OVVO PH1 – Hoofddorp Pioniers PH2 | 11 mei 2019

In alle vroegte arriveert het pupillen 2 team op Sportpark “Midddenmeer” in Amsterdam Oost.

De eerste uitdaging is het vinden van een parkeerplek, want we zijn duidelijk niet de enige bezoekers. Omringd door vele voetbalvelden zijn hier een hoop kinderen en ouders aanwezig. Nadat de ouders en coaches rondjes hebben gereden en de parkeermeters flink hebben gevuld staat iedereen op tijd op of naast het veld.

Hoewel het zonnig en droog is waait ook hier de beruchte Pioniers wind, dus de jongens beginnen direct aan de warming-up en de ouders aan de koffie.

“Je had toch je camera moeten meenemen, Fred is er niet.” Fred is er niet, mijn camera is er ook niet. Dan worden het foto’s met de telefoon. Geen probleem, komt in orde. Vrij kort daarop verschijnt het berichtje in de groepsapp: “Wie schrijft het wedstrijdverslag?” Er wordt ietwat angstvallig naar elkaar gekeken. We besluiten het als team te doen. Rindert vist pen en papier uit de tas en houdt alles netjes bij gedurende de wedstrijd. Marcel appt de stand na elke inning, ook leuk voor het thuisfront, en ik beloof er een verslag van te maken.

De wedstrijd begint om iets over 10.00.

Onze mannen en dame zijn aan slag en halen achter elkaar de eerste punten binnen. Er wordt weinig geslagen. Op een mooie hit van Rik na, helaas gevolgd door een vangbal, komen zes man en één vrouw na vier wijd op het eerste honk. Honk na honk wordt gestolen en zo halen de pupillen 7 punten binnen in de onderste helft van de eerste inning.

Het zelfvertrouwen is opgekrikt! De kiddo’s lijken letterlijk gegroeid als ze het veld in rennen. Rik is de startende pitcher en gooit de eerste twee slagmannen uit. De derde heeft er zin en slaat de bal krachtig het veld in. Dat zagen we niet helemaal aankomen en zo werd deze hit onverwachts een homerun. Zo haalt OVVO het eerste punt binnen, en eerlijk is eerlijk, we gunnen het die jongens ook. De volgende drie slagballen van Rik wist de slagman niet te raken. De derde nul is gemaakt. Na de eerste inning staat het 1 – 7.

Het eerste deel van de tweede inning komt Giordy met vier wijd op het eerste honk. Door wederom veel honken te kunnen stelen komen Giordy, Thomas, Stijn, Rik, Damian Padding en Lotte over de thuisplaat. Met twee nullen slaat negende, en dus laatste, slagman Luuk een homerun en haalt hiermee het veertiende punt binnen voor de pupillen!

Wanneer OVVO weer aan slag is vechten ze aardig terug. De Amsterdamse jongens bereiken meerdere keren het eerste honk, knokken hard, stelen en halen zo vier punten binnen. Pitcher én jarige job Thomas neemt de plek op de heuvel over van Rik. En hoewel drie slagmannen nog wel het eerste honk bereiken scoort OVVO deze inning geen punten meer.

De derde inning lijkt Pioniers toch wat geschrokken van de punten die ze tegen hebben gehad. Hoewel zowel Soufian als Ramon het eerste honk bereiken en verder komen door te stelen gooit de pitcher van OVVO drie man uit. Daarmee is Amsterdam weer aan slag.

Deze keer neemt Luuk op de heuvel plaats. De bovenste helft van de derde inning vliegt voorbij, geen enkele slagman weet de slagballen te raken, Luuk gooit drie mannen achter elkaar uit.

Na een kort overleg is er tijd én zin om de vierde inning te starten. Met één nul op het bord slaan Rik en Damian Boesveld achter elkaar een homerun. Het hele team is uitzinnig en vallen de jongens om hun nek. De pitcher van OVVO doet ongelooflijk zijn best, maar kan daarmee niet voorkomen dat de meeste ballen te ver van de thuisplaat terecht komen. Damian Padding, Lotte, Luuk, Hidde en Soufian maken een punt en zetten het totaal hiermee op 21!

Het laatste deel van de vierde inning haalt OVVO nog wél een puntje binnen, maar al snel zijn de drie nul bereikt en sleept Pioniers Hoofddorp PH2 een overwinning binnen met als eindstand 6 -21.

Gewapend met een lekker zakje zonnebloempitten, traktatie van Thomas, gaat iedereen huiswaarts.

Anne Otten