onder druk het hoofd koel gehouden. Erg knap.

Tussen stand 1e inning 1-2 voor Pioniers.

2e inning Pioniers aan slag:

1e honkslag uit op 1. Dan honk bezet door een 4 wijd, toen nog een honk bezet door een honkslag. Toen een honkslag richting 2e honk waardoor de loper werd uit getikt en waren 1-3 bezet met 2 uit. Milou scoorde op een doorgeschoten bal net als Lea. Waardoor we weer 2 punten hadden gescoord. 3e 0 was op een honkslag naar 1e honk. 3 uit en we gingen weer wisselen.

2e inning Uvv aan slag, en dit was een bijzondere inning:

Jasmine startte goed met een 3 slag, 1e 0, gevolgd door een 4 wijd waardoor de eerste dame van UVV op het honk kwam. Na wat slagbeurten stonden alle 3 de honken bezet. Op dit moment werd er een hoge bal geslagen en de scheidsrechter gaf infield fly. Als er minder dan 2 mensen uit zijn en minimaal het éérste en tweede honk bezet zijn en de bal hoog wordt geslagen op een dusdanige manier dat een binnenvelder instaat is om deze te vangen. De slagman is in dit geval automatisch uit, hetgeen de honklopers op de honken in staat stelt om hun honk vast te houden, zij worden daardoor niet gedwongen op te schuiven. Deze regel is in het leven geroepen om te voorkomen dat in dit soort situaties het veld op eenvoudige wijze twee of drie mensen uit kan maken in dezelfde actie.

De bal valt op de grond en een dame van UVV begint te lopen en word uit getikt door onze catcher Elyke. Dubbelspel en dus 3 uit, wissel.

Tussenstand 2e inning 1-4 Pioniers.

In de volgende 2 inningen heb ik nog een heleboel mooie dingen gezien van onze softbal aspiranten dames. Head-first terug naar het 3e honk omdat de catcher van UVV werd uitgedaagd. Meiden die agressief honken liepen en soms net te laat en soms net op tijd waren. Durven te slaan. Durven te gooien naar de honken omdat de tegenstanders er te ver van af gingen staan. Ik ben fan van dit team omdat ze durven risico te nemen en uitproberen hoe ver ze kunnen gaan met coaches die ze dit vertrouwen geven en de risico’s accepteren. Ik ben alweer benieuwd naar de volgende wedstrijd om te zien hoe jullie dit spelletje weer gaan spelen!!

Ondertekend een fan.

O ja, niet heel belangrijk maar de 2e wedstrijd is gewonnen met 3-9 door de Pioniers meiden.