Hoofddorp Pioniers PH5 – Vennep Flyers PH1 | 4 mei 2019

Vandaag staat de wedstrijd tegen de Vennep Flyers op het programma. Het is koud en het hagelt, maar onze jongens hebben er zin in. Terwijl de ouders zich opwarmen in de kantine, beginnen de jongens aan de warming up.

De VF gaan van start. De 1ste uit is na 3x slag op coachballen. Jurre staat goed te pitchen en maakt de 2de uit, door 3 slag te gooien. Ondertussen maken de VF 3 punten, met name door honken te stelen. De 3de uit wordt gemaakt door Noah op het eerste honk.

Onze mannen proberen gelijk te komen, maar er staat een sterk binnenveld. Ze slaan goed en weten uiteindelijk 1 puntje binnen te halen.

De VF maken deze inning 5 punten. Onze jongens gaan inmiddels met een behoorlijke achterstand de gelijkmakende beurt in, maar laten zich niet kennen. Wessel slaat als eerste een homerun. Vervolgens worden er nog 2 punten gescoord. Aan het einde van deze inning staan we met 8-4 achter en tonen ze hun doorzettingsvermogen!

Onze jongens gaan het veld in en zorgen dat er maar 1 punt word behaald door de VF. De eerste uit wordt gemaakt door mooi samenspel, waardoor Lucas hem op het eerste honk uit kan maken. Daarna zijn er 2 uit door 3 slag. De Pioniers blijven zich volledig inzetten en dat loont. Er worden 5 punten gehaald en de stand is gelijk 9-9. Omdat er nog 20 minuten speeltijd resteert, volgt er een 4de inning.

De VF zijn onder de indruk en waarschijnlijk ook een beetje bang. Zodra ze  4 punten hebben behaald, besluiten ze de honken vol te laten lopen. Ze laten de jongens niet meer rennen op geslagen ballen, om maar zoveel mogelijk punten binnen te halen. Onze mannen laten zich niet gek maken en bieden goed tegenstand. Met 1 uit en de honken vol, voelen ze de druk. De speler aan slag raakt de bal, Lucas vangt en gooit meteen naar Jack op de thuisplaat. De 2de uit is binnen. Nog steeds de honken vol maar inmiddels zijn er 9 aan slag geweest en moet er gewisseld worden. Het blijft beperkt tot 4 punten, wat ontzettend knap is. De jongens gaan op voor een gelijkmakende beurt, maar helaas geen punten deze inning.

Deze wedstrijd niet gewonnen, maar wel weer veel geleerd en ze mogen trots zijn op hoe ze het spel spelen en samenwerken!

Maaike Oudhoff