Introductie Bestuur

Dennis van der Zon
Hallo! Ik ben Dennis van der Zon, geboren in 1980 en getrouwd met Vanessa. Samen hebben we een zoon en een dochter, Kayne en Yenthl. Beiden spelen honk- en softbal bij de Pioniers, te weten in HB-U15 1 en SB-U15 1.

Samen met mijn vrouw doen we al een aantal vrijwilligerstaken rondom de teams van onze kinderen. Lijnen trekken, scheidsen, scoren en bardiensten zijn ons niet vreemd. Nu is het tijd voor een volgende stap om bij te dragen aan het verenigingsleven en deel te nemen in het bestuur. Door mijn bedrijfseconomische achtergrond, nuchtere en realistische kijk denk ik van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Samen met de andere bestuursleden ga ik voor rust, samenwerken, transparantie en zichtbaarheid!

Door de wedstrijden van mijn kinderen, maar ook omdat we graag bij Heren 1 kijken, ben ik regelmatig op de vereniging aanwezig. Mocht je me zien en een vraag hebben, aarzel dan niet om me aan te spreken!

Shirley Beljaards
Hi, mijn naam is Shirley Beljaards ik ben getrouwd met Raymond en we hebben een zoon Duncan. Duncan speelt sinds de pupillen bij Hoofddorp Pioniers en inmiddels speelt hij als rookie in Heren 1 en Heren 2 en helpt hij bij de trainingen van de pupillenteams en junioren 2. Als ouders zijn wij van het begin af aan zeer betrokken bij de vereniging en hebben we diverse vrijwilligerstaken gedaan.

Door mijn 12 jaar lange ervaring als voorzitter bij BSM (Bennebroek) denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan de club om de voorzittersrol op mij te nemen. Mijn ervaring als Product Owner bij TUI gaat mij hierbij zeker helpen: het is ook daar mijn taak om mensen te verbinden, samen op 1 lijn te komen, de juiste zaken correct te prioriteren en onze doelen te realiseren. Luisteren naar ieders inbreng is hierin van groot belang. Voor mij staat verenigen en samenwerken bovenaan de lijst en zal ik mij daar dan ook hard voor maken om dit met elkaar te realiseren.

Wanneer er vragen zijn of dingen die je met mij wilt bespreken, spreek mij dan vooral aan. Wij zijn er voor elk lid!

Harrie van Brero
Mijn naam is Harrie van Brero. Ik ben vanaf 2008 lid van Hoofddorp Pioniers, speel bij de Softbal Heren en inmiddels ook bij het dit jaar opgerichte Mixed Slowpitch team. Sinds 2013 verzorg ik de financiële administratie voor de vereniging, waaronder bijvoorbeeld de contributie. In verband met het – in het afgelopen jaar – ontbreken van een penningmeester heeft het bestuur mij destijds gevraagd mijn taken wat uit te breiden zodat de financiën van de vereniging bewaakt en op orde bleven. Naast deze werkzaamheden ben ik ook lid van de werkgroep die onderzoek doet naar de mogelijke veranderingen van de structuur binnen onze vereniging. Door de opgedane kennis in de afgelopen jaren en de onlangs ontstane perikelen vond ik het nu het juiste moment mij als bestuurslid aan te melden. Het geeft een goed gevoel om deel uit te maken van een groep bestuursleden die in verschillende geledingen van de vereniging actief zijn en – net als ik – staan voor een transparante wijze van besturen.

Maurice Cuvelier
Hoi allemaal, ik ben Maurice Cuvelier en woon samen met Marlies. Marlies heeft een dochter van 12 jaar, Joy,  die speelt in U15-1. Samen met Marlies (met hulp van veel anderen) coachen en trainen wij dit team. Zelf heb ik een zoon van 15 jaar, Luca, die vooral op het voetbalveld te vinden is, maar tegenwoordig steeds vaker op het honkbalveld komt.

Ik ben opgegroeid met honkbal. Vanaf m’n geboorte ben ik al op het veld en het was dan ook logisch dat ik op jonge leeftijd begon met spelen bij de ‘Peanuts’ van Hoofddorp Pioniers (vergelijkbaar met beeball van nu). Mijn opa was voorzitter in die tijd, oma was de gastvrouw die scheidsrechters opving bij wedstrijden van het 1e team, mijn vader was secretaris in het bestuur en moeders tikte iedere maand een clubblad voor de vereniging. Ome Peter en ome Huub deden het beheer van de kantine. De hele familie had een enorme betrokkenheid bij Hoofddorp Pioniers.

Ik heb lang getwijfeld om een bestuurstaak op te pakken. Ik heb een eigen hypotheekkantoor in Hoofddorp, ben 3 dagen in de week op het veld voor de jeugd en speel zelf ook nog softbal in Heren 1. Daarnaast kijk ik graag bij de wedstrijden van Marlies en Mirelle (m’n zusje) die samen in Dames 3 spelen en vinden we het ook heel leuk om de wedstrijden van de andere teams op de vereniging te bekijken. Al heel veel tijd op de club dus. Tóch wil ik samen met de andere bestuursleden er alles aan gaan doen om de vereniging financieel sterker te maken, zorgen dat het transparant wordt voor de leden en ervoor zorgen dat het nog leuker en gezelliger gaat worden bij Hoofddorp Pioniers.

