Hoofddorp Pioniers AH2 voor een potje honkbal naar Londen | 28 t/m 30 juni

De Archer Cup in Slough, Engeland. We gingen voor de winst, maar we kwamen terug met enkel verlies, maar wat een fantastisch weekend is het geweest met als kers op de taart de MLB game Yankees-Red Sox in Londen. Van vrijdag 28 juni tot en met zaterdag 30 juni werden de wedstrijden van de Archer Cup gespeeld. Vrijdag twee en zaterdag drie, mits we een wedstrijd zouden winnen. Dat deden we niet, dus na de tweede wedstrijd op zaterdag was het toernooi voor Pioniers voorbij. Een verslag met wat honkbal en veel bijzaken.

Ivan meldt zich woensdag al in Slough, om donderdag met familie even Londen in te duiken. De rest komt donderdag aan, met de trein of de boot. Voor sommigen was de rit naar Slough een drama in verband met files en wegafzettingen. Quinten en familie raakten, ondanks de begeleiding die ze kregen van een motor-gang, de weg kwijt door al die afzettingen. Daardoor kwamen zij donderdagnacht pas aan.

Vrijdag 10 uur staat iedereen op het veld. Het is zonnig, maar koud door de koude harde wind. Veel ouders hebben daar niet op gerekend en het is blauwbekken. Verbazing alom vanwege de belachelijke pitcherheuvel die neergelegd is. Dat is wennen voor onze pitchers.

De eerste wedstrijd is tegen de Archers uit Londen. Ons eerste verlies. Eindscore 6-10.

De werpcijfers van onze pitchers zijn: Strike-outs – Base on Balls – Hits – Errors

Rafaël: 1e inning en 3 slagmensen in de 2e inning: 1-1-1-2.
Aantal ballen: 14 wijd – 19 slag
Rafaël had ook pech, want twee keer een passed ball bij de derde slag.

Ivan:    4 slagmensen in de 2e inning en 3 slagmensen in de 3e inning: 0-0-2-4.
Aantal Ballen: 7 wijd – 17 slag

Sem:    4 slagmensen in de 3e inning: 1-2-0-1
Aantal Ballen: 9 wijd – 13 slag.

Aan het einde van de 3e inning zien we een waanzinnige double-play. Catcher Matthijs gooit de bal naar Kay op het eerste honk (2-3) en Kay gooit de bal naar Quinten op het derde honk (3-5). Waanzinnig dit. Dat maakt de veldfouten die gemaakt zijn bij de eerste drie slagmensen helemaal goed.

Honkslagen komen van Brian (2 uit 2), Matthijs (1 uit 2), Beau, Sem en Quinten (1 uit 1) en Ivan (1 uit 3). In de 3e inning start bij de Archers een andere pitcher. Dan gaan onze jongens pas slaan. Maar liefst 6 hits in deze inning. En met de 2 veldfouten komen bij ons ineens 5 punten binnen.

Tijdens deze wedstrijd grote hilariteit, omdat de fantastische scheids John een onderonsje heeft met het publiek over stalen schoenen. Hij denkt namelijk dat er een pitcherwissel is, maar iedereen wacht op hem. Dankzij John weten wij nu ook dat de twee reusachtige roofvogels die we zien rode Wouwen (kites) zijn. Deze waren uitgestorven in Engeland, maar vanuit Noorwegen weer succesvol geïmporteerd. Michael (vader Raf) rent erachteraan om de mooiste shot te krijgen. Is het gelukt?

De tweede wedstrijd is tegen KMC Ambassadors uit Ramstein. Inmiddels is het weer heerlijk en het ontdooien kan beginnen. In deze wedstrijd dezelfde Scheids. John maakt het ene grapje na het andere. Bal in het veld: “well let’s keep him, we need it”.

Alle humor ten spijt, ook deze wedstrijd verliezen we. Eindscore 7-10.

De werpcijfers van onze pitchers zijn:

Levy:  2 innings en 3 slagmensen in de 3e inning: 3-2-2-2
Aantal Ballen: 14 wijd – 26 slag

Quinten: 5 slagmensen in de 3e inning en 5 slagmensen in de 4e inning: 2-2-1-3
Aantal Ballen: 15 wijd – 19 slag

Brian:  2 slagmensen in de 4e inning: 0-0-1-0
Aantal 2 wijd – 4 slag

Wat echt in deze wedstrijd genoemd mag worden zijn de twee schitterende vangballen van Beau in het midveld en de twee schitterende vangballen van Tim in het rechtsveld. Waardevolle nullen jongens. En wat dacht je van het puntje dat Mike scoort in een onoplettend momentje van de tegenpartij. Lekker Mike.

Aan slag komen de hitjes van Tim en Quinten (1 double uit 2), Kay en Ivan (1 double uit 1), Matthijs, (1 uit 1), Beau en Sem (1 uit 3).

Na twee keer verlies, is deze honkbal dag voorbij en is het tijd voor ontspanning. Niet voor Ivan, die van zijn ouders moet leren voor de proefwerkweek. De rest gaat lekker naar Londen. Een vette hap bij een fastfood restaurant gaat er wel in. Maar jongens, zaterdag 8.30 uur op het veld hoor.

En jawel, iedereen staat weer op tijd op het veld, maar deze vliegende reporter is een dagje naar Londen. Dank je wel Eric voor de scorelijsten.

