Kinheim PS1 – Pioniers PS1 | 05 oktober 2019

Na de vele regen de afgelopen week is het vanochtend gelukkig droog. Terwijl de dames aan het opwarmen zijn, gaat het gesprek onder de ouders over de eetmogelijkheden tijdens hét toernooi van het jaar, het Bossche Bollen toernooi bij de Gryphons in Rosmalen. Langzaam laat een klein zonnetje zich zien.

Als even na 10 uur de yells klinken, stijgt ook de spanning. Zal het de meiden ook nu weer lukken om de reeks overwinningen in stand te houden?

Joy bijt het spits af in de eerste slagbeurt. Na twee wijdballen, slaat ze een hoge bal en komt ze op 1.

Caeley volgt haar op. Bij de eerste doorgeschoten bal steelt Joy 2.

Als Caeley een vrij korte bal in het inn-field slaat, probeert ze de eerste honkvrouw eruit te rennen in de strijd om 1. Maar ze is niet snel genoeg. 1e nul.

Ashley nu aan slag, Joy op 3. Een hoge bal volgt en wordt niet gevangen. Ashley komt hierdoor op 1 en Joy scoort het eerste punt van de wedstrijd.

Jasmijn slaat een prachtige bal naar het midveld. De oplettendheid van de midveldster maakt dat ze niet verder komt dan 1, maar wel dat Ashley op 3 belandt.

Ze kan het punt verzilveren als Tessa een honkslag slaat.

De volgende dame aan de plaat is Kim. Als zij met de welbekende energie klaarstaat, staat puntje 3, Jasmijn, op 3 klaar om binnen gehaald te worden.

Het geluid van de bal op Kim haar knuppel, klinkt. Helaas, foutbal. Poging nummer twee. Weer een foutbal. Dat drie keer scheepsrecht is, weet Kim, want daarna slaat ze de bal wel goed weg en kan Jasmijn de thuisplaat bereiken.

Met Kim op 1 en Tessa nu op 3 is Shayenne aan slag. Ze slaat een prachtbal tussen 1 en 2. Resultaat zowel Tessa als Kim binnen. Hiermee zijn de eerste 5 punten in da pocket en is het wissel.

Tessa en Lisa zijn de eerste die de posities 1 en 2 innemen. Binnen no time is de eerste nul een feit als Kim op korte stop een vangbal maakt.

Na een eerste honkslag en twee doorgeschoten ballen, zijn de rollen omgedraaid en staat nu voor de thuispartij een punt klaar op 3. Wordt dit het eerste tegenpunt?

En inderdaad. Een hoge bal wordt gemist, waardoor de loopster op 3 met gemak binnen kan komen.

De scherpte bij de meiden is nog niet optimaal, blijkt na een gemiste nul op 2. De meiden lijken ineens wat onzekerder te zijn in het veld, maar uiteindelijk is daar toch die tweede nul, wanneer Jaylene op 3 de loopster uit tikt.

Niet veel langer na de tweede nul, volgt ook nul nummer 3 door een mooie actie van Tessa op Ashley, die het eerste honk bewaakt.

Einde eerste inning: 3 – 5

Ondanks een steeds sterker wordend zonnetje, is het nog steeds redelijk koud. Dit heeft zijn effect op de diverse lichaamsdelen, waardoor een pitstop niet langer uitgesteld kan worden. Bij terugkomst blijken de meiden alweer lekker op weg naar de volgende wissel, want er zijn op dat moment al vier punten gescoord. Het vijfde punt, Joy, staat klaar op 3.

Met een ferme tik, slaat Caeley haar binnen en is het weer tijd om voor de dames om het veld te betreden.

Deze veldbeurt zijn het Jasmijn en Caeley die op 1 en 2 staan. Een duo wat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Jasmijn haar eerste bal is een hele mooie slagbal, welke rechtstreeks in de handschoen van Caeley verdwijnt.

Ondanks dit prachtige begin, krijgt het team niet veel later een homerun om hun oren na een prachtige slagbal van de tegenpartij.

Dit heeft Jasmijn op scherp gezet, want de eerst volgende geslagen bal grijpt ze als een professional uit de lucht, waarmee ze de eerste nul van deze veldbeurt verzorgd.

Dan klinkt het TIME vanuit het veld. Vlakbij het veld waar de dames spelen wordt een beeball wedstrijd gespeeld en een aantal beeballers lopen op dit moment door het outfield bij onze meiden op zoek naar hun bal.

Wanneer de wedstrijd weer verder gaat, laat Jasmijn weer een aantal prachtige slagballen zien. De tweede nul wordt door een goede combinatie Yentl-Kim gemaakt. Heel mooi strak aangegooide bal.

In de hierop actie lukt het op een fractie na niet om een punt te voorkomen. Caeley probeert via een typische catcher-actie de loopster op haar voet uit te tikken voordat deze de thuisplaat raakt. Helaas is ze met haar actie een fractie te laat en is de loopster save.

De meiden zijn op jacht naar die derde nul. Maar echt jagen is er noodzakelijk, wanneer na een volle bak, de laatste nul komt van een drieslag uit.

Einde tweede inning: 7-10

Met twee punten en twee nullen in de derde inning is het Jaleesa die het derde punt binnen tikt. Lisa volgt haar op. Met twee steals komt Jaleesa op 3. Lisa tikt haar binnen, maar gaat helaas zelf uit op 1 en dus is het weer tijd om het veld in te gaan.

De veldbeurt start goed met meteen een eerste nul door een drieslag uit.

Ashley en Kim staan dit keer op de posities 1 en 2. Terwijl Ashley een paar mooie ballen gooit, komt de eerstvolgende slagvrouw op 1.

De volgende nul wordt gemaakt door Tessa op 1, dankzij een hele mooie aangooi van Ashley.

Niet veel later volgt ook de derde nul, door een prachtige vangbal van Jaylene. Geweldig gedaan!

Einde derde inning: 7 – 13

Op de klok is het 11u20 als de laatste inning van de wedstrijd van start gaat. Jaylene is als eerste aan slag. Met kracht slaat ze de bal naar het midveld. Wat een mooie slag.

Yentl volgt. Helaas is de bal net iets eerder bij 1 dan zij. Eerste nul.

De pitcher gooit hard en strak. Dit wordt Joy fataal, want zij moet een drieslag uit de plaat verlaten. Caeley slaat vervolgens een honkslag. Hierdoor loopt Jaylene binnen.

Maar deze pitcher is onverbiddelijk. Haar volgende slachtoffer is Ashley en ook zij moet met een drie slaguit weer terug naar de dug-out. Derde nul, wissel.

In deze laatste veldbeurt van de wedstrijd is Yentl de pitcher. Enigszins verbaasd zien we dat de catcher-rol dit keer zowaar vervuld wordt door Jasmijn. Dit is niet een voor haar bekende positie en is ze is dan ook een beetje zenuwachtig.

Net als Ashley gooit Yentl mooie ballen. En Jasmijn doet het als catcher ook zeker goed. De eerste nul is dan ook drieslag uit.

Daarna lukt het de tegenpartij om twee punten te krijgen, mede door een aantal veldfouten van onze meiden. Ze herpakken zich en de tweede nul wordt vrij makkelijk gemaakt op 1. Nu die laatste nul nog. Met een drieslag uit op een coachbal, is het einde wedstrijd.

De eindstand? 9 – 14 voor onze meiden!

Dorien