Hoofddorp Pioniers Softbal Aspiranten 1 – Roef! AS1 | 18 mei 2019

Wat een mooi weer! De tegenstander van vandaag is ROEF! Dit team en de meeste speelsters hebben we vaak gezien, bijvoorbeeld 2 jaar terug tegen gespeeld op het Pupillen NK in M’Gestel. Maar nu voor het eggie, in de Aspiranten 1ste klasse dubbels!

Het is net een interland, we hebben een voorwedstrijd! De Pioniers Pupillen spelen tegen Pirates en winnen met 11-7, zeer goed gespeeld. Of dit competitie was is onbekend, misschien een oefenwedstrijd, maar Pirates staat 1ste in hun competitie, met 6 uit 3, en Pioniers staat 2de met 4 uit 2. Dat gaat wat worden deze competitie! Zie onderstaand plaatje van de stand, klasse gedaan meiden, flink doortrainen en misschien is jullie hulp nog wel eens nodig bij de grotere meiden.

Hierbij een verslag van de wedstrijden van vandaag van de Aspiranten, helaas zonder Nikki, maar wel met een bekende scheidsrechter, Daniel. (Daniel, als je dit leest, bedankt!)

12:00 – Wedstrijd 1:

1ste Inning:

Lea op de heuvel, 1ste worp uitglijden, dat is ff opwarmen.

De 1ste speelster wordt uitgegooid maar toch komen er plotseling 3 honken vol. Dan gooit Lea er weer 1 uit, nog steeds 3 honken vol. De 3de gaat er ook vanaf, lekker super gegooid, jammer voor hun, 3 Left On Base, helaas voor Roef!, wisselen.

Wij mogen als thuis spelende ploeg gelijkmaken en Sarah komt safe op 1. Britt krijgt 4W en ondertussen staat Sarah al op 3. Voordat Ilysa met 3 slag moet gaan zitten komt Sarah al stelend binnen op een doorgeschoten bal, 1-0. Hierna komt Ezra aan slag en op weer een doorgeschoten bal komt ook Britt binnen, 2-0. Helaas moet Ezra ook met 3S eraf, jammer, wel 2-0 voor. Elyke komt op Volle Bak maar swingt mis, uit, wisselen, maar wel 2-0 voor, een lekker begin.

2de Inning:

1ste slagvrouw, mag snel gaan zitten door 3S van Lea, super.

2de slagvrouw, na Volle Bak gaat zij er ook af met 3S.

Ook de 3de slagvrouw gaat uit, ook op 3S. Super, super, super !

In de gelijkmakende beurt beginnen we met Sophie, helaas 3S, wie niet waagt wie niet wint, de eerste uit.

Milou, een goede honkslag, een vette sprint naar 1, veilig op 1 aangekomen. Hierna Jasmine, ook op weg naar 1 en Milou staat al snel op 3. Dan komt Lea aan slag en Jasmine steelt naar 2, de catcher gooit naar 2 maar Milou durft het net niet aan om van 3 naar thuis te stelen. MAAR, waarschijnlijk wist Milou dat Lea de bal gewoon weg zou rossen en dat ze dan gewoon binnen zou kunnen wandelen, dat doen ze dus allebei, 3-0 voor, 1+3 bezet en 1 uit.

Sarah komt weer aan slag en ondertussen is het al 2+3 bezet. Sarah krijgt 4W, steelt door naar 2 en Jasmine komt binnen, 4-0 voor !!!

Britt gaat ondertussen uit op 3S maar voordat dat kon gebeuren probeerde Lea nog even binnen te stelen, glijdt naar thuis maar de catcher tikt haar uit. Wisselen dus maar toch lekker 4-0 voor !

3de Inning:

Het is ondertussen 12:35 en de 1ste slagvrouw van Roef! komt uiteindelijk toch op 3. Door een foute aangooi naar 1, een bal schiet door en zij is snel, zij komt op 3.

