Neptunus PH1 – Hoofddorp Pioniers PH1 | zondag 13 oktober

En dan is ineens het moment daar …. De laatste dubbel van het seizoen. De nummer 1 van de competitie staat op het programma.

Het is eindelijk droog en de temperatuur is prima.

Terwijl de kids om 9:00 uur aan de warming-up beginnen, drinken de ouders voor de laatste keer een bakkie samen.

Om 10:00 uur start de eerste wedstrijd in Rotterdam.

Maurice is de eerste slagman en mag met vier wijd naar het honk. Cayro komt vervolgens door een velderskeuze op het eerste honk. Maurice gaat hier helaas door uit, actie 4-6. Twan krijgt ook vier wijd. Lorenzo is de tweede uit, actie 1-3 en helaas krijgt Levi drieslag waardoor we gaan wisselen.

Levi is onze startende pitcher en hij gooit op catcher Cayro. De eerste slagman komt door een fout 5 (Santo) op het honk en slagman twee krijgt vier wijd. Slagman drie (de beste slagman van Neptunus) slaat een driehonkslag in het midveld waarop twee punten binnenkomen. De eerste uit wordt gemaakt, actie 5-3 (Santo-Twan), er komt wel weer een punt binnen. Weer een honkslag en een vier wijd. Hierna een mooie vang 8 (Maurice). De volgende slagman krijgt de bal op het borst waarop hij naar het eerste honk mag. Hierna weer een honkslag voor Neptunus. De laatste uit wordt gemaakt door Levi, een strikeout. Tussenstand 7-0.

De tweede slagbeurt is een korte voor ons. Santo gaat uit door een actie 6-3, Dylan door drieslag en Reinhardt slaat een bal in het foutgebied die wordt gevangen door de eerste honkman.

De tweede slagbeurt voor Neptunus is ook een korte. Slagman één slaat een honkslag richting linksveld. De tweede slagman die Levi voor zich krijgt slaat de bal richting Santo. Hij gooit de bal naar tweede honkman Jayden die de uit kan maken. Helaas is de bal niet snel genoeg bij eerste honkman Twan waardoor het dubbelspel net niet gemaakt kan worden. De volgende slagman is aan de beurt. De loper op het eerste honk wil naar twee stelen, maar dit wordt gezien door Cayro. Hij gooit de bal naar korte stop Lorenzo die omver wordt gegooid door de loper, maar wel de uit kan maken. Lorenzo raakt hierdoor wel geblesseerd. De slagman gaat vervolgens naar de kant met drieslag. Tussenstand 7-0.

Wij mogen weer slaan. Jayden krijgt vier wijd. Maurice krijgt ook vier wijd. De pitcher wordt gewisseld. Cayro krijgt drieslag en Twan en Lorenzo gaan beiden uit door een actie 6-3. Jayden weet tussendoor wel een run te scoren.

Levi wordt gewisseld voor Maurice. Een actie 4-3 (Jayden-Twan) maakt gelijk de eerste nul. Het begint inmiddels te spetteren en voordat we het doorhebben, komt de regen met bakken naar beneden. We besluiten om de wedstrijd even stil te leggen. Terwijl onze spelers in de duckout zitten en de toeschouwers een droge plek op zoeken, gaan de spelers en coaches het veld op, om het veld te prepareren om toch verder te kunnen spelen. Chapeau! Ze hebben keihard gewerkt en een klein half uurtje later kunnen we toch verder met de wedstrijd!

Maurice start na de rain delay met vier wijd. De volgende slagman komt door een velderskeuze op het honk, de loper naar twee gaat hierdoor uit, actie 4-6 (Jayden-Levi). De laatste uit wordt gemaakt door een actie 5-3 (Deven-Twan). Tussenstand 7-1.

De laatste inning is daar. De laatste mogelijkheid om punten te scoren. Levi slaat een honkslag richting midveld. Deven en Dylan krijgen vier wijd. Reinhardt gaat met drieslag naar de kant. Jayden, Maurice en Cayro krijgen vier wijd. De puntjes druppelen binnen. Wederom een pitcherwissel aan de kant van Neptunus. Twan slaat een honkslag richting midveld. Kayne krijgt drieslag. Levi is vervolgens de laatste nul als hij uit gaat door een actie 4-3. We weten nog 5 punten te scoren. Eindstand 7-6. (de coach van Neptunus dacht dat het 7-7 was en die stand had hij ons ook gegund. Heel sympatiek, maar helaas missen we 1 run om de stand gelijk te trekken.) Ach, 7-6 verliezen is geen schande tegen de ongeslagen kampioen!

Levi gooit 2 inningen: 2-2-5-1. Maurice gooit 1 inning: 0-1-0-0.

