Neptunus PH1 – Hoofddorp Pioniers PH1 | zondag 22 september

Zondagochtend kwart voor acht ….. we stappen in de auto om naar Rotterdam te gaan voor een potje honkbal tegen de ongeslagen nummer 1 van de competitie.

Tegen negenen is iedereen gearriveerd in Rotterdam voor de warming-up. Het is nog fris dus de ouders besluiten om een bakkie te halen in de kantine, terwijl coach Dave met de boys aan de warming-up begint.

Om tien uur starten we de eerste wedstrijd.

Cayro begint aan slag en slaat de tweede pitch richting de korte stop van Neptunus, die gooit hem behendig naar de lange eerste honkman, de eerste uit is al gemaakt. Hierna krijgt Dylan na een lange slagbeurt, drie slag. Twan komt op het honk door een fout 6 naar 3. Lorenzo en Santo krijgen vier wijd. Levi slaat een honkslag waarop Twan binnenkomt en door een veldfout 4 naar 5 komt Santo ook binnen en kan Levi door naar het tweede honk. Helaas krijgt Kayne drie slag, maar we halen wel drie punten.

Levi is bij ons de startende werper. Hij gooit op catcher Deven. De eerste slagman slaat een honkslag en de tweede slagman krijgt vier wijd. De derde slagman slaat een harde bal naar het rechtsveld, daar komt de eerste loper op binnen. De tweede loper komt op het derde honk en probeert ook door te gaan naar thuis. Gelukkig let Levi goed op en gooit de bal naar catcher Deven die de loper uit tikt. De eerste nul is gemaakt! De vierde slagman gaat uit door een actie 4-3 (Cayro-Twan) Hierop komt wel een punt binnen. De laatste nul wordt gemaakt door Levi als hij de slagman met drie slag naar de kant stuurt. Tussenstand 2-3.

We mogen weer slaan, Deven is aan de beurt. Hij slaat gelijk op de eerste bal. Helaas gaat hij uit door een actie 5-3. Maurice slaat een bal in het fout gebied bij het eerste honk, de bal wordt gevangen. Twee nullen alweer! Cayro gaat naar de kant met drie slag. Geen beste slagbeurt voor ons dus. Three up, three down.

Levi start de tweede inning met een strikeout. Hierna een keer vier wijd. Slagman drie deze inning komt op het honk door een fout 4 (Cayro) hij field de bal niet lekker. Gelukkig gooit Levi hierna weer een strikeout en wordt de bal van de volgende slagman gevangen door centerfielder Santo. Neptunus weet door gestolen honken nog wel één run te scoren. Tussenstand 3-3.

Dylan en Twan krijgen beiden vier wijd. Hierop besluit Neptunus om van pitcher te wisselen. Vervolgens krijgt ook Lorenzo vier wijd. Het is wat rommelig in het veld bij de tegenstander. Door een fout 2 naar 5 kunnen Dylan en Twan een run scoren. Lorenzo schuift op naar het tweede honk en wil ook naar het derde honk gaan. Helaas wordt dit gezien. Hij gaat uit door een actie 5-6. Santo op het honk door een fout 6 naar 3. Levi en Kayne krijgen vier wijd. Er worden wat honken gestolen en Levi kan een run scoren door een fout 2 naar 5. Deven is aan slag. Door een doorgeschoten bal probeert Kayne naar huis te stelen. Helaas is hij net niet snel genoeg. Hij gaat uit door een actie 2-1. Deven is vervolgens de laatste nul door drie slag. We scoren wel vier runs. Lekker!

We merken inmiddels dat we best wel eens het eerste team kunnen zijn die Neptunus kan pakken! Ze maken veel fouten in het veld en ook de pitching is niet zo sterk! Eerst maar eens deze inning dicht houden.

Levi start prima met een strikeout! Hierna krijgt hij helaas ene honkslag tegen. Levi heeft zijn 50 ballen gegooid en wordt gewisseld voor Jayden. Jayden krijgt gelijk twee honkslagen en een homerun om zijn oren! Nou ja, homerun? Officieel wel, maar het veld ligt er zo gek bij ….. er liggen langs het linksveld lage, plastic blokken. Iedereen heeft het gevoel dat deze blokken niet op de juiste afstand liggen. Het linksveld lijkt veel korter dan het rechtsveld, waar wel gewoon een hek is. Maar goed, eerlijk is eerlijk …. Als het veld inderdaad een stuk korter is aan de linkerkant, hadden we dat natuurlijk gelijk moeten opmerken en aangeven en dat hebben we niet gedaan ….. Het staat inmiddels gelijk en gelijkspel is natuurlijk ook fantastisch tegen deze ploeg! De volgende slagman gaat uit door een actie 6-3 (Lorenzo-Twan) Hierna een twee honkslag en een 6 fout 3 (Lorenzo-Twan) het zorgt ervoor dat Neptunus een extra run weet te scoren. De laatste nul wordt gemaakt door Twan als de slagman de bal zo richting het eerste honk slaat. Tussenstand 8-7.

De laatste slagbeurt voor ons. We moeten punten pakken! Maurice begint met een strikeout. Vervolgens krijgen Cayro en Dylan vier wijd. Cayro weet zelfs door doorgeschoten ballen helemaal naar huis te stelen. Het staat weer gelijk! Twan krijgt ook drie slag aan zijn broek. Lorenzo krijgt nog vier wijd. Maar helaas is Santo de laatste nul met drie slag. Niet getreurd … nogmaals gelijkspel is ook fantastisch!