De 2de slagvrouw krijgt 4W en na een 1-3 situatie komt ze op 2. De volgende ramt de bal weg maar Sophie vangt de bal op 8, 1ste uit, maar de dame van 3 komt binnen, 4-1.

De volgende slagvrouw mag gaan zitten na 3S, 2 uit.

De laatste slagvrouw gaat via Volle Bak naar 3 slag, uit, 4-1 voor en we gaan weer de gelijkmakende beurt benutten.

Ilysa, Volle Bak, de 3de slagbal schiet door, dus toch rennen naar 1 en ondanks dat de 1ste honkvrouw echt irritant in de weg stond komt Ilysa toch safe op 1.

Tess, een foutbal die hoog de lucht in vliegt, catcher vangt, 1ste uit, kan iedereen gebeuren.

Elyke gaat als 2de uit met 3S.

Hierna wordt Sophie geraakt door de werpster en mag dus naar 1. Ondertussen steelt en glijdt Ilysa naar 3, we hebben dus weer een 1-3tje.

Milou als volgende slaat de bal heel hoog het infield in maar Roef! weet de bal niet te vangen. Milou dus safe op 1, Sophie naar 2 en Ilysa komt binnen, 5-1.

Hailey doet het weer anders, op een doorgeschoten bal komt Sophie binnen, 6-1, en Hailey komt via 4W en wat stelen ook op 2, het loopt allemaal lekker vandaag, vlijmscherp !

Lea raakt de bal aardig wat keren maar helaas de laatste bal, hoog in fout gebied, kan Roef! toch vangen, uit, wisselen, 6-1 voor !

4de Inning:

Deze begint om 13:00, we zijn dus een uur bezig en beginnen aan de 4de inning.

Lea gooit nog steeds, maar de 1ste slagvrouw raakt ze.

Als de 2de slagvrouw in het slagperk staat steelt de dame van 1 naar 2. Sarah als korte stop mist net de tik maar deze stelende dame wil ook doorstelen naar 3. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren en Sarah en Elyke sluiten haar in, uit!

De 2de slagvrouw staat er nog steeds maar zij swingt op Volle Bak, mist en gaat uit, lekker puh!

De 3de slagvrouw gaat via 2-om-2 naar Volle Bak. Lea glijdt uit, doorgeschoten bal en deze dame gaat naar 1 op 4W.

4de slagvrouw, Volle Bak, 3S, uit, wisselen.

Het is ondertussen 13:30, we staan 6-1 voor en de gelijkmakende beurt is eigenlijk niet meer nodig, die krijgen we toch niet af binnen 5 minuten, einde wedstrijd, 6-1 gewonnen.

Lekker gespeeld super goed gegooid, goed geslagen, goed verdedigd, agressief gelopen, goed gescoord, op naar de 2de wedstrijd !

13:30 – Wedstrijd 2:

 

Nu ook zonder Ilysa, zij moet helaas weg naar een belangrijk Volleybal toernooi! Het scoreboard staat ondertussen wel aan, het wordt steeds professioneler!

1ste Inning:

Jasmine gaat gooien, ook ff inkomen en na een paar kleine foutjes komt er 1 binnen, 0-1 achter.

Effe later krijgt de 4de slagvrouw 3S, dit is de eerste uit. Helaas ff later een flinke klap door het midden, er komen er 2 binnen, 0-3 achter, dat is niet de bedoeling. Maar de 2de nul komt op het 3de honk. Lea krijgt daar de bal van Elyke en tikt er 1 uit! Deze laatste slagvrouw gaat ook uit op 3S, wisselen @ 0-3 achter.

Gelijkmakende beurt. Sarah als top van de slaglijst mag beginnen met het goedmaken van de achterstand, via 4W komt zij op 1.

Britt, ze staat er nog als Sarah ondertussen als een dief in de nacht op 3 is gekomen. Helaas, 3S voor Britt, 1ste uit zegt het scoreboard.

