Meerlease Pioniers winnen weer een serie

Twee winst partijen tegen DSS geven de indruk alsof er meer punten zijn gewonnen dan in de 1e serie (twee x gelijk, 1x winst) maar het aantal behaalden punten tegen streekgenoot DSS zijn er net zoveel. Toch mogen de Meerlease Pioniers trots zijn op deze serie. Na twee weken lang punten te hebben laten liggen tegen de koplopers is de manier waarop deze serie gewonnen werd bemoedigend voor Pioniers.

Afgelopen donderdag moest eerst een 0-3 achterstand weggewerkt worden en vervolgens zelfs een 2-5 achterstand wat miraculeus lukte met een 4 run in de 5e inning en een spannende eindstrijd met een walk-off error van DSS in de 9e in een wedstrijd waarin de Meerlease Pioniers 14 hits produceerden.

Op zaterdag produceerde de Pioniers wederom dubbele cijfers in hits, maar verdampte een 1-4 voorsprong na de 1e inn langzaam in een 5-4 achterstand. De Pioniers relievers waren zaterdag niet bij machte om de innings gesloten te houden waardoor DSS kon uitlopen naar 10-5 in een voor het publiek nogal saaie wedstrijd.

Dat was op zondag geheel anders. De Pioniers kwamen wederom op een 2-5 achterstand maar gingen vanaf de 3e inn helemaal los met maar liefst 16 hits en 14 runs. Er vielen 3 homeruns waaronder een 3 run van Mervin Gario.

Door deze winst staan de Meerlease Pioniers weer alleen op de 3e plaats met volgend weekend de serie tegen Quick Amersfoort, momenteel 4e. Alle kansen dus in eigen hand in de strijd om de 3e plaats én vergeet vooral niet as zondag de sport en speeldag met vooraf de baseball5 voorwedstrijd!