Pioniers AH2 – Badhoevedorp AH1 | 21 april

Eerste Paasdag 8.45 uur. Paasontbijtje gemist, maar wat een bedrijvigheid van spelers op de velden van Pioniers. Plassen kan buiten het hek in het veld, want de kantine is nog dicht, maar het zonnetje schijnt en iedereen heeft een opperbest humeur.

Als we onze tegenstander zien, is het even slikken. Wat een reuzen! Twee junioren spelen mee en je merkt aan alles dat dit team al wat jaren op aspiranten niveau speelt. We gaan ervoor!

Honkslagen komen van Rafael met een schitterende double over de midvelder heen. Twan, die ook nog pupillen speelt slaat twee hits uit 3 slagbeurten. Dat balletje over de grond naar het midveld is wel een hele vuile Twan. Natuurlijk komen we ook op het honk door veldfouten, 4 wijd en hit by pitch (alles voor het team Tim). Helaas blijven de punten liggen ondanks dat wij ook lopers op de honken krijgen, maar de pitchers van Badhoevedorp zijn goed en het veld is ijzersterk. Aan slag geen punten helaas.

Kay is startende werper. Sem catcht. De fans merken op hoe gaaf Sem vanuit de relaxstand opschiet in een actieve catch stand. Je bent lekker aan het catchen man. Dan verder met het verslag. Na een hitje in het midveld, volgt een strike-out. Een comebacker op Kay wordt goed verwerkt door Levy op het eerste honk. Ook de bal van catcher Sem naar Levy gaat volgens het boekje.

In de tweede inning heeft Kay moeite met meisje Mara (overigens ook een geweldige catcher). Ze krijgt vier wijd. Maar Kay… pakt een meisje een vinger… Ze scoort uiteindelijk op een hit van een teamgenoot. De andere twee puntjes komen binnen door een veldfout. Ach joh, het blijft honkbal, maar K is het wel.

In de derde inning nog zo’n lullig puntje. Een hitje, een veldfoutje en scoren op een velderskeuze van korte stop Brian naar Levy (6-3). Maar hierop volgen nog twee geslaagde veldacties van tweede honkman Twan naar Levy (4-3). We kunnen door naar de vierde inning. Het staat inmiddels 0-5.

Levy gaat pitchen. Met een veldfout komt de eerste slagman op het honk en hij scoort uiteindelijk ook op een fout. Dit is best zonde. Levy laat zich niet gek maken. 2 en 3 gaan uit op drie slag. De keihard geslagen bal door de vierde slagman wordt net niet gehouden door korte stop Ivan. Was ook niet reëel, jongen. Nice try though, maar dan maakt Leyy het zelf af met een strike-out

De vijfde inning. Tim gaat catchen en doet dat ook lekker. We zien een knappe spagaat van eerste honkman Brian. Daardoor heeft hij wel de aangooi van derde honkman Mike. Raakt hij ook het honk? De scheids zegt van wel. Daarna een actie van Ivan op korte stop naar Brian. De tweede nul. Met zo een voorsprong vindt man met snor (coach Badhoevedorp) het nodig om bezwaar te maken. De andere coach roept Jezus Christus van woede, maar dan vindt coach Kasper het welletjes. Jezus Christus is wel van toepassing op Pasen, maar niet op het veld. En terecht……

Vanaf de 7e slagman neemt Matthijs het pitchen over van Levy. Het staat dan 0-12.

Matthijs heeft een heel ritueel voor hij de bal gooit. Pet, riem/riem, pet. Houden Matthijs, het pitchen doe je er lekker op. Dit was gewoon een heel sterke ploeg, dus des te gaver dat je de laatste slagman op drie slag uit hebt.

De wedstrijd eindigt met de hoge bal van Kay op foutgebied die gevangen wordt door die schijtcatcher (bedankt voor dit nieuwe woord). Eindscore 0-13. Jongens, denk positief. We leren van deze wedstrijd, en dat jullie waanzinnig positief zijn, zien we aan de run over de honken na de wedstrijd die glorieus gewonnen wordt door Matthijs. Het zit hem niet in de win, het zit hem in de gedachte en in het plezier.

Moos & Bo