Meerlease Pioniers verliezen onnodig van koploper

De Meerlease Pioniers maakten het zichzelf afgelopen weekend moeilijk door drie keer van koploper Neptunus, maar ook van zichzelf, te verliezen. In de eerste wedstrijd lieten de Pioniers zien dat ze aan slag voor geen enkel team of pitcher bang hoeven te zijn en hamerde er gelijk op los. Ze namen brutaal, zoals we mogen verwachten, een 0-2 voorsprong na starter Markwell te tracteren op 3 solide hits. Het zouden niet de laatste worden die hij tegenkreeg. Bij afwezigheid van Luuk ter Beek, kreeg Yassir Lachkar, pitcher van de Omron Pioniers, de kans op de heuvel. Het verliep niet geheel ideaal. Hij liep direct tegen een single en een homerun op en had daarbij de pech dat zijn veld een error maakte waardoor de 0-2 voorsprong direct verdampte in een 5-2 achterstand in de eerste inning, uitlopend naar 8-2 in de 3e. Desalniettemin lieten de Pioniers zien dat zelfs tegen koplopers gedebuteerd kan worden. De regen zorgde er op donderdagavond echter voor dat de wedstrijd geen slot kreeg en eindigde in een 9-2 verlies na een raindelay die werd afgeroepen toen de stortbuien allang gestopt waren, maar er wel exact 5,5 innings gespeeld waren.

De zaterdag thuiswedstrijd werd geheel gedomineerd door, wie anders dan, Lars Huijer. Neptunus kreeg geen enkele scoringkans in de gehele wedstrijd en werd outhitted met 5 hits tegen 4 voor Neptunus. Extra sneu was het derhalve dan ook dat een error op en rond het eerste honk de Meerlease Pioniers de das omdeed en twee runs voor de Rotterdammers opleverde.
De Meerlease Pioniers hadden meer verdient.

De Moederdagdagwedstrijd werd er één waarbij de Pioniers aan slag wederom gelijke tred hielden met de Rotterdammers. Het verschil zat um zondag in de focus en het spelen van ‘de plays’. In de 5e inning, bij een stand 2-0 voor Neptunus, na 2x het typische Neptunus spel (single/walk, steal, hit) zorgde een gedurfde poging op een double play, die echter niet perfect verliep, ervoor dat uiteindelijk in deze inning 4 runs voor Neptunus binnen kwamen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Ondanks dat lieten de Pioniers tenminste zien outside the box durven te denken kwa spelopvatting. Prachtig om te zien. Daarbij zaten er vele moeders op de tribune waar de Meerlease boys aan hadden gedacht kwa gear.

As week spelen de Meerlease Pioniers, nog steeds 3e, tegen de nr 2 Amsterdam. Eerst as donderdag om 19:30 in Hoofddorp.