Meerlease zetten de stand weer gelijk door Do or Die game

Voor de serie tegen HCAW was, met een oog op de ranglijst, de opdracht voor de Pioniers duidelijk: Minimaal één game winnen (het liefst twee) en een fabelachtige prestatie kan voor het jeugdige team wellicht aan de horizon verschijnen. Vooraf aan deze serie stonden Quick en Twins resp 8 en 14 punten achterstand. Er stond dus genoeg op het spel en winst was dus noodzakelijk om de voorsprong te behouden gezien het speelprogramma. Het zag er in de donderdagwedstrijd niet naar uit dat dat ging plaatsvinden. De Meerlease Pioniers konden tegen ex-Pionier pitcher Chris Pfau geen enkele inning aanvallend druk zetten en mochten van geluk spreken dat de 10-0 niet eerder viel.

Dan naar de zaterdag game. Het werd een pitchers duel tussen Lars Huijer en Kaj Timmermans die door een zeldzame Pioniers infieldfout in de 8e inning resulteerde in een 3-0 achterstand. De Pioniers kregen weinig kansen maar konden ondanks een zeer sterke wedstrijd Lars niet naar een WIn te loodsen. In de 8e en 9e inn werd er nog wel gescoord door de Pioniers maar meer dan twee runs leverde dat niet op.

De zondag. Om het in woorden te omschrijven: ‘Lets do a Kirky…” Een volledige wedstrijd hield hij op zeer indrukwekkende wijze HCAW onder de duim tot aan de laatste bal aan toe. De Pioniers namen al direct een 0-1 voorsprong die niet veel later via een solo HR van Pieternella gecounterd werd. Erna was het enkel Paul die op een persoonlijke missie bezig was. In de 8e grepen de Pioniers hun kans door druk te zetten op het jeugdig talent van de Gouw. Het resulteerde in twee runs voor de 1-3. Zelfs de laatste inning wilde Paul niet laten lopen, zo stond hij te genieten en gooide zelfs de 9e met twee strikeouts en een out op 1B. De stand op de ranglijst werd even heerlijk gelijk getrokken met HCAW.

De gevolgen na dit weekend zijn: Er staan twee teams (Meerlease Pioniers & HCAW) op de 3e/4e plek staan met 40 punten en twee teams op de 5e/6e plek (Quick/Twins) met 30 punten.

As weekend zijn er geen wedstrijden vanwege de London Series, iedereen die er heen gaat heel veel plezier. De week erna starten de Meerlease de competitie weer met een thuis wedstrijd tegen Curacao Neptunus. Aanvang 19:30. Ze zullen allemaal zeer spannend worden. Kom dus allemaal want niets is motiverender dan een bak vol publiek zoals ze laatste weken de Hoofddorpers Park10 weer weten te vinden.

Fotocredit: Janneke Louisa