Meerlease Pioniers winnen ook serie van Storks

Het was in Kijkduin na 1 inning al duidelijk dat de Pioniers goede kansen op de winst in deze serie zou hebben. De Pioniers sloegen direct vier hits die drie runs opleverden en een ruime voorsprong waar starter Lars Broersen 7 run-loze innings op kon teren.

In de 4e zorgden de Pioniers ervoor dat deze voorsprong naar 0-5 kon worden gebracht. Het had daar wel twee keer het geluk dat de verdediging van Storks de infield geslagen ballen niet goed kon verwerken. De Pioniers maakten er dankbaar gebruik van. In de 7e werd daar nog 1 run aan toegevoegd door een schoolboek run die in de bottom van dezelfde inning op het werpen van Daniël Vos werd gecounterd voor een tussenstand van 1-6 maar in de 9e konden daar nogmaals 2 runs aan toegevoegd worden waarna Nathan Diaby het slot erop gooide.

Na een kwart van de competitie kan gezegd worden dat de manier waarop de verdediging van de Pioniers dit seizoen acteert noemenswaardig is. Met wederom jong talent en met lef spelend laat de Pioniers staf zien dat de Hoofdklasse wel degelijk aantrekkelijk kan zijn als de focus maar scherp blijft. De stand, de derde plek, geeft aan dat er nog veel mogelijk is dit seizoen.

Aanstaande week de serie tegen HCAW.