Martine Zoetmulder
Hoi, ik ben Martine Zoetmulder en moeder van Valentijn en Benjamin. Valentijn heeft een aantal jaren gehonkbald en is inmiddels gestopt. Benjamin speelt bij honkbal pupillen 1. Zelf speel ik bijna veertig jaar en sinds 2004 bij Hoofddorp Pioniers. Dit seizoen speel ik in Dames 1, Dames 3 en het Mixed Slowpitch team en help ik op de vrijdagen met de trainingen van de softbal pupillen en aspiranten. Graag ga ik kijken bij wedstrijden van Heren 1, Heren 2 en Softbal Heren 1 en ook zie je me langs de lijn bij diverse jeugdteams. Tevens maak ik al een aantal jaar deel uit van de Activiteitencommissie en ben ik lid van de werkgroep structuur. En natuurlijk draai ook ik zo nu en dan een bardienst. Hierdoor ben ik vrijwel dagelijks op het veld te vinden.

Ik heb al eerder deel uitgemaakt van het bestuur, dat was op het oude complex en daarvoor bij de Alphians. Door een jong gezin en de grote verhuizing die op komst was een stapje terug gedaan maar altijd betrokken gebleven. Hierdoor heb ik al enige ervaring en weet ik de weg te vinden. Dit, in combinatie met mijn ervaringen in communicatie en op gebied van digitale media en het al jaren rondlopen in de honk- en softbal wereld wil ik graag inzetten voor onze vereniging. Mijn doel is om met de andere bestuursleden onze financiële situatie te verbeteren/stabiliseren en op een open en transparante manier met de leden te communiceren. Verbinden met de leden om een wij-gevoel te creëren en te behouden. Mocht er iets spelen, wil je wat kwijt, spreek me gerust aan. Ik wil heel graag horen wat er speelt binnen onze vereniging. De leden zijn immers de vereniging.

Menno Daalder
Hallo, mijn naam is Menno Daalder, ben zelf geen lid van Hoofddorp Pioniers en heb er ook geen kinderen spelen. Ik woon op loopafstand van het sportpark en kwam af en toe naar het veld om naar een hoofdklasse wedstrijd te kijken. Toen ik, enige tijd geleden, de website bekeek bleek dat er bestuursleden werden gezocht en heb ik mij aangemeld. Ik heb dus ook deel uitgemaakt van het vorige bestuur en ben gevraagd om ook van het nieuwe bestuur deel uit te maken.

Mijn achtergrond ligt op het honkbal- en softbalveld, ik heb meer dan 25 jaar, op redelijk goed niveau, gespeeld bij verschillende verenigingen. De meeste tijd heb ik doorgebracht bij DVH uit Amstelveen, en dan niet als speler maar wel als bestuurslid. Vele jaren heb ik deel uitgemaakt van het bestuur in verschillende rollen en hoop de opgedane ervaring bij Hoofddorp Pioniers goed te kunnen gebruiken. Verder ben ik betrokken geweest bij de organisatie van toernooien zoals het WK-honkbal dat in Nederland werd georganiseerd en ook EK’s die bij Pirates werden georganiseerd. Momenteel zit ik in het organisatiecomité van het NK Little League dat we van 4-6 juni organiseren.

In het dagelijks leven ben ik IT Project Manager en na een project van 2 jaar in Noorwegen te hebben uitgevoerd ben ik nu werkzaam bij de KLM/AirFrance. Hierdoor ben ik geregeld op reis maar met de huidige communicatiemiddelen kan ik eenvoudig deelnemen aan vergaderingen ook als ik niet fysiek aanwezig kan zijn. Ik heb veel zin om met het nieuwe bestuur aan de slag te gaan en samen met de spelers, coaches en andere leden vereniging van te maken waar topsport en recreatieve sport naast elkaar plaatsvindt en waar het gezellig is!

Lucinda Schuurman
Mijn naam is Lucinda Schuurman, moeder van 3 honkballende kinderen (Lucas pupillen 1 en tweeling Tim en Tijs in pupillen 2) en een honkballende man (Erik Sodekamp in Heren 4) die ook vele uurtjes doorbrengt op het veld als vrijwillige trainer/coach. Zelf ben ik opgegroeid in de (ritmische) gymnastiekwereld bij ‘buurvereniging’ SV Pax, maar door mijn verkering met Erik kom ik al sinds mijn 17e op de club en op de vele velden in het land. Ik zit al een jaar of 6 met heel veel plezier in de Activiteitencommissie van de club en dit jaar organiseer ik ook samen met vele anderen het NK Little League op onze club. Ik krijg enorm veel energie van het samen met andere leuke mensen zorgen dat de sport lekker loopt, er leuke nevenactiviteiten worden georganiseerd en dat ‘alles eromheen’ goed geregeld is. Nadat het al een tijdje kriebelde om nog iets meer te gaan doen voor de club en bleek dat ‘alles eromheen’ op dit moment niet helemaal goed geregeld was, heb ik besloten mij in te willen gaan zetten in het bestuur.

Eerdere bestuurservaring heb ik opgedaan als voorzitter van de landelijke technische commissie ritmische gymnastiek van de gymnastiekbond. Ik werk als programmamanager/product owner bij de gemeente Amsterdam, waar wij met ons team de Amsterdamse sportclubs ondersteun om sterker te worden. Deze kennis, ervaring en mijn netwerk kan ik vast goed gebruiken bij Pioniers. Ik zou mij, samen met het zorgen dat onze ‘basis’ weer helemaal op orde is, willen inzetten voor een club waar onze eigen sporters en die van andere clubs met plezier sporten, waar je vrienden maakt en waar je een fijne tijd doorbrengt met elkaar. Een club waar we trots op zijn!