Hoofddorp Pioniers heeft geslaagd weekend in Nijmegen

NIJMEGEN – Meerlease Pioniers werkte een geslaagd trainingsweekend af in Nijmegen op het veld van De Hazenkamp.

Meerlease Pioniers reisde naar Nijmegen om te spelen tegen De Hazenkamp, dat tot en met vorig seizoen 30 jaar lang het Jan van de Vegte Memorial Toernooi organiseerde. Pioniers was vele jaren één van de deelnemers aan het evenement.

Op zaterdag, 30 maart, kwam Pioniers tot een ruime 18-1 overwinning tegen het tweede team van De Hazenkamp. Lars Huijer (4 innings), Nick Loos (2 innings) en catcher Damian Melis (1 inning) gooiden voor Pioniers.

Op zondag, 31 maart, speelde Meerlease Pioniers tegen het Apeldoornse WSB en verloor met 8-6 na een slechte start. Gilian van Lith (1 inning), Daniel Vos (4 innings) en Nathan Diaby (2 innings) gooiden in dit duel voor Meerlease Pioniers.

Later in de middag speelde Meerlease Pioniers tegen de hoofdmacht van De Hazenkamp en won met 8-1. Dit keer startte Luuk ter Beek en gooide vier innings. Lars Broersen gooide daarna de volgende twee innings, omdat de ploeg geen werpers meer had voor de laatste inning gooide 3e Honk Coach (en voormalig werper) Theo Geerman voor Pioniers.

Op dinsdag wordt de pitching-staf van Meerlease Pioniers uitgebreid met een Amerikaanse pitcher.

Bron: Marco Stoovelaar / Grand Slam