Nederlands Team U12

Op vrijdagochtend 29 juni, heel vroeg, vertrok het U12 team met het vliegtuig vanaf Eindhoven naar Budapest om daar het EK te spelen. In dit team ook een speler van Hoofddorp Pioniers Pupillen 1, Tim Scholte (pitcher).


Op zaterdag 30 juni speelde het team zijn eerste wedstrijd tegen Oostenrijk. Deze werd in 4 innings (mercy rule) gewonnen met 19-4.

Zondag 1 juli had het team een vrije dag en hebben ze de stad Budapest verkend.

Maandag 2 juli stond de wedstrijd Nederland – Kroatie op het programma. Deze werd in 2 1/3 inning (opnieuw Mercy rule) gewonnen met maar liefst 20-0!

Dinsdag 3 juli Nederland – Slowakije, opnieuw een warme dag in Hongarije maar de spelers hadden er weer zin in. En het lijkt een beetje saai te worden maar ook deze wedstrijd werd gewonnen door Mercy rule in de 3e inning met 26-2.

Woensdag 4 juli stond Nederland – Italie op het programma. Dit zou een andere wedstrijd worden dan de dagen ervoor. Dat wisten de coaches en de spelers. Italie is regerend en 7-voudig Europees kampioen. Helaas werd deze wedstrijd dan ook verloren. Gelukkig is er nog steeds zicht op het halen van de halve finales…

Donderdag 5 juli moesten de jonge spelers opnieuw aantreden en nu tegen Belgie. Dit werd ook niet echt een spannende wedstrijd en in 5 innings gewonnen met 18-4.

Vrijdag 6 juli Duitsland- Nederland, een spannende dag. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om zicht te houden op de halve finale. Het team werd ’s ochtends vroeg verrast met filmpjes van o.a. Dwayne Kemp, Dudley Leonara, Diego Markwell, Kalian Sams, Nick Urbanus, en jawel….zelfs Didi Gregorius (New York Yankees) had de moeite genomen een video-boodschap op te nemen. Hoe gaaf was dat !! Het gaf de jongens ‘vleugels’.Het werd een ‘echte’Nederland -Duitsland triller. De tribunes zaten vol met spelers van Italie, Tsjechie, Oostenrijk etc. iedereen wilde deze wedstrijd zien. De wedstrijd werd gewonnen door Nederland in 7 innings met 4-1 whoop whoop.

De halve finale was bereikt en Nederland moest het opnemen tegen Tsjechie (9-voudig kampioen) om een plek in de finale. Er werd goed gespeeld maar toch verloren en dus volgde de wedstrijd tegen Rusland om de 3e en 4e plaats. Helaas bleek het Russische team te sterk en werd de wedstrijd verloren. Met 8 wedstrijden in 9 dagen was het een pittig toernooi.
Natuurlijk was er eerst teleurstelling maar al snel volgde daarna trots en blijdschap om het behalen van de 4e plaats tijdens het Europees Kampioenschap. Hiermee hebben ze in ieder geval deelname aan het EK volgend jaar veiliggesteld.

Wat een ervaring was het en vriendschappen voor het leven zijn gemaakt. Het was geweldig, trots op de boys!!