Hoofddorp Pioniers PS1 – Centrals PS1 | 06 juli 2019

Wedstrijdverslag Kampioenswedstrijd

Hoofddorp Pioniers PS1 – Centrals PS1

Het is zaterdagmorgen, 6 juli 2019.
Vandaag spelen onze softbal-pupillen hun laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Een helft waarin de meiden tot op heden een ongekende prestatie hebben geleverd. Onder de bezielende leiding van coach Nick, coach Marlies en coach Opa Berend hebben de dames alle wedstrijden weten te winnen.
De tegenstanders zijn de Centrals uit het Utrechtse Groenekan. Heel even ontstaat er een lichte onrust, wanneer de ploeg rond 09u30 nog niet op het complex in Hoofddorp blijkt te zijn. Hebben ze het wel begrepen dat ze om 10u00 moeten spelen? Denken ze dat ze thuis spelen?
Is er iets gebeurd onderweg?
Om 09u35 komt de ploeg van de Centrals het complex op en kunnen wij ouders opgelucht ademhalen.
Het is 10u04 en met duidelijk enthousiasme klinkt ‘Wij zijn rood! Wij zijn wit! Wij zijn meiden met wat pit! GIRLPOWER!’ over het veld.
Zeer gepast start DJ Denis ‘We will rock you’ in van Queen.

Eerste inning:
Joy bijt het spits af als pitcher en Esje als catcher. Mooie strakke ballen vliegen over de plaat. De eerste twee slagvrouwen van de Centrals leveren binnen een paar minuten als de eerste nullen op, mede dankzij een hele mooie actie van Kim (korte stop) op Alicia (1e honk). De derde nul wordt door Joy gemaakt die vol vertrouwen de geslagen hoge bal zonder enige moeite vangt. Prachtig!
Speedy Gonzalez Kim staat als eerste bij de plaat. Na twee wijd ballen, slaat Kim een eerste honkslag op de eerste coachbal.
Yentl aan slag. De eerste bal schiet door. STEAL! Kim vliegt naar twee.
Dan klinkt het Time! vanuit coach Marlies. Zeer verbaasd kijken we toe als ze naar de grond duikt om de deksels van de honkgaten uit te graven. Het eerste honk ligt in de verkeerde gaten. Zeer scherp gezien, Marlies! Ze krijgt terecht een daverend applaus.
Het gejoel blijft aan als vlak na deze actie Yentl een prachtige driehonk-slag slaat. Wauw, wat een bal!
Ze wordt daarna binnen geslagen door Alicia, die een hele hoge bal slaat, welke uit de handschoen van de korte stop valt.
Het spektakel blijft aan. Jasmijn slaat de bal keihard in het diepe outfield. Oplettendheid van de tegenstander weerhoudt haar van een homerun. Ze blijft steken op drie.
Ashley heeft wat minder geluk. Met drie slag is zij de eerste nul.
Jasmijn mag door een mooie eerste honkslag van Lisa het volgende punt bijschrijven op de scorekaart.
Na Ashley is Tessa de tweede die met drieslag het strijdveld moet verlaten. Lisa staat nu op drie. Kan ze het punt maken?
Joy aan slag en ze heeft honger.
Als de bal haar nadert, is er geen andere keus en vreet ze hem met huid en haar op!
HOMERUN! Goed, eerlijk is eerlijk, een beetje gestuntel van de tegenpartij hielp wel. Hihihi
Einde eerste inning: 6-0

Als ik even naar Sharon, onze scoorder van vandaag, loop, zie ik dat de tribune aan de thuiskant behoorlijk vol zit. Mijn hart maakt een sprongetje om zoveel enthousiasme voor onze meiden te zien.
Als de eerste slagvrouw van de Centrals een bal slaat, ontstaat er een miscommunicatie tussen Kim (1e honk) en Jasmijn (2e honk). Dat boem ho is, zullen de meiden na deze botsing niet snel vergeten. Evenals het roepen om de bal als je die wilt hebben. 😉
De energie na deze botsing lijkt een klein beetje weggevloeid want de meiden maken wat veldfouten waardoor de Centrals kans zien om punten te scoren.
Het pitcher-catcherduo deze ronde zijn Ashley en Lisa.
Wanneer de zoveelste veldfout gemaakt wordt, sprint coach Marlies naar het outfield en spreekt ze een hartig woordje toe. Eindelijk de eerste nul met een drieslag. Met de Centrals nu op 4 punten wordt het spannend of de meiden nog een voorsprong uit de eerste inning kunnen behouden.
De tweede nul wordt een prachtige vangbal van Jasmijn. Het tij lijkt zich even te keren. Heel even dan want de eerste mogelijkheid erna wordt het vijfde punt gescoord en is het wissel.
De ruime voorsprong is sterk gereduceerd. Op het moment dat onze meiden gaan slaan, is deze nu nog slechts 1 punt in ons voordeel.
Kom op, meiden!
De slagbeurt wordt geopend door een heerlijke eerste honkslag van Jaleesa.
Een paar keer probeert Jaleesa zich naar het tweede honk te begeven, want elke keer geblokkeerd wordt. Redder Jayline brengt verlossing en slaat zichzelf naar 1 en Jaleesa dus door naar twee.
Ze sneuvelt echter op drie als Esje de bal slaat. Eerste nul.
Met Zoya aan slag, zijn twee en drie bezet. Het zit de dames niet mee en met drieslag moet Zoya terug het dugout in.
Caeley aan slag. De bal komt. Bam! Jayline binnen.
Volgende is Kim. Na twee foutslagen krijgt ze de bal het veld in. Jammer alleen dat er ook nog iets van een tegenstander staat die net op tijd haar handschoen uitsteekt. Vangbal, derde nul, wissel.
Einde tweede inning: 7-5

