Kennemerland – MVP International Athletics | 22 juli

Werden er op zondag wedstrijden op ons eigen complex gespeeld, maandag was het de beurt aan RCH Pinguïns om de Amerikanen welkom te heten.

Voor de wedstrijd tegen het Amerikaanse U12 team, is er een gelegenheidsteam gemaakt van spelers uit de Little League selectie en spelers uit de Future Stars selectie. Dat betekent dat er onder leiding van Mark Cashoek (Kinheim) en Peter Gieling drie spelers van Kinheim (BinQ, Joy en Tristan), één speler van DSS (Kris) en maar liefst zeven Pioniers: Cayro (ph1), Twan (ph1), Sem (ah2), Matthijs (ah2), Tim (ah2), Dylan (ph1) en Jayden (ph1) meedoen aan deze wedstrijd.

We verzamelen vroeg want de beste mensen van RCH hebben ervoor gezorgd dat de spelers van ons team en het Amerikaanse team samen kunnen lunchen. Ze Amerikanen zijn zeg maar …. fashionably late, dus dat geeft ons de mogelijkheid om na een teambespreking alvast een kleine warming-up te doen. Als de Amerikanen eindelijk arriveren wordt er genoten van de lunch. De kroketten worden door de gasten als raar en een beetje vies ervaren, maar de frikandellen (die we voor deze gelegenheid hebben gedoopt tot hotdog) gaan er best wel in! 🙂

Om half twee starten we met volle buikjes aan de wedstrijd.

Inning 1
Twan is vandaag de startende pitcher en hij begint gelijk goed met een strikeout. Tim is deze inning de catcher. Hierna twee honkslagen tegen en grote Lucas (die gisteren een homerun sloeg) doet dat vandaag nog een dunnetjes over. Hij poeiert de bal zo over het hek! Ja mensen, óver het hek! De slagman hierna gaat uit door een actie 5-3 (Matthijs-Sem) en die daarna door een actie 8-6-5 (Dylan-Cayro-Matthijs) Jammer van die homerun, maar verder een prima begin.
Wij mogen slaan. BinQ begint en krijgt vier wijd. Cayro slaat een honkslag en Twan gaat uit door een actie 1-3. Sem krijgt ook vier wijd en Matthijs drieslag. Ook Tim mag met vier wijd naar het honk. BinQ is ondertussen binnengekomen. Kris is helaas de laatste nul als hij met drieslag naar de kant moet. Tussenstand 1-3

Inning 2
Nu is het de beurt aan Matthijs om zijn pitcherkunsten te laten zien. Hij gooit ook op catcher Tim. Hij start met vier wijd, maar dat is niet erg. Deze slagman gaat later uit door een actie 6 (BinQ) De tweede slagman die Matthijs tegenover zich krijgt, slaat een honkslag, de volgende gaat uit door een vang 8 (Dylan). Matthijs geeft nog één keer vier wijd weg, maar de slagman hierna gaat keurig met drieslag naar de kant. Ze weten niet te scoren.
Bij ons is het de beurt aan Tristan. Hij slaat de bal het veld in, maar gaat helaas uit door een actie 1-3. Dylan slaat de bal zo richting het eerste honk … een makkelijk nul voor de eerste honkman en Joy krijgt helaas drieslag. Tussenstand nog steeds 1-3

Inning 3
BinQ staat op “de heuvel”, Cayro heeft het catcherpak aangetrokken. BinQ krijgt gelijk een driehonkslag om zijn oren. Hierna gooit hij vier wijd. Deze slagman gaat later wel uit door een actie 6-4 (Matthijs-Tristan). De volgende twee slagmensen slaan allebei een honkslag. De slagman hierna slaat een bal richting eerste honkman Twan, die hem in 1x vangt. Twee uit. BinQ is het zat …. De volgende slagman wordt met drieslag naar de kant gestuurd. USA weet wel twee runs te scoren.
Jayden, BinQ en Cayro krijgen alle drie drieslag. We gaan alweer wisselen. Tussenstand 1-5

