Meerlease Pioniers winnen op Vaderdag

Het Hoofddorpse Park10 was afgelopen zondagochtend al vroeg uitermate gezellig door internationale jeugdwedstrijden. Het hoofdveld lag in een stralend zonnetje op te drogen na de enorme hoosbuien van zaterdag tot zondagochtend vroeg. Een groot compliment voor Rob Buring die er voor zorgde dat het veld er uiteindelijk rond 14:30 uur fantastisch bij lag. Ook dat mag best vermeld worden. Het Meerlease team lieten hun vaders hun waardering merken door de warming up in shirts met ieders vaders naam uit te voeren. Sowieso was het een bijzonder weekend met wederom een HK debuut in de vrijdag inhaalgame: Sebastiaan Kok nadat een week eerder Dylan Farley zijn debuut al had gemaakt, speelde 2 solide innings in de relief en mocht ook de win naar huis meenemen.

De Vaderdag wedstrijd vs Silicon Storks zelf was eigenlijk na de 1e inning al gespeeld. Starter Jurrian Koks kreeg direct drie hits tegen en door de commotie maakten zijn veld erna ook nog eens 3 fouten waardoor de Meerlease Pioniers al in de eerste inning comfortabel op een 4-0 voorsprong kwam. Paul Kirkpatrick dirigeerde op zijn beurt 7 innings lang de wedstrijd met slechts 2 hits tegen. De Hoofddorpse ploeg liet zien weer uit het dalletje van de laatste weken te zijn. Verdedigend was de focus erg scherp met mooie nullen. Beste slagmensen werden Mervin Gario en Joey Eeman met 3 uit 4 slagbeurten maar ook Raul Jacobs, Duco Nuijten, Damian Melis en de laatste weken op stoom zijnde Tyler Boersma lieten met 2 uit 4 zien iets extra’s te willen en kunnen geven op Vaderdag. Gilian van Lith mocht als pinchhitter de 9e inning afsluiten maar zal nog even moeten wachten voor zijn eerste hit. Het resulteerde in 17 hits en een verdiende 9-1 overwinning.

As dinsdag staan de partijen wederom tegenover elkaar op Park10 voor de verregende uitwedstrijd die ingehaald wordt in Hoofddorp. Aanvang 19:30 uur en we gaan er vanuit dat er weer veel publiek komt om ze aan te moedigen naar een volgende winst. We nodigen overigens iedereen uit om hun Meerlease foto’s te delen. Er zijn er al velen gemaakt.

Fotocredits: RaymondBeugeling & JannekeLouisa