Dichthouden de boel nu! De eerste slagman begint met een honkslag. De tweede slagman gaat uit door een vang 7 (Reinhardt). Jayden wordt gewisseld voor closer Cayro. Helaas krijgt hij hun beste slagman tegenover zich die de bal weer over het lage hekje in het korte linksveld slaat. Weer een homerun voor Neptunus en ze scoren hiermee twee runs. Einde wedstrijd. Eindstand 10-8.

 

Levi gooit 2 1/3 inning: 4-2-3-1. Jayden gooit 1 1/3 inning: 0-0-5-1. Cayro gooit 1/3 inning: 0-0-1-0.

 

Potverdorie wat jammer voor de jongens. Er wordt gehuild en gebaald. Maar ja …. Er staat nog een wedstrijd te wachten. We kunnen dit jongens! We kunnen ze echt wel pakken. Sommige jongens balen wat langer dan de anderen, maar na een klein half uurtje moet er toch weer gespeeld worden.

Maurice is dit keer de startende slagman. Hij slaat een keurige honkslag richting rechtsveld. Dylan en Lorenzo krijgen helaas drie slag. Levi krijgt nog vier wijd, maar als Santo ook drie slag krijgt, moeten we alweer wisselen.

Maurice mag deze wedstrijd als pitcher starten. Hij gooit op catcher Santo. De eerste slagman komt door een fout 6 (Levi) op het eerste honk. De volgende slagman gaat uit door een actie 6-3 (Levi-Kayne) Hierna wederom een homerun voor Neptunus. Nog nooit heb ik bij de jeugd zoveel homeruns gezien ….. stom veld 😉 De vierde slagman gaat uit door een actie 5-3 (Dylan-Kayne). Slagman vijf slaat een twee honkslag richting centerfield en hierna een keertje vier wijd. Slagman zeven slaat een honkslag. Er komt een run op binnen, maar als ook de volgende loper probeert naar huis te komen, wordt dat gezien door ons jongens. Een actie 6-2 (Levi-Santo) zorgt ervoor dat de laatste nul gemaakt wordt! De scheids geeft hem eerst nog safe, maar na protest van catcher Santo die de scheids even haarfijn uitlegt dat hij hem wel degelijk tikte, wordt hij toch uit gegeven. Tussenstand 3-0.

 

Inning 2: het geloof is er helemaal uit bij de jongens. Je ziet het aan alles! Aan hun koppies, aan hun lichaamshouding, aan hun manier van spelen. Zo jammer dat ze de vorige wedstrijd niet naast zich neer kunnen leggen …. Het zijn ook net mensen 😉

Kayne krijgt vier wijd. Deven slaat een honkslag richting midveld. Kayne start te laat met lopen en gaat uit door een actie 8-4. Reinhardt krijgt, na een lange slagbeurt, drie slag en Jayden gaat uit als hij niet gaat lopen als de bal bij de pitcher komt. De pitcher kan hem gemakkelijk uittikken. We gaan alweer wisselen.

Na twee keer vier wijd en een honkslag, wordt Maurice gewisseld voor Dylan. Hij gooit vier wijd, krijgt een honkslag en ja hoor …. Wederom een homerun tegen! Het zit ons ook niet mee deze wedstrijd! We nog een mooi dubbelspel actie 6-6-3 (Levi-Levi-Kayne) en een line drive die door tweede honkman Jayden wordt gevangen. Het zit er echt wel in bij de boys … al zien ze het zelf niet. Neptunus scoort weer zes runs.Tussenstand 9-0.

Maurice en Dylan krijgen in de derde inning drie slag en na een pitcherwissel aan de kant van Neptunus, gaat Lorenzo uit door een actie 6-3.

Na drie keer vier wijd, besluit coach Dave om Dylan te ruilen voor Reinhardt. Hij mag de wedstrijd closen. De eerste slagman die hij tegenover zich krijgt, komt door een velderskeuze op het honk. De loper naar thuis gaat hierdoor uit. Actie 1-2 (Reinhardt-Santo) Hierna een honkslag en ja hoor …. Wederom een homerun! De volgende slagman gaat uit door een actie 4-3 (Jayden-Kayne) en de laatste nul wordt door Reinhardt zelf gemaakt, strikeout! Tussenstand 14-0.

Ondanks dat de mercy rule toegepast mag worden, wil Dave toch nog dat de boys een keertje slaan. Al is het maar één puntje wat we halen!

Levi krijgt drie slag. Santo poeiert de bal helemaal achterin het centerfield. Hij gaat er als een speer vandoor! Dave zegt dat hij door moet rennen, er wordt wat gezwaaid met de armen. Helaas komt hij net een paar centimeter te kort op thuis. Hij slidet de catcher omver, maar deze kan hem, voordat hij achterover valt, toch nog uittikken. Jammer maar helaas …… Kayne is vervolgende laatste nul met een strikeout en dan is het echt einde wedstrijd. Eindstand 14-0.

Maurice gooit 0-1-4-1. Dylan gooit 0-4-3-0. Reinhardt gooit 1-1-3-1.

 

Vanavond spelen wij de tweede wedstrijd tegen de Pirates (de eerste werd vorige week dinsdag gespeeld) om 18.00 uur thuis. Hopelijk zit het weer mee, want de voorspellingen zijn niet zo best. Aanstaande zaterdag mogen we weer naar het altijd gezellige (ahum) Bussum voor een dubbel tegen HCAW.

Chantal