Meerlease Pioniers tekent overeenkomst met YaYa Bats

Meerlease Pioniers heeft een overeenkomst getekend met het Slowaakse YaYa Bats voor het seizoen 2019.

Hoofddorp Pioniers en de knuppelleverancier kwamen tot de overeenkomst na een succesvol testjaar, waarin de knuppels van YaYa Bats vorig jaar werden gebruikt door Omron Pioniers, Heren 2.

YaYa Bats is een Europese knuppelleverancier, die ondermeer de Beech Bats maakt en is opgericht door Andy Weissman. Het bedrijf is de laatste jaren succesvol en levert knuppels aan teams uit de Duitse 1. Bundesliga, maar ook aan teams in Tsjechië, Frankrijk en Spanje. In de voorbije maanden werden de knuppels ook gebruikt in het seizoen van de Australian Baseball League.

De ervaringen van andere clubs, maar vooral de eigen ervaringen vanuit het Omron Pioniers team, hebben doen besluiten vanaf komend seizoen een overeenkomst te sluiten met YaYa Bats voor zowel het eerste (Meerlease Pioniers) als het tweede (Omron Pioniers) team.

Meerlease Pioniers heeft het volste vertrouwen in YaYa als leverancier en als samenwerkingspartner.

De knuppels van YaYa worden gemaakt van het originele Europese beech-hout (fagus), het meest duurzame hout dat beschikbaar is.

Op hun website schrijft YaYa dat de Universiteit van Hout Technologie in Zvolen (Slowakije) het geselecteerde hout in YaYa’s beech houten knuppels heeft getest tegenover een aantal Amerikaanse houten-standaarden. Volgens deze testen overtroeven YaYa’s beech-knuppels maple (esdoorn), ash (es) en birch (berk) op ondermeer breuken, elasticiteit en dichtheid.

BRON: Grand Slam/Marco Stoovelaar