In 2020 alle Hoofdklasse wedstrijden live uitgezonden!

De afgelopen maanden is door de KNBSB met een tweetal bedrijven en alle hoofdklasse teams hard gewerkt aan een uniek initiatief om de honkbalsport in Nederland te promoten.

Met ingang van het seizoen 2020 zullen alle hoofdklasse wedstrijden live worden uitgezonden via internet!

Dat gebeurt via het platform van Eyecons en is voor de kijkers gratis!

Elke hoofdklasse vereniging krijgt een eigen kanaal op dat platform, waar naast de live streams ook samenvattingen met hoogtepunten en interviews met spelers en coaches te vinden zullen zijn.

Op de Eyecons website kun je al vast een indruk krijgen van hoe dat nu wordt gedaan voor de tweede klasse voetbal en de hoofdklasse hockey.

In de komende weken worden door het bedrijf 360 Sports Intelligence op het sportpark de nodige camera’s geïnstalleerd om de wedstrijden te kunnen registreren.

Een bijkomend voordeel is dat de vereniging het systeem ook voor eigen gebruik mag inzetten.

Zo kunnen bijvoorbeeld wedstrijden van andere verenigingsteams worden opgenomen, of trainingen, voor nadere analyse.

Vrijwilligers gevraagd

Om van een wedstrijd een samenvatting te kunnen maken, moet iemand natuurlijk wel eerst aangeven wat de leuke of interessante momenten in een wedstrijd zijn. Dat is met dit systeem super makkelijk! Tijdens de wedstrijd kan met behulp van een tablet door een simpele druk op een knop een moment worden getagged voor de samenvatting. Het systeem bepaalt zelf welke camera’s moeten worden gebruikt en hoe lang zo’n clipje moet zijn. Na de wedstrijd wordt van al deze momenten automatisch een leuke samenvatting gemaakt. Zoals bij veel verenigingsactiviteiten, hebben we hier een paar vrijwilligers bij nodig! Heb je belangstelling om tijdens thuiswedstrijden van ons hoofdklasse team als “tagger” te helpen, stuur dan even een berichtje naar jeroenpkok@hotmail.com. We nemen dan snel contact met je op, want begin april wordt er een korte cursus gegeven over het taggen tijdens wedstrijden. We hebben inmiddels al 1 tagger, maar willen i.v.m. het aantal wedstrijden per week en vakanties het liefst een team van 4 tot 5 taggers vormen. Je hoeft geen kennis te hebben van fotografie of video om te kunnen taggen. Als je weet wat een home run is en een honkslag, ben je van harte welkom!

De verenigingen mogen zelf content aanleveren voor hun kanaal op het platform. Als je het dus leuk vindt om voor of na wedstrijden interviews te doen, of tijdens de week filmpjes te maken van team activiteiten, of ken je mensen die dat leuk vinden om te doen, stuur dan ook even een berichtje naar jeroenpkok@hotmail.com. Er worden trainingen georganiseerd en voor je het weet interview jij de beste pitcher van Nederland, Lars Huijer!

In dit en dit artikel kun je nog meer informatie vinden over dit initiatief.