Lichttoernooi UVV – Hoofddorp Pioniers PH1 | Vrijdag 13 september

Vrijdagavond 13 september 2019

We moeten om 17.30 uur verzamelen en om 18.00 uur zouden we onze eerste wedstrijd spelen. Iedereen verwacht in de vrijdagmiddagspits te komen, dus we vertrekken vroeg. De files waren nergens te bekennen, dus tussen 16.30 uur en 17.00 uur is zo’n beetje iedereen al aanwezig. We krijgen daar te horen dat onze eerste wedstrijd is verschoven naar 19.0 uur omdat er een aantal team op het laatste moment hebben afgezegd …. Beetje jammer van deze teams, maar dat mag de pret niet drukken. De ouders drinken gezellig iets met elkaar en de kinderen gooien een balletje en maken plezier.

Om 19.00 uur mogen we dan eindelijk beginnen, op het eerste veld tegen thuisploeg UVV.

Van te voren hebben coaches Dave en Edwin gevraagd welke posities de kids graag willen spelen. Dit resulteert in een pretopstelling! Superleuk voor ze. Een keer op een andere positie dan normaal spelen. De eerste pot mag Santo gooien, hij gooit op catcher Levi.

Santo start met een hit by pitch, maar herstelt zich goed als hij hierna een strikeout gooit. Slagman drie wordt ook geraakt door Santo en slagman vier krijgt wederom een strikeout! Hierna slaat de slagman de bal het veld in, maar wordt mooi opgeraapt door tweede honkman Deven die hem behendig naar eerste honkman Dylan gooit. We gaan wisselen.

Maurice is de eerste slagman, hij slaat een vang 6. Reinhardt krijgt vier wijd en Kayne gaat, na een lange slagbeurt, met drie slag naar de kant. Deven slaat een mooie honkslag richting het rechtsveld. Santo komt door een velderskeuze op het honk. Hierdoor gaat Deven uit, actie 6. Reinhardt heeft ondertussen wel gescoord. Tussenstand 1-0.

UVV mag weer slaan. De slagman probeert door drie slag doorgeschoten bal op het eerste honk te komen, maar catcher Levi gooit de bal naar eerste honkman Dylan. De eerste nul is gemaakt. De volgende slagman slaat een honkslag en daarna wederom een hit by pitch. De slagman hierna komt door een fout 1-3 (Levi-Dylan) op het tweede honk, maar gaat later uit door een actie 3-6 (Dylan-Jayden). De volgende slagman die Santo tegenover zich krijgt, slaat een driehonkslag richting rechtsveld. Hierna nog een keertje vier wijd. Deze man probeert later naar het tweede honk te stelen. Dit wordt gezien, Levi gooit de bal naar kortstop Jayden die hem behendig uit kan tikken. Drie nullen zijn gemaakt, UVV scoort wel 3 keer.

We spelen maar 50 minuten, dat betekent dat de tijd begint te dringen. We hebben hoogstwaarschijnlijk alleen nog deze slagbeurt om te winnen.

Jayden krijgt vier wijd en Levi komt door een fout 6 op het honk. Lorenzo komt door een velderskeuze op het honk, Levi gaat hierdoor uit, actie 6. Hierna krijgen Dylan, Cayro, Twan en Maurice vier wijd. UVV besluit de pitcher te wisselen. Reinhardt gaat vervolgens uit door een actie 4-3. Kayne slaat een honkslag, maar wordt later uitgemaakt als hij wil stelen. Hij is niet op tijd terug op het honk, actie 2-3. Einde wedstrijd! Gelukkig hebben we deze inning 6 runs gescoord en hebben we de eerste wedstrijd met 7-3 gewonnen!

Het is 20.00 uur en de lichten zijn inmiddels aan. De muziek klinkt heerlijk uit de box die Denis (vader Deven) heeft meegenomen. Er wordt gezongen en gedanst, we hebben plezier.

We spelen de tweede wedstrijd tegen de Dragons uit Houten. Dit is een tweede klasse team wat in onze poule is ingedeeld vanwege de afzeggingen. Nu mag Kayne pitchen, hij gooit op catcher Jayden.

Kayne begint met vier wijd, maar hierna gooit hij de slagman eraf met drie slag. Hierna een prachtig dubbelspel! De loper gaat uit door een actie 4-6 (Levi-Santo) en de slagman gaat uit door een actie 6-3 (Santo-Maurice) we gaan wisselen.

Deven krijgt de eerste pitch gelijk op zijn lijf en mag “gratis” naar het eerste honk. Santo slaat een honkslag richting rechtsveld. Jayden krijgt drieslag. Levi slaat een tweehonkslag richting midveld en Lorenzo krijgt vier wijd. Cayro slaat, net als Santo, een honkslag richting rechtsveld. Twan, Maurice en Reinhardt kunnen dit ook! Alle drie een honkslag, allemaal richting het rechtsveld. Kayne is de tweede nul als hij een vang 6 slaat. We gaan wisselen. Scoorder Chantal is enigszins in de war, er zijn pas twee nullen! Misschien mogen ze allemaal maar één keer slaan …. We houden het daar maar op, iedereen is aan slag geweest. We scoren 6 runs.

Drie keer vier wijd en een hit by pitch door Kayne zorgen voor punten bij de Dragons. Kayne herstelt zich goed, hij gooit twee strikeouts achter elkaar. Nadat Kayne een vier wijd, een driehonkslag en een honkslag om zijn oren krijgt, wordt hij gewisseld voor pitcher Dylan. Hij maakt het keurig af en gooit een strikeout!! Dragons scoort wel 6 runs. Het staat gelijk, en dat tegen een tweede klasse  team … later hoorden we van Levi dat de jongens hem toch even begonnen te knijpen. Gelukkig mogen we nog slaan.

We zijn weer bij de kop van de slaglijst. Deven krijgt vier wijd en Santo doet wat Santo vorige week in de competitie ook deed, hij slaat een homerun! Jayden krijgt vier wijd. Levi slaat een vang 9 en ook de Dragons kunnen een dubbelspel maken als de rechtsvelder de bal razendsnel naar het eerste honk gooit. Jayden is niet op tijd terug en mag dus ook terug naar de duckout. Lorenzo krijgt vier wijd en Cayro slaat een mooie bal het midveld in. Twan krijgt ook nog vier wijd, maar als Maurice een vang 6 slaat, is het einde wedstrijd. Eindstand 8-6!

Twee wedstrijden gewonnen, prima gedaan! Er zijn geen bekers om te winnen, maar het is wel een lekker gevoel.

Rond 21.00 uur wordt de All Star game gespeeld. De jongens hebben samen besloten dat Twan, Cayro en Levi hieraan mee mogen doen. Ze spelen een leuke pot. Ik heb deze wedstrijd niet gescoord, maar ze hebben plezier gehad en daar gaat het natuurlijk het meeste om!

Even na tienen gaat iedereen weer op huis aan. Het was gezellig en de jongens hebben lekker gespeeld.

Volgende week zondag mogen we weer aantreden voor de competitie. We moeten dan in Rotterdam spelen tegen de nummer 1, Neptunus.

Chantal