Meerlease Pioniers winnen tegen Quick

Foto’s: René Vos

In de eerste van de serie tegen Quick Amersfoort liet Lars Huijer wederom zien waarom hij één van de beste, zoniet dé beste van Nederland is. Hij liet de slagmensen van Quick Amersfoort in 6 innings volledig kansloos met 12 strikeouts zonder runs in weer een 3-uur-plus game.

Het Meerlease team is op dit moment ook het team met het beste fielding percentage dus de verdediging zit prima in hun vel. Feitelijk was de wedstrijd gisteravond na 1,5 inning al voorbij. Op het werpen van Quick starter Clementia werden er meer volle honken gezien dan lege en met 5 hits in de 2e inning was de stand al snel opgelopen tot 0-5 in het voordeel van de Pioniers.

Alleen in de 4e, 6e en 7e inning scoorden de Hoofddorpers niet. Mark Smit en Duco Nuijten liepen gezamenlijk al 6 runs binnen en beste slagman werd Jorrit Penseel. Ook Raul Jacobs liet zijn YaYa-bat 2 keer lekker klinken. Nadat Lars van de heuvel kwam verliep de wedstrijd iets stroever. Quick Amersfoort kon iets terug doen op het werpen van Nick Loos en Nathan Diaby.

In hun inning kwam er elk  run 1 binnen, zodat de stand na de 8e inning 2-9 was. De laatste inning werd echter toch nog een lange. Quick pitcher Mark Kolner en Daniel Vos moesten flink aan de bak en kregen respectievelijk nog 2 en 4 runs tegen voordat het licht eindelijk uit kon in Park Dorresteijn met een eindstand 6-11.

De Meerlease Pioniers mogen as zaterdag op eigen terrein niet alleen wederom hun schitterende nieuwe thuis tenue van Macron/Decrowear laten zien, maar ook dat de 3e plaats niet zomaar uit de lucht is komen vallen.

Aanvang 14:00 | Toegang gratis. Komen jullie?

Foto’s: René Vos