Ezra gaat uit door een vangbal van de 1ste honkvrouw van Roef!, helaas, 2 uit.

Elyke moet nu Sarah binnenhalen! Dat doet ze, die kan je om een boodschap sturen, honkslag, 1-3 is nu de stand.

Sophie is dan aan de beurt, die kun je ook om een boodschap sturen, die kan ook heel goed shoppen. Zij slaat ook een honkslag en Elyke komt daarmee op 2. 2 uit, 1-3 achter.

Dan is Milou aan slag. Elyke gaat lekker agressief naar 3, Sophie let op en kan dus naar 2.

Milou krijgt 4W maar Elyke krijgt misschien iets te agressieve instructies van de coach, zij wordt uitgetikt op 3, wisselen!

2de Inning:

1ste slagvrouw; via 2-om-2 naar Full Count en dan 3S. Super in het kwadraat, 1ste uit.

2de slagvrouw; via 2-om-2, ff een foutbal, dan nog een foutbal en dan 3S. Vet gedaan, 2de uit.

3de slagvrouw; ook weer via 2-om-2, Volle Bak. De slagvrouw raakt de bal, Jasmine gooit naar 1 maar helaas valt de bal net uit de handschoen van Milou, deze slagvrouw is dus safe op 1.

4de slagvrouw; ook weer via 2-om-2, een goede klap. Sarah gooit naar 3 maar dan floept de bal net uit de handschoen van Tess, jammer.

5de slagvrouw; 1-3 situatie, doorgeschoten bal, dame op 3 komt binnen, 1-4 achter, we moeten straks toch serieus aan de bak. Via Volle Bak levert deze dame een vet slag af, maar Sarah bij het 2de honkt gooit naar 1, uit, wisselen, nu moeten wij aan het werk!

Voordat wij in de gelijkmakende beurt aan het werk moeten hebben we eerst nog wat muziek, ik weet alleen niet van wie de keuze is !

Jasmine begint gewoon met meppen na zulke worpen als pitcher, HONKSLAG !

Tess; stootslag, safe op 1, zeer goed uitgevoerd!

Dan is Lea aan de beurt en ik hoor haar moeder zeggen: “Mooie bal = weg”. En Lea denkt; wat je moeder zegt moet je doen! Dat doet zij dus ook, via een stootslag, en weg is de bal. Ook zij is safe op 1, alle honken vol !

Sarah mag t afmaken, zij gaat voor links staan, stootslag = fout.

2de idem ditto, dan maar gewoon met rechts slaan. Helaas, hoog, vang, 1ste uit.

Hailey dan maar. Zij komt op 4W, dus Jasmine komt binnen, 2-4.

Hierna Ezra en op een doorgeschoten bal komt Tess binnen, 3-4, nog steeds maar 1 uit gelukkig. Via 2-om-2 komt Ezra op 3S, helaas, 2de uit.

Dan Elyke, sla aub Lea en Hailey binnen, die punten zijn nodig, we staan nog achter. Helaas, een vang 3 betekent wisselen, 3-4 achter.

En weer muziek, volgens deze kenner is dit ’50 Cent’ met ‘In Da Club’, een lekker vette rap! Hopelijk gaat dit iedereen nog verder oppeppen om de 3-4 achterstand niet verder te laten oplopen.

3de Inning:

1ste slagvrouw:         Een vette 3 honkslag.

2de slagvrouw:          Tik, foutje door ons, 1 binnen, 3-5 achter.

3de slagvrouw:          Via 2-2 naar honkslag, 1+3 bezet, 0 uit.

4de slagvrouw:          3S, 1ste uit, die hebben we ff nodig !

5de slagvrouw:          3S, 2de uit, zo doen we dat !

6de slagvrouw:          3S, wisselen !!!

Voordat we aan de gelijkmakende beurt gaan beginnen weer ff muziek.

