Nieuwsbrief | 05 | OKTOBER 2022

06 OKTOBER 2022

 • Coaching staf Heren 1 compleet
 • Erkend stagebedrijf
 • Oproep vrijwilligers score box 2023 en opleiding
 • PadelPark 21
 • Toernooicommissie
 • Overschrijvingen
 • Vacature wedstrijdsecretaris honkbal
 • Friends & Family Bingo – Save the date
 • Jeugddag 16 september
 • Wintertraining
 • Nationale Sportweek en Sjors Sportief

Coaching staf Heren 1 compleet

Hoofddorp Pioniers heeft na het vertrek van Mervin Gario naar Pirates een nieuwe hoofdcoach voor het eerste team: Jasper de Jong. Jasper is als speler vele jaren lid geweest van de club en heeft 24 jaar ervaring als coach van o.a. nationale teams, jeugdteams en Heren 2 van Pioniers en Academy teams van de Rabbits Baseball Academy.

Wouter Heemskerk, Tom van Limburg en Luigi Anasagasti maken de staf compleet. Wouter (assistent coach) heeft 17 jaar als speler in de hoofdklasse gespeeld, was daar zeer succesvol als catcher en is zevenmaal landskampioen geworden met Neptunus. Tom (pitching coach) is al meer dan 35 jaar aan onzer club verbonden. Jasper en Tom kennen elkaar al vanaf de jeugd bij Hoofddorp Pioniers waar zij teamgenoten waren. Tom zal zijn kennis en ervaring met name gaan richten op de jonge pitching talenten en zal een goede aanvulling zijn op de kennis en ervaring van de andere coaches. Ook Luigi (assistent coach) heeft in het verleden al eerder met Jasper succesvol gecoacht.

We zijn nog in gesprek met een aantal trainers die Jasper op trainingsdagen- en avonden zullen gaan assisteren. Met extra trainers kunnen we een optimale training opzetten waarin aan alle disciplines zal worden gewerkt.

De komende periode zal het team worden samengesteld. Eind oktober trappen we met het team het seizoen af en starten we met het winter trainingsprogramma.

Erkend stagebedrijf

Hoofddorp Pioniers is een erkend stagebedrijf. De afgelopen jaren hebben we al diverse personen begeleid tijdens hun stage. Op dit moment lopen er twee jongens stage bij ons. Menno Daalder begeleidt deze jongens vanuit onze vereniging.

Oproep vrijwilligers score box 2023 en opleiding

Voor het komende seizoen zijn we weer op zoek naar vrijwilligers in de score box. De muziek, het omroepen en het bijhouden van de het scorebord: het heeft toch een extra dimensie aan het spel.

Houd jij van honkbal/softbal én muziek?
Meld je dan aan voor de score box! Je mag naast de omroeper zitten en zorgt voor de walk-up songs, de muziek tussen de inningen en de geluidseffecten. Jouw inzet verhoogt het speelplezier van de hoofdklasse spelers én natuurlijk het publiek langs het veld of via de livestream!

Kun jij een wedstrijd scoren en praten tegelijk?
Meld je dan aan als omroeper! Je zit in de score box naast de official scorers en met jouw stem informeer je het publiek over alle acties op het veld. Via de livestream bereik je onze volgers over de hele wereld!

Ben jij honkbal/softbal fan én handig met de computer?
Meld je dan aan als scorebord bediener! Je zit in de score box bij de official scorers en je voert alle acties op het veld in zodat deze direct op het scorebord zichtbaar worden.

Voor alle bovenstaande vrijwilligersfuncties geldt dat we een rooster maken op basis van het speelschema, rekening houdend met wanneer jij beschikbaar bent. Voor elke functie is een aantal mensen inzetbaar, dus je bent heus niet elke week aan de beurt. We zullen zorgen voor een opleiding en/of een duidelijke instructie zodat je alle geheimen van de box kent.

Heb je interesse? Stuur dan een berichtje naar Menno via bestuur@hoofddorp-pioniers.nl.

PadelPark 21

Naast het stadion, achter het eerste honk, zijn 6 padelbanen neergelegd. Padel is de snelst groeiende sport in Nederland en enorm leuk voor spelers van alle leeftijden. Padel is een racketsport met veel kenmerken van tennis en squash. Deze combinatie staat garant voor snelle en spannende rally’s en raakt daardoor steeds meer in trek bij veel mensen. Op 9 oktober worden de banen officieel geopend.

Mochten jullie meer informatie willen of een baan willen huren, kijk dan eens op deze website: https://www.padelxperience.nl/.

Toernooicommissie

Wie wil er deel willen uitmaken van de toernooi commissie?
We hebben nu het NK Little League en Friends en Famillydag met succes georganiseerd. Volgend jaar zullen we beide toernooien weer organiseren en hebben we ook plannen voor toernooien aan het begin van het seizoen. We zouden de toernooi commissie graag uitbreiden.

