Meerlease Pioniers naar Play-Offs!

Het was druk, gezellig en heerlijk zomers warm op Park10 voor de 1e wedstrijd tegen de koploper Neptunus. Honkbal leeft weer in Hoofddorp en dat heeft alles te maken met het spel van het jeugdige Meerlease Pioniers en de staf. Een plek bij de top 4 was vooraf één van de doelen en dat werd gisteren bereikt. Een schier onwaarschijnlijke mooie prestatie waar Hoofddorp trots op mag zijn. De Pioniers zitten na één jaar afwezigheid weer in de play-offs en spelen zeer waarschijnlijk in die play-offs tegen hetzelfde Neptunus.

De situatie was vooraf duidelijk: Bij elke winstpartij van Pioniers in de laatste 6 reguliere wedstrijden worden de play-offs bereikt, maar ook indien de enige twee overgebleven concurrenten Quick en Twins een wedstrijd zouden verliezen in die 6 wedstrijden. En ja, er werd gisteren met 1-3 van Neptunus verloren, echter het publiek cq supporters konden zien dat het elan waarmee de koploper onder druk werd gezet helaas ook het jeugdig elan was waarmee de wedstrijd verloren werd. Twee fouten in de eindstrijd brachten 3 runs voor Neptunus binnen. En dat was zuur want Lars Huijer liet Neptunus eigenlijk geen kans. In 8 innings liet hij weer 8 strikeouts noteren, daar waar Neptunus blij mocht zijn dat de Pioniers niet beter profiteerden van mogelijkheden op de honken. Bij de concurrenten werd door Quick en Twins echter flink verloren waardoor de Play-offs voor de Pioniers nu al verzekerd zijn. Gezien de fantastische sfeer dit seizoen in de dugout zullen dat games zijn waarin het weer smullen wordt ter voorbereiding van de eindstrijd waarin de Pioniers traditioneel gezien altijd sterk voor de dag komt als het aankomt op best-of-five games..

As zondag de thuiswedstrijd tegen wederom Curacao Neptunus om 14:00. We zien jullie graag weer in grote getallen aanwezig voor een gezellig middagje met een biertje en een burger.