Omdat we al een rain delay hebben gehad, hebben we nu maar een korte pauze. Na een minuut of tien starten we met wedstrijd twee.

Jayden mag beginnen met slaan, hij begint met een strikeout. Maurice krijgt vier wijd, maar wordt later uitgemaakt als het naar twee wil stelen, actie 2-6. Cayro gaat uit door een actie 4-3.

Jayden is deze wedstrijd de startende pitcher. Hij gooit op catcher Deven. De eerste slagman van Neptunus komt door een fout 5 (Dylan) op het honk. Hierna een velderskeuze, de loper gaat uit door een actie 6-4 (Levi-Twan). Hierna gooit Jayden vier wijd en krijgt hij een honkslag richting linksveld tegen. Gelukkig weten we nog wel een uit te maken als linksvelder Maurice de bal naar catcher Deven streept die de loper naar thuis kan uittikken. Hierna een honkslag richting midveld. Midvelder Cayro gooit de bal naar catcher Deven. De bal is niet op tijd bij hem, maar Deven ziet dat de loper naar twee wil gaan. Hij gooit de bal vervolgens naar tweede honkman Twan die de uit kan maken. Tussenstand 1-0.

Twan komt door een fout 3 op het honk. Levi door een velderskeuze. Twan gaat hierbij uit, actie 4-6. Santo gaat met drieslag naar de kant. Deven komt nog door een velderskeuze op het honk, maar Levi gaat daarbij uit. Een actie 4 maakt de laatste nul en we gaan wisselen.

De eerste slagman deze inning gaat uit door een vang 4 (Twan) Hierna krijgt Jayden drie honkslagen tegen. Gelukkig gooit hij hierna weer een strikeout en wordt de laatste uit gemaakt door Cayro als hij een bal in het midveld vangt. Tussenstand 2-0.

Met een tussenstand van maar 2-0 is alles nog mogelijk! Helaas wil het deze inning nog niet zo lukken.

Kayne gaat met drieslag naar de kant. Dylan slaat een honkslag, maar als Jayden en Maurice ook drieslag krijgen, is deze slagbeurt alweer over.

Jayden start de derde inning met een hit by pitch. Hierna krijgt hij twee honkslagen tegen. de laatste bal die hij mag gooien wordt gevangen door midvelder Cayro. Reinhardt neemt het stokje van hem over. Reinhardt start met vier wijd. De slagman hierna komt door een fout 1, fout 4 (Reinhardt-Twan) op het honk. Ze weten beiden de bal niet te fielden. Hierna weer twee keer vier wijd en een velderskeuze. De uit wordt gemaakt door een actie 6-4 (Levi-Twan). Wederom vier wijd en een honkslag. Reinhardt zit er niet lekker in en wordt gewisseld voor Dylan. Dylan krijgt ook twee honkslagen tegen. gelukkig maakt hij zelf de laatste uit als hij een strikeout gooit. Tussenstand 11-0.

Officieel moet de mercy rule toegepast worden, maar Neptunus is gecharmeerd van onze jongens en gunnen ons nog een slagbeurt. Helaas helpt het niet.

Cayro gaat uit door een actie 4-3, Lorenzo (die weer meedoet na zijn blessure) door een actie 6-33 en Levi met drieslag. Eindstand 11-0. Neptunus is kampioen en wij worden hoogstwaarschijnlijk tweede. Het ligt eraan wat HCAW nog gaat doen. Zij moeten nog wat wedstrijden inhalen.

En dan is het moment daar …. Nog een laatste wedstrijdanalyse van de coaches in het linksveld en dan is het echt gebeurd …

We begonnen in Brasschaat België. Een nieuw team wat nog aan elkaar moest wennen. In Rammstein Duitsland veroverden we de tweede plek in de Silver League. En nu eindigen we hier in Rotterdam. Er vloeien tranen, vooral bij de jongens die hun laatste wedstrijd voor de Pioniers hebben gespeeld. En dan breekt je moedershart als je negenjarige zoon je huilend in de armen valt, ontzettend verdrietig dat het afgelopen is. Zijn medeteamgenoten zijn in shock, Jayden  die altijd lacht, is nu ontroostbaar. Ik pinkte ook een traantje weg. Ook verdrietig voor mijn kind, maar ook supertrots! Het zegt zoveel over dit team. Het feit dat de jongens zo verdrietig zijn, laat zien dat we een TOPJAAR hebben gehad! Een jaar waarvan we niet wilden dat hij ophield. Het zijn echt vrienden geworden.

Dit hoofdstuk van het honkbalboek kan dicht. Klaar voor het volgende hoofdstuk.

Ik heb genoten van dit jaar en wil bij deze alle spelers, coaches, ouders en toeschouwers bedanken. Ik ga het missen! Ik ga jullie missen …….

Chantal