Ook komende weken publiek welkom bij Hoofdklassewedstrijden

Ook komende weken publiek welkom bij Hoofdklassewedstrijden

Na een geslaagde pilot met ‘Testen voor Toegang’ de afgelopen weken, zorgen nieuwe versoepelingen er nu voor dat er ook dit weekend publiek welkom is bij de Hoofdklassewedstrijden. Er geldt wel een maximumcapaciteit per verenigingen. Let op! Bij sommige verenigingen is er alsnog een testbewijs nodig om de wedstrijden bij te wonen. Dit geldt voor L&D Amsterdam, HCAW en Hoofddorp Pioniers.

Ook dit weekend mag er weer publiek komen kijken. Op zaterdag 05/06 speelt Dames 1 tegen Onze gezellen, eerste wedstrijd start om 13:00. Op zondag 06/06 Speelt Meerlease Pioniers tegen HCAW, de wedstrijd start om 14:00 uur.

Voor maximaal 50 mensen bij de softbal en 150 mensen bij honkbal wordt conform de Corona maatregelen ruimte op de tribune gemaakt, VOL = VOL.

Volg onderstaande stappen om erbij te kunnen zijn!

 1. Schrijf jezelf in voor een bezoek aan een honkbalwedstrijd of een softbalwedstrijd
  Schrijf jezelf in voor een wedstrijd via deze website: schrijf je in voor honkbal-tickets en/of  softbal-tickets.
 1. Maak een testafspraak
  Plan een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via www.testenvoortoegang.nl. bijv. in Hoofddorp, Lisse, Aalsmeer, Haarlem e.d.  Zorg ervoor dat je maximaal 40 uur of korter voor je bezoek aan een wedstrijd bent getest. Jeugd onder de 12 jaar mag zonder testbewijs een wedstrijd bezoeken. Zij hoeven dus niet te worden getest. Zij moeten wel een e-mailbevestiging of ticket voor de betreffende wedstrijd hebben.
 1. Laat je testen
  Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.
 1. Testuitslag
  Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag via ‘Testen voor Toegang’ kun je een testbewijs aanmaken.
 1. Maak een testbewijs Digitaal testbewijs
  Download de CoronaCheck-app op je telefoon. Je vindt de app in de App Store of de Google Play Store. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw digitale testbewijs.

Papieren testbewijs
Geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop ‘Maak papieren testbewijs’. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw testbewijs met QR-code printen.

 1. Bezoek
  Testbewijs en legitimatiebewijs mee naar de wedstrijd (en indien van toepassing die van de kinderen). Het testbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier. De vereniging scant bij de ingang van de sportaccommodatie de QR-code, controleert de gegevens aan de hand van het legitimatiebewijs en controleert tot slot de e-mailbevestiging of ticket.

Bekijk de complete uitleg over ‘Testen voor toegang’.

Gratis test

Bij de pilots ‘Testen voor toegang’ wordt de sneltest gratis uitgevoerd.