NK Little League Honkbal en Softbal 2023

In het Pinksterweekend (27-29 mei) strijden de 10 regio’s (leagues) weer om het Nederlands Kampioenschap Little League honkbal en softbal in 4 verschillende leeftijdsklassen. Het team dat Nederlands kampioen wordt, mag gaan strijden op het Europees Kampioenschap. De Europees kampioen plaatst zich voor de World Series in de USA. Ook dit jaar wordt er gestreden op drie verschillende locaties in het land. Hoofddorp Pioniers is 1 van de 3 locaties.

Met zoveel spelers en hopelijk veel publiek zal het een gezellig en druk weekend worden. Naast de wedstrijden zullen er ook diverse side-events georganiseerd worden.

Op zaterdag 27 mei om 13.30 uur vindt de openingsceremonie plaats op veld 1. Alle teams zullen zich opstellen op het veld om de Little League eed af te leggen. De eerste bal wordt gegooid door de Wethouder van Sport van de Gemeente Haarlemmermeer Mariëtte Sedee.

Op maandag 29 mei zullen de prijsuitreikingen plaatsvinden direct na het spelen van de finales. De winnaars verdienen een ticket naar het EK Little League dat zal plaatsvinden in Tsjechië, Polen of Italië! De locatie is afhankelijk van de leeftijdsklasse. Deze teams maken tijdens het EK kans om zich te plaatsen voor de World Series in Amerika. Een mooi moment om eens op ons complex te komen kijken. Door de te verwachten drukte raden we aan met de fiets te komen. We kijken er naar uit om er met z’n allen weer een gaaf weekend van te maken!