De derde inning begint met Alicia en Kim als pitcher-catcher duo. De eerste geslagen bal vliegt over Lisa haar handschoen heen die zo hoog mogelijk springt in een poging deze te vangen. De meiden lijken hun spirit weer teruggevonden te hebben, want door goede oplettendheid van Alicia en Lisa, wordt de eerste nul op twee gemaakt door de slagvrouw daar uit te tikken.
De tweede nul is meteen daarna ook een feit op een door een mooie actie van Alicia op Tessa.
Ook de derde nul is dankzij Alicia. Met twee prachtige strakke slagballen, heeft de slagvrouw nog 1 slag over als haar coach het veld opkomt. De coach gooit. Slag! Uit! Wissel!
De jacht naar nieuwe punten wordt geopend met een mooie eerste honkslag van Yentl.
Met de vechtlust en energie nog in haar lijf van de pitchbeurt zojuist poeiert Alicia de bal gigahard over de outfielders heen.
HOMERUN! En twee puntjes rijker.
Zowel Ashley als Jasmijn brengen zichzelf met verve op de honken.
Lisa aan slag, maar helaas. 3-slag, 1e nul.
Ook Tessa treft dit lot. Joy probeert met haar slagbal een wolk te raken. Leuk idee , maar levert ook een hele mooie vangbal op. Tijd dus om te wisselen.
Einde derde inning: 9-5

Het is 11u15. Inning nummer 4 en gezien de tijd waarschijnlijk de laatste van deze wedstrijd. Het dynamische duo van deze inning is Yentl en Caeley. Even ontstaat er paniek als Jaleesa probeert een nul te forceren op 1, maar uiteindelijk blijft de schade beperkt tot 1 punt binnen.
Bij de volgende slagbal lijken de meiden wat moeite te hebben de bal in de handschoen te krijgen en volgt ook het volgende punt voor de tegenpartij.
Zo zien de meiden de voorsprong weer slinken zonder nog 1 nul gemaakt te hebben.
Yentl voelt dit en begint bal na bal steeds mooier en strakker te gooien. Drieslag, 1e nul! Met een tweede drieslag en een uit op 1 breekt de laatste slagbeurt aan.
Tussenstand is nu 9-7.
De spanning stijgt voelbaar bij zowel de meiden als de ouders.
Jaleesa slaat zich met een prachtbal naar 1. Terwijl Jayline aan slag staat, steelt Jaleesa 2. De jacht naar het 10e punt is geopend.
Na een paar verwoede slagpogingen wisselt Jayline haar plek bij de plaat met Esje. Eerste nul. Als je goed naar Esje kijkt zou je bijna zeggen dat ze geen bal kan zien, zo ver hangt haar helm naar voren. Coach Marlies ziet dit:’Helm naar achter en lekker slaan.’ Dat heeft Esje gehoord.
De eerstvolgende bal slaat ze en komt op 1. Het 10e punt (Jaleesa) is binnen.
Net als Jayline moet Zoya helaas onverrichterzake de plaat verlaten.
Als Caeley aan slag komt, krijgt ze drie prachtige slagballen aangeboden van de pitcher. Sla! Sla dan! Kom op! Slaan!
Haar inschattingsvermogen laat haar in de steek, want ze laat alledrie de ballen aan zich voorbij gaan. Derde nul, einde wedstrijd.
Eindstand: 10-7

Line-up en handjes geven. Als dit ceremonieel geweest is, klinkt keihard terecht uit de speaker:
WE ARE THE CHAMPIONS
Want kampioenen dat zijn ze!
9 wedstrijden ongeslagen!
Elise van de Pioniers komt het veld op om de meiden te belonen met een mooie roos (van de club) en een prachtige medaille (geregeld door Sharon en Ilse).
Als ware sporthelden volgt er een fotomoment waarna het feest is.
En wat is een feest zonder de vertrouwde klanken van de Snollebollekes ‘Links Rechts’
Terwijl de meiden hun spullen opruimen en de ouders de ‘champagne’ en taart in gereedheid brengen, wordt het tijd om de laatste woorden aan dit verslag te wijden en zelf ook mee te gaan feesten.
Heel veel dank aan Nick, Berend en Marlies, de supercoachen waaronder onze meiden dit geweldige resultaat hebben bereikt.
Ook heel veel dank aan Vanessa en Sharon, onze vaste scoorders.
En last but not least heel veel dank aan alle ouders die zich dit deel van het seizoen zo tomeloos hebben ingezet voor onze meiden.

Een hele fijne zomer allemaal en op naar de volgende helft!!

Dorien