Kantine

Beste leden,

Ondanks dat de horeca en het sportcomplex nu nog gesloten zijn, zijn we wel al volop bezig met plannen maken voor de sportkantine bij Hoofddorp Pioniers.
Ook dit seizoen zal Arjan Verbaas, in samenwerking met Barbara, de sportkantine beheren in opdracht van ETO. Arjan is vorig seizoen gestart en heeft vanwege Corona en het drama van veld 1 een valse start gemaakt. Dit jaar hopen we op een mooi seizoen waar we weer volop gebruik mogen maken van de sportkantine. Een sportkantine waar alle clubleden zich weer thuis voelen.
Daarvoor vragen we ook hulp van alle leden en ouders.

Afspraken ETO en Hoofddorp Pioniers
ETO is, in financiële en organisatorische zin, de eindverantwoordelijke voor de sportkantine. Er komt een kantinecommissie waarin leden van H-P zitting hebben. In de samenwerking tussen ETO en Hoofddorp Pioniers is afgesproken dat Pioniers vrijwilligers levert voor een aantal dagen per week. De verdeling van deze inzet wordt bepaald aan het rooster van kantinediensten die aan het begin en halverwege het seizoen wordt opgesteld. ETO betaalt aan Hoofddorp Pioniers € 5,- per persoon per uur als compensatie voor deze kantinediensten. Daarentegen brengt ETO een boete in rekening bij een no-show. Het is daarom erg belangrijk dat we met z’n allen ervoor zorgen dat eenieder zijn steentje bijdraagt aan deze kantinediensten.

Prijsvraag nieuwe naam
Op dit moment heeft de sportkantine geen naam. Voorheen was de naam De Duckout, maar we zijn op zoek naar een nieuwe frisse naam die tevens aangeeft dat we ook een nieuwe start maken. Een naam die uitstraalt dat de kantine weer ons clubhuis is. Hiervoor organiseren we een prijsvraag. Stuur jouw idee voor een nieuwe naam (en eventueel bijpassend logo) in naar kantine@hoofddorp-pioniers.nl. De ingestuurde namen zullen gejureerd worden door de nieuwe kantinecommissie en de prijswinnaar ontvangt een mooie prijs ter beschikking gesteld door de sportkantine.
Inzendingen kunnen tot uiterlijk 26 februari 2021 worden ingestuurd.

Certificaat Verantwoord Alcohol Schenken 
De e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ is vanuit NOC*NSF in samenwerking met VWS en drie andere branches speciaal ontwikkeld voor barvrijwilligers/medewerkers van sportkantines. Met de juiste kennis kun je goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties. In drie online modules, afgesloten door een toets, leren ze je welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe je moet reageren in lastige situaties en vooral hoe je kunt voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen. Het is een snelle, toegankelijke en leuke manier om te leren wat verantwoorde alcoholverstrekking inhoudt. Voor mensen die een diploma ‘sociale hygiëne’ hebben behaald is de e-learning een waardevolle opfriscursus. Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die het bijbehorende certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald. Wat NOC*NSF betreft is deze e-learning een ‘must’ voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine. De e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen ter bevordering van verantwoord alcohol gebruik in de sportkantines en gratis te gebruiken voor de hele sport.
ETO en Hoofddorp Pioniers steunen dit initiatief van de NOC*NSF en belonen elk lid (of ouders) die deze webinar volgt en digitale certificaat instuurt met 5 consumptiebonnen. De consumptiebonnen worden bij de sportkantine klaargelegd als het certificaat naar kantine@hoofddorp-pioniers.nl wordt gemaild.
De gratis e-learning: https://verantwoordalcoholverkopen.nl/sport/#/

Vrijwilligers gezocht
De sportkantine zal op maandag, dinsdag en woensdag niet door Arjan worden geopend. Als er vrijwilligers zijn die de sportkantine op die dagen zelf willen openen, dan horen wij dat graag. Dat kan ook iemand uit het team zelf zijn, of een partner of ouder van een speler. Eventueel alleen een uurtje na afloop van de training?
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers die bij drukbezochte wedstrijden zoals bijvoorbeeld de Hoofdklasse wedstrijden of bij evenementen een extra handje willen helpen.
Vrijwilligers kunnen mailen naar kantine@hoofddorp-pioniers.nl

Wij hopen dat er veel inzendingen voor de prijsvraag, aanbod aan kantinevrijwilligers en ook veel certificaten binnen zullen komen.

Met vriendelijke groet,
De kantinecommissie