26 JANUARI 2023

  • Overeenkomst Vennep Flyers en Hoofddorp Pioniers
  • Help ons nieuwe leden te werven!
  • Start data winter training
  • Regelingen en tegemoetkomingen
  • Activiteitencommissie
  • Toernooicommissie zoekt hulp!!
  • Hoodies voor de jeugd

Overeenkomst Vennep Flyers en Hoofddorp Pioniers

Onze sport is een kleine sport in Nederland en de ledenaantallen lopen in het hele land al jaren terug. We zien al enige tijd dat verenigingen in diverse leeftijdsgroepen geen complete teams meer kunnen samenstellen. Ook worden soms diverse leeftijdsgroepen samengevoegd. Maar wat is er nou leuker dan met leeftijdsgenootjes te kunnen sporten?

Ook bij ons lopen we nu tegen dit probleem aan. De laatste jaren zijn er te weinig nieuwe leden ingestroomd bij de jongste jeugd en wat meiden betreft was de aanwas helemaal schaars. We gaan met ledenwerving aan de slag, maar daarover later meer.

Om het tekort aan meiden voor de komende jaren te tackelen, hebben we contact gezocht met onze buurvereniging Vennep Flyers. We hebben met elkaar afgesproken dat de pupillen softbal (U12) van Vennep Flyers en Hoofddorp Pioniers samen een team zullen gaan vormen. Daarnaast zal ook een deel van onze aspiranten softbal (U15) een team vormen samen met aspiranten van Vennep Flyers, naast het aspiranten softbal team dat al bestond en ook aan dezelfde competitie zal deelnemen.

Al met al zijn we heel blij met deze samenwerking: drie teams die met leeftijdgenoten, goede staf en duidelijke afspraken de competitie in kunnen!

Help ons nieuwe leden te werven!

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, loopt het ledenaantal in onze sport terug. Ook bij Pioniers zien we al jaren een krimpend ledenaantal. Daarom gaan we aan de slag om komend seizoen al nieuwe leden te verwelkomen bij de club.

De doelgroep waar we als eerste mee aan de slag gaan, is de jongste jeugd; jongens én meisjes. We hebben al een aantal concrete acties in gedachten, zoals vriendjes- en vriendinnetjeslessen, clinics op scholen en filmpjes die we via social media kunnen verspreiden.

Help jij mee? Misschien heb jij ervaring met acties die goed werken, creatieve out-of-the-box ideeën, social media skills of een groot Hoofddorps netwerk? Meld je aan bij Lucinda via lucinda@hoofddorp-pioniers.nl.

Start data winter training

Nog even en dan gaan de voorbereidingen voor het komende seizoen van start. Hieronder het schema voor de wintertrainingen. Ook deze winter zullen we weer gebruik maken van de gymzalen van het Hoofdvaart / Nova College. We starten in het weekend van 28/29 januari tot en met het laatste weekend van februari.

Even een huishoudelijke mededeling:
We hebben met de verhuurder afgesproken dat er NIET met harde ballen getraind mag worden, dat we met schone schoenen trainen en dat we de zalen netjes achter laten. Alle schade die ontstaat door het toch gebruiken van harde ballen zal op onze vereniging verhaald worden en daarnaast lopen we het risico de zaal in de toekomst niet meer te kunnen huren als we ons niet aan de afspraken houden.

Regelingen en tegemoetkomingen

Er zijn gezinnen die geldzorgen hebben. Om iedere inwoner van Haarlemmermeer de mogelijkheid te bieden om mee te doen met diverse sport-, beweeg en cultuurprojecten zijn er verschillende gemeentelijke en landelijke regelingen om mensen met een minimum inkomen te ondersteunen op het gebied van sport en cultuur. Leden van Hoofddorp Pioniers kunnen gebruik maken van deze regelingen.
Lees verder op onze website.

Activiteitencommissie

Al sinds jaren hebben we binnen onze vereniging een Activiteiten Commissie. Een clubje enthousiaste vaders en moeders dat door het hele jaar heen diverse activiteiten organiseert. Denk aan het Jeugdweekend(dag), een sponsorloop, de Grote Club Actie en de activiteiten tijdens het openingsweekend.

De Activiteitencommissie bestaat nu uit Carina, Eva, Hilly, Ilse, Natascha, Nathalie, Rindert, Sharon, Yvette, Martine en Lucinda. Door het verloop in leden binnen de commissie en de toevoeging van grote activiteiten zoals een internationaal toernooi en het NK Little League op ons complex zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de commissie.

Lijkt het jou leuk om te helpen bij deze kleine en grote activiteiten en evenementen, om te brainstormen, de kar te trekken?
Meld je dan aan bij activiteitencommissie@hoofddorp-pioniers.nl

We zien je graag!

Toernooicommissie zoekt hulp!!

Vind jij het leuk om bij toernooien te helpen, meld je dan nu aan!
Denk hierbij aan hulp tijdens een toernooi, bijvoorbeeld als fieldcrew, hostess, in de kantine, catering of als speaker. Maar ook in de voorbereiding voorafgaand aan de toernooien kunnen we wel wat handjes gebruiken.

De toernooicommissie bestaat uit Eva, Carla, Hilly, Margriet en Menno. Zij organiseren diverse toernooien zoals het NK Little League, Friends&Family Toernooi en ook een nieuw internationaal seniorentoernooi op 1 en 2 april.

Dus wil jij met deze leuke groep een keer in de maand vergaderen, of wil je juist alleen op de toernooien zelf als vrijwilliger ingezet worden, mail dan nu naar dit gezellige team via toernooien@hoofddorp-pioniers.nl

Hoodies voor de jeugd

Afgelopen 3 jaar hebben we meegedaan met de Grote Club Actie. Door jullie inzet hebben we een mooi bedrag opgehaald. Daar zijn we trots op! We hebben een klein deel van de opbrengst aan nieuw materiaal uitgegeven. Met de rest gaan we iets heel leuks doen!

Alle jeugdleden van beeball tot en met junioren (U21) (en hun coaches) krijgen namelijk een blauwe Pioniers hoodie (dezelfde als Heren 1 en Dames 1)!  tegen betaling van een kleine eigen bijdrage van €10! Het bedrag dat overblijft betalen we vanuit de Grote Club Actie-pot.

Tijdens de zaaltrainingen van aankomend weekend zal de Activiteitencommissie aanwezig zijn met proeftruien zodat de leden de juiste maat kunnen bestellen.

Wij sturen alle jeugdleden hierover nog een aparte mail.