Wie gaat ons helpen? Stuur een mail aan toernooien@hoofddorp-pioniers.nl

Overschrijvingen

Als je het nieuwe seizoen bij Hoofddorp Pioniers wil komen spelen of wil overschrijven naar een andere vereniging, moet de overschrijving vóór 15 november 23.59 uur a.s. aangevraagd te worden. Dit wordt de transferperiode genoemd.

Alle overschrijvingen binnen de transferperiode worden allemaal tegelijk en automatisch verwerkt op 16 november van het betreffende kalenderjaar. Een speler die wil overschrijven naar een andere vereniging, meldt zich bij de nieuwe vereniging om zich aan te melden.

Bij het aanmelden van deze speler door de nieuwe vereniging wordt in Sportlink Club automatisch bepaald of en zo ja welke, overschrijvingsregels van toepassing zijn. Wanneer de aanmelding is goedgekeurd, wordt de speler direct overgeschreven. De speler kan per direct uitkomen voor de nieuwe vereniging.

Wil je overschrijven naar Hoofddorp Pioniers, vraag dan een aanmeldingsformulier aan bij ledenadministratie@hoofddorp-pioniers.nl dan zetten wij de overschrijving in gang.

Vacature wedstrijdsecretaris honkbal

Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die ons wedstrijdsecretariaat willen komen versterken. Na dit een aantal jaar te hebben gedaan, stoppen Elise en Erwin aan het einde van dit seizoen.

Voor Elise, die vele jaren de wedstrijden voor de softbal heeft ingepland, hebben we een vervanger gevonden: Carla Boogaarts.
Elise: bedankt voor jouw jarenlange inzet!

Voor de honkbal zijn we nog op zoek naar een nieuwe wedstrijdsecretaris. Ook Erwin wil graag zijn werkzaamheden overdragen en een nieuwe vrijwilliger hiervoor inwerken, zodat alle honkbalteams volgend jaar opnieuw kunnen spelen in een competitie, oefenwedstrijden gepland kunnen worden en deelname aan toernooien mogelijk zijn.

Ben jij iemand die graag een taak op zich neemt voor onze mooie club, bel/mail/app ons zodat we samen kunnen kijken hoe we dit in gaan vullen. De taak kan ook gesplitst worden onder verschillende vrijwilligers.

Friends & Family Bingo – Save the date

Op 27 november organiseren we een Friends & Family Bingo.
Zetten jullie deze datum alvast in je agenda?

Meer informatie volgt snel!

Jeugddag 16 september

Vrijdag 16 september organiseerden we onze jaarlijkse Jeugddag.

De beeballers trapten de dag af met een Baseball5 toernooi o.l.v. Duncan Beljaards, Twan Gieling en Matthijs Scholte ter Horst. Dat deden ze met veel passie en enthousiasme. Bedankt nogmaals, heren.

Samen met de pupillen en aspiranten die inmiddels ook gearriveerd waren, hebben we samen genoten van de patatjes met een snack. Dit werd verzorgd door de toppers van 5th Base en zoals altijd verliep dit weer gladjes. Na het eten maakten de beeballers zich op voor een bingo en begonnen de pupillen en aspiranten aan hun Baseball5 toernooi. De beeballers gingen na het beroemde kampvuur met mashmallows naar huis. Met de andere groep hebben we in het donker een vossenjacht gedaan, dankzij de ouders en vrijwilligers die zich verkleedt als o.a. heks, judoka en basketbalster over het terrein hadden verstopt. Ook de pupillen en aspiranten sloten deze dag af met het kampvuur.

Al met al een zeer geslaagde dag en wat hebben we geluk gehad met het weer!

Wintertraining

Ook voor de komende wintertrainingen zullen wij weer gebruik maken van de gymzalen van het Nova College.
De blaashal van exploitant ETO bleek een aantal (onverwachte) beperkingen te kennen wat betreft faciliteiten en ook de hogere huurprijs speelde een rol om voor komend seizoen de blaashal niet te huren.

Voor de komende wintertrainingen wordt gekeken of we met een betere verdeling een efficiënter gebruik kunnen realiseren om kosten te besparen. Het Nova College is voor iedereen bekend terrein, goed bereikbaar en voldoet aan onze wensen.

Nationale Sportweek en Sjors Sportief

Hoofddorp Pioniers zoekt nieuwe beeballers!
We deden dit jaar mee aan de Nationale Sportweek én staan vermeld in het Sjors Sportief boekje dat is uitgedeeld aan alle basisschoolleerlingen in de Haarlemmermeer (Activiteitenoverzicht (sjorssportief.nl)).

Op woensdagmiddag 21 september was de eerste activiteit. Maar liefst 7 kinderen hebben die middag tijdens de beeball training van Niels en Frank kennis gemaakt met gooien, vangen en slaan.
Ook de komende woensdagen zullen bij goed weer nog een aantal kinderen meetrainen.

We hopen dat zij het zo leuk vonden dat ze lid gaan worden!