Nu het thema van de ‘Blues Brothers’, lekker ouderwets en laten wij nu maar ff de blues horen met onze knuppels, dat is waarschijnlijk de boodschap!

Sophie mag als eerste muziek maken, de Blues! Helaas, vangbal door 9.

Dan horen we op de tribune, Britt, hup een hit!. Wat geeft ze, een bal dwars door t infield, de pitcher en 3de honkvrouw kunnen er niets mee, safe op 1!

Jasmine laat Britt eerst ff stelen, zij is namelijk supersnel. Helaas gaat Jasmine wel zelf uit op 1 door 6 naar 3.

Ook Tess uit op 1, helaas, wissel, 3-5 achter.

Na deze korte inning weer muziek, ‘Tag Team’ met ‘Whoomp (There It Is)’, goede keuze!

4de Inning:

Tess moet gaan gooien, dus eerst ff ingooien en daar gaan we.

1ste slagvrouw:         Vang 3 (Lea), op 1ste honk uit.

2de slagvrouw:          Pak door 6 (Sarah), op 1ste honk uit.

3de slagvrouw:          Honkslag

4de slagvrouw:          We moeten nu voor de 3de nul gaan, maar er komt er weer in binnen,

3-6 achter.

5de slagvrouw:          3S, eindelijk weer wisselen.

Voordat we nu gelijkmaken weer muziek, het dak gaat er af, de ‘Snollebollekes’ met Links, Rechts’. Jullie zien het op de foto, de tribune wordt gek!

Als eerste Lea, helaas vang 5, uit.

Sarah, na 3 foutballen, vang 6, uit.

Hailey, 3S, uit, wisselen.

Weer een korte inning maar wel weer muziek voordat we doorgaan, ‘Los Del Rio’ met de ‘Macarena’. Laat het in de volgende inning maar swingen.

5de Inning:

Tess gooit weer en daar gaan we.

1ste slagvrouw:         Uit op1.

2de slagvrouw:          3S, 2de uit.

3de slagvrouw:          3S, 3de uit, wisselen!

De gelijkmakende beurt, nu moet het gebeuren, de tijd zit er bijna op. Eerst nog ff een muziekje, ‘Ray Parker Jr.’ met de muziek van de ‘Ghostbusters’. Laten wij gaan jagen op punten, dan kunnen we nog winnen, let’s go, we staan namelijk met 3-6 achter.

Ezra, uit op 1, helaas.

Elyke, een vette tik, ergens tussen 7 en 8, veilig op 1.

Sophie, ook een vette tik, nu tussen 8 en 9, ook veilig op 1 en Elyke staat al op 3.

Britt, die krijgt een doorgeschoten bal en Elyke snelt binnen, 4-6, nog een paar punten te gaan. Britt krijgt ondertussen 4W en we hebben dan 1+3 bezet.

Jasmine: eerste bal lekker wijd en Britt steelt natuurlijk met haar snelheid makkelijk naar 2.

Maar, ook Jasmine ramt de bal tussen 7 en 8 en Sophie en Britt komen binnen, het is 6-6 !

Dan komt Tess, zij tikt de bal weg en Jasmine komt binnen, 7-6, einde wedstrijd !!!

Wat een einde! De muziek die toen kwam gaf het aan; ‘Bob Marley & The Wailers’ met ‘ Three Little Birds’ maar de meeste mensen kennen het als ‘Don’t worry, it’s gonna be allright’. Het is dus goed gekomen, zoals Bob zong.

Goed gespeeld, goed geknokt en jullie zien ‘t, net als vorige week een “Tottenhammetje”, je kunt in de laatste slagbeurt van de laatste inning altijd nog een achterstand goedmaken en winnen! Het kan dus altijd, niet opgeven voordat de laatste bal uit is!!!

Een fan.

ps        Hierbij nog een kleine foto van de nabespreking.