Jasper de Jong nieuwe hoofdcoach voor Hoofddorp Pioniers

Hoofddorp Pioniers heeft na het vertrek van Mervin Gario naar Pirates een nieuwe hoofdcoach voor het eerste team. Jasper is als speler vele jaren lid geweest van de club en heeft 24 jaar ervaring als coach van o.a. nationale teams, jeugdteams en Heren 2 van Pioniers en Academy teams van de Rabbits Baseball Academy.

Jasper is voorgedragen door onze Technische Commissie en past uitstekend in de nieuwe visie waarmee we aan de slag gaan. Met een vernieuwd opleidingsplan bieden wij onze talenten kansen om zichzelf op het hoogste niveau te ontwikkelen en om samen een sterk hoofdklasse team te vormen.

Wouter Heemskerk gaat als assistent coach samen met Jasper aan de slag. Wouter heeft 17 jaar als speler in de hoofdklasse gespeeld, was daar zeer succesvol als catcher en is zeven maal landskampioen geworden met Neptunus.
Wouter heeft de laatste jaren met Jasper bij de Rabbits Baseball Acadamy samengewerkt. Ook Wouter brengt veel ervaring mee en kan ons team veel leren over honkbal op het hoogste niveau.

Er worden nog gesprekken gevoerd om een derde en vierde persoon aan de coaching staff toe te voegen.