Inning 4
Pitcher Sem, catcher Cayro. Sem start met een honkslag en gelijk daarna een strikeout. Hierna twee keer vier wijd en wederom een honkslag. De slagman met rugnummer 00 gaat uit door een actie 1-3 (Sem-Twan). Weer een honkslag en daarna een keurige strikeout. USA scoort wel weer twee keer.
Twan komt met vier wijd op het honk, maar nadat Sem, Matthijs en Tim met drieslag naar de kant gaan, is het alweer wisselen. We weten nog niet zo goed wat we met de snelle pitches aan moeten. Tussenstand 1-7

Inning 5
Kris op de heuvel, Sem is catcher. Kris start met een strikeout en daarna vier wijd. Een twee honkslag en daarna een vang 4 (BinQ) zorgen voor de tweede nul. Weer vier wijd en een honkslag, maar door een keurige actie 4-3 (BinQ-Twan) mogen wij alweer aan slag.
Kris wordt geraakt en mag naar het eerste honk. Tristan legt een mooi stootballetje neer. Hij gaat zelf uit, maar weer wel Kris naar het tweede honk te loodsen. Dylan gaat uit door een actie 1-3 en Joy komt op het honk door een E4. Helaas weten we weer niet te scoren als Jayden de laatste nul is met een strikeout. Tussenstand 1-9

Inning 6
Dylan mag een balletje gooien en Sem is nog steeds catcher. Dylan gooit, mannetje slaat actie 6-3 (BinQ-Twan) maakt de eerste nul. Dylan gooit weer, gooit slag, gooit wijd en de derde bal wordt richting eerste honkman Twan geslagen. Makkelijke nul voor hem. Dylan gooit weer, mannetje slaat gelijk richting het rechtsveld. Gelukkig staat rechtsvelder Jayden lekker op te letten en vangt de bal net voordat hij op de grond stuitert! Door het fantastische veldwerk, had Dylan maar 5 ballen nodig om uit deze inning te komen!
Voor ons de laatste mogelijkheid om runs te scoren. We geloven er nog steeds in. We staan weliswaar 8 punten achter, maar er is nog niks verloren …..
We beginnen bovenaan de slaglijst. BinQ komt door vier wijd op het honk. Ook Cayro krijgt vier wijd. Twan slaat een honkslag en Sem krijgt helaas drieslag. Ook Matthijs krijgt een gratis loopje naar het eerste honk door vier wijd en Tim slaat een mooie honkslag. Ondertussen zijn er van ons al vier man binnen. Nog maar vier punten achter. Kris krijgt vier wijd en Tristan slaat een honkslag. Dylan krijgt helaas drie slag. JEETJE WAT SPANNEND! En dan is het de beurt aan Joy. De kleine Joy, de enige meid in het team. Ze staat aan slag en krijgt al twee slag aan haar broek maar dan …… zo klein als ze is, poeiert ze de bal richting het linksveld. De Amerikanen zijn van slag, de bal blijft lang in het linksveld, wie pakt hem op? Is de bal vies? Heet? We weten het niet … niemand pakt hem op. Joy is snel en loopt door deze enorme fouten van de Amerikanen zo naar het derde honk en slaat Tim, Kris en Tristan binnen! We staan gewoon gelijk!!!! Als laatste slagman is het de beurt aan Jayden. Jayden waarbij het slaan het hele seizoen al niet zo lekker gaat en dat was helaas vandaag ook het geval. Hij gaat er met drieslag af, maar dat mag de pret niet drukken want oh wat zijn we/ze trots! 9-9 gelijk gespeeld! Ik vind het knap en de boys en girl zijn terecht trots!

Na de wedstrijd krijgen de spelers van Kennemerland allemaal een shirt en een armbandje. Ook krijgt iedereen een speldje voor op zijn pet. Wat een feest! Leuke wedstrijd in het zonnetje! We hebben genoten!

Chantal