Pioniers AH2 – Quick Amsterdam AH1 | 14 april 2019

Daar sta je dan, zondagochtend 9.00 uur in de ijzige kou je warming-up te doen. Dit is honkballen voor pinguïns jongens. Klagen doen onze jongens niet, maar ze voelen het wel. Een kort verslag van een relaxte win met dank aan onze ijzersterke Pitchers Kay en Beau.

Eerste inning Pioniers aan slag. Ivan krijgt 4 wijd en Mike komt op het eerste honk, omdat de eerste honkman de bal laat vallen. Soms heb je geluk. Op de 4 wijd die Beau krijgt, schuiven ze weer een plekje op. Overmoedig geworden denkt Ivan thuis te stelen op een doorgeschoten bal, maar dat wordt gelijk afgestraft. Mike en Beau lukt dat wel en we staan voor met 2-0.

Quick aan slag. Kay is onze pitcher en Sem is de catcher. Kay is op dreef. Alleen de 3e slagman heeft een hit, maar met 2 strike-outs en een actie van Twan naar Levy (4-3), is het een zeer korte inning.

Tweede inning. Quinten heeft geluk met de foute aangooi van de derde honkman. Hij scoort op de strakke triple van Rafaël. Lekkere hit man, zo strak langs het lijntje. Als Twan aan slag staat, scoort Rafaël op een doorgeschoten bal. Twan slaat een honkslag. Hij weet wat stelen is, want als Kay in de slagbeurt erna een hitje heeft, rent Twan alweer over de thuisplaat. Kay steelt ook de honken en scoort op een doorgeschoten bal. Matthijs komt nog op het eerste honk dankzij een fout, maar hij scoort niet, ondanks de double van Ivan in het rechtsveld. De score is 6-0.

Quick aan slag. Tja, wat moeten we hierover zeggen. 3 Slagmensen. 2 wijd en 9 keer slag. Kay is lekker bezig. De derde inning alweer.

Het is sneu voor de pitcher van Quick, maar hij gooit afgrijselijk veel wijd. Automatisch scoort Brian dan een puntje. Leuk is anders. Rafaël weet de bal wel te raken, maar gaat uit door een vangbal, Tim scoort hier op. Levy scoort nog op een doorgeschoten bal. 9-0 Inmiddels.

In de derde inning is Beau onze pitcher. Hij gaat verder waar Kay is gestopt. De eerste jongen krijgt nog 4 wijd en scoort later het enige punt, maar dan is de controle terug bij Beau. De tweede slagman gaat uit op een cold strike out…. Gaaf man, maar vergeet het veld niet. Sem, onze catcher, maakt een mooie actie door een strakke aangooi naar tweede honkman Ivan en de loper is uit. Dan de derde slagman. Hij slaat een snoeiharde line drive naar Ivan. Hij vangt hem, maar shit wat doet dat pijn aan die ijskoude vingers. Handschoen uit en de bal valt eruit. Logisch. Ivan pakt de bal nog op en gooit naar het eerste honk, maar de loper is safe. Goed herpakt, maarre alles voor het team. Volgende keer vasthouden die bal, de vingers lijmen we er later wel weer aan. Beau krijgt de laatste slagman nog uit op een cold strike out.

Quick houdt het voor gezien, want winnen van ons team zit er toch niet meer in. Niet de instelling die we van onze jongens kennen, maar wel lekker in deze kou. We sluiten af met een verdiende 9-1. Onze eerste overwinning in ‘the pocket, well done gents’.

Volgende week thuis tegen Badhoevedorp. Neem je rust en blijf van de Play Station af.

Moos & Bo