De eerste wedstrijd is tegen het zeer onsportieve Scimitars. Dit zijn de jongens van de honkbal Academie uit Midden-Nederland. Niet onsportief dus, omdat ze slecht spelen, maar zeer onsportief, omdat hun houding meer lijkt op een stel hooligans dan op de stoere, positieve mannen die kiezen voor het honkbal. Heel jammer en daarom des te gaver dat onze pitcher Beau, die de hele wedstrijd gooit en al onze jongens zich helemaal weten af te sluiten voor de padden die uit de monden van de Scimitars komen. Klasse jongens, echt klasse. Sem, onze catcher wordt door de laatste die scoort omver gelopen en blijft ruim 1 minuut liggen. Grote zorgen bij het publiek. De veroorzaker toont niets van medeleven als hij roept “moet hij maar niet in de weg lopen”. Schaam je.

De werpcijfers van Beau over 3 innings: 5-4-4-2. Aantal Ballen 32 wijd – 33 slag

Prima werk geleverd weer Beau en Sem. Je gooit snoeihard en Sem, jij hebt ze. Houden zo.

Honkslagen komen van Twan en Brian (1 uit 2). Brian en Tim scoren de enige twee punten in deze wedstrijd, dankzij een veldfout en het hitje van Twan. We verliezen de wedstrijd met 2-6.

Mochten we de laatste wedstrijd winnen, dan staat ons vandaag nog een wedstrijd te wachten. Maar ook die laatste wedstrijd tegen Brussels uit België verliezen we met 3-8.

De werpcijfers van onze pitchers deze wedstrijd zijn:

Quinten:         1e Inning en 3 slagmensen in de 2e inning: 0-1-3-1
Aantal Ballen: 19 wijd – 18 slag

Matthijs:        3 slagmensen in de 2e inning: 0-1-2-0
Aantal Ballen: 9 wijd – 5 slag

Sem:                3e inning: 3-1-0-2
Aantal Ballen: 14 wijd – 16 slag

Sem, die puik werk levert als catcher, laat dit weekend zien dat hij ook een prima partijtje kan pitchen. Je bent met recht van alle markten thuis Sem.

Honkslagen komen van Kay (double uit 2), Tim, Ivan en Twan (1 uit 2), Matthijs en Brian (1 uit 1).

Dan is het toernooi voor ons over en uit. Het weekend heeft echter nog een MLB game in petto voor ons. Mary-Jane (moeder Raf), Sabrina (moeder Beau), Sharon (moeder Sem) en Anita (moeder Ivan) hebben nog voor de eerste wedstrijd op vrijdag kaarten gescoord via dubieuze sites. Eric (vader Tim) stemt de dames gerust. Als we niet binnen komen, dan zijn we in ieder geval niet alleen. Dank je wel Eric, een hele geruststelling. We zullen het beleven.

Brian, Kay, Levy, Matthijs en Quinten kijken de wedstrijd op het honkbalcomplex van Slough. Wel met een gratis BBQ, dat is hun geluk. Beau, Ivan, Rafaël, Tim, Twan en Sem komen zonder problemen binnen bij de wedstrijd. Wat een sensatie. Iedereen heeft goede plekken. We zijn getuige van het indrukwekkende Amerikaanse volkslied en het net zo indrukwekkende Volkslied van Groot-Brittannië. We zien Prins Harry en zijn vrouw die erbij zijn als de eerste ceremoniële bal gegooid wordt. We zien 6 punten voor de Yankees binnenkomen in de eerste inning en dan 6 punten voor de Red Sox in de tweede helft van de eerste inning. We zien hoe een snelle man in grijs pak lijkend op een sperma cel de sprint tegen een gewone sterveling verliest. Dat gebeurt nooit, horen we later. Maar het moet wel gezegd worden dat de spermacel veel later vertrok en het verlies maar 5 cm was. Even denken we dat de wedstrijd eerder stopt vanwege de mercy-rule. Nog 1 puntje hebben de Yankees nodig om met tien punten verschil te winnen, maar de Red-Sox zijn ineens met een inhaalrace bezig. 17-13 wordt het. Waanzinnig. Zondag zit Matthijs met zijn familie in het honkbal stadion. En hij ziet de Yankees winnen met 12 tegen 8. Xander en Didi hebben beiden waanzinnig spel geleverd. Wat een toptalenten. Beide dagen zijn goed voor een zeldzaam record. Op internet staat hierover:

The teams combined to score 50 runs, register 65 hits and hit 10 home runs across the 18 innings that were played.

And just how rare was this display of offensive firepower?
The 50 combined runs went down as the most scored by the teams in two consecutive games in the history of the iconic Yankees-Red Sox rivalry.

En wij waren er bij.

Magisch is de terugreis met de metro. Als de groep al op het station is, loopt Ivan met familie nog in de massa er naartoe. Een man zet een lied in en de massa zingt mee. Wat een saamhorigheid en wat een gezelligheid. Dit is genieten. De groep is compleet als we met de metro gaan en de jongens hebben nog veel plezier met elkaar. Het is even spannend of we de laatste trein naar Slough halen. Maar deze trein heeft vertraging en uiteindelijk moeten we nog een half uur wachten voordat we terug naar het hotel kunnen. Geeft niets want de jongens zijn niet moe te krijgen. Of sommigen toch wel…….

En terwijl Matthijs zondag nog geniet van de wedstrijd in het Olympisch Stadion in Londen, is de rest op weg naar huis met boot of trein. Dodelijk vermoeid, maar nog nagenietend van dit weekend, ondanks al het verlies, komen we thuis. Lekker slapen.

MAAR…….Stay focused boys. Het seizoen is nog niet afgelopen……..

Moos & Bo