Hoofddorp Pioniers PH5 – BSM PH1 speelt doordeweekse wedstrijd | 3 juni

Onze mannen van Pupillen 5 mochten op een doordeweekse avond aantreden tegen BSM uit Bennebroek. De wedstrijd was vorige keer afgelast door regenval, maar nu was het prachtig weer om te spelen. Vidal moest zich helaas afmelden, maar voor de rest was het team compleet. 12 man sterk dus! Ook de coaches waren gelukkig weer aanwezig.

Afspraak was om iets eerder te verzamelen dan normaal, daar er eerst nog een belofte van coach Machiel moest worden ingelost. IJsjestijd!! Wat een pret, de warming-up beginnen met een raketje.

In de KNBSB app stond dat we om 18.00 uur zouden starten, maar om het publiek de kans te geven nog een plekje te vinden op de overvolle bankjes en picknicktafels begon de wedstrijd iets later. Na een goede warming-up kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.

BSM begon aan slag en onze lefty Noah was de startende pitcher. Tussen de grote mannen van BSM is er 1 schattige beeballer. De vereniging heeft geen beeballteam waardoor deze kleine man meespeelt met de pupillen. Nog wel voor spek en bonen, dus komt elke inning als eerste aan slag en telt niet mee in de scores. De aangewezen scoorder van Pioniers was hiervan niet helemaal op de hoogte, dus zorgde voor wat gekrabbel in het scoreblok. Waar de beeballer wel uitging door een mooie actie van 1 op 3, sloegen de volgende slagmannen goed de ballen weg en volgde er hier en daar een uitje. Pas bij de laatste slagman volgde de 3e uit door een mooie vangbal van Quinn. 4 punten door BSM gemaakt, dus we moeten aan de bak.

De mannen van Pioniers nu aan slag. Helaas waren de eerste twee slagmannen iets wat onder de indruk van de redelijk grote spelers van BSM, het goede pitchen van de BSM-pitcher en de nog wat zachte coachballen, waardoor zij beide met drieslag weer naar de duckout mochten. Hierna mocht Jurre en sloeg een nette honkslag. Gelukkig, we staan op de honken. Hierna was Micha aan slag en slaat een prachtige driehonkslag na wat minder veldwerk. 1e punt binnen geslagen en de volgende punten volgen ook door goed slagwerk. 3-4

In de 2e inning staat Jurre op de heuvel en gooit een paar mooie slagballen. Na wederom een uit voor spek en bonen door 1-3 op het beeballertje, volgen daarna wat geslagen ballen voor BSM. Helaas zijn we in het veld niet scherp genoeg zijn om een uit te maken. Heeft het dan toch te maken dat we in de avond spelen? Het publiek laat van zich horen en moedigt de mannen nog even aan. Er volgt een strike-out, maar toch weet BSM wederom 4 punten te maken. We maken de derde uit en mogen met een stand van 3-8 gaan slaan.

In deze slagbeurt worden weer mooie ballen weggeslagen, ook gewoon op de inmiddels nieuwe pitcher van BSM. En sommige geslagen ballen gaan zo ver dat we een prachtige home-run van Wessel kunnen noteren. En hoe leuk is het dan dat je hele team de duckout uit komt rennen om samen met je te juichen. Wat zijn het toch leuke mannen! Het scoren gaat deze inning lekker en als er al 4 punten genoteerd staan, wordt ook nog het 5e en 6e punt binnen geslagen. Whoehoe, we staan voor en mogen weer wisselen. 9-8

De derde, en waarschijnlijk laatste, inning start wederom met de kleine beeballer en slaat een goede honkslag. Prachtig! Jesper staat inmiddels op de heuvel en wilt het allemaal niet te lang laten duren, want papa speelt straks ook nog en daar moet natuurlijk nog wel even gekeken worden. Voordat het publiek het doorheeft, kunnen we de eerste K noteren. Door goed veldwerk en zeker goed pitchwerk worden er geen punten gescoord door BSM. Nog steeds 9-8, maar we gaan natuurlijk nog wel slaan.

En hoe? De mannen staan weer heerlijk te slaan. Er wordt goed gelopen, soms nog met een iets te ruime bocht, soms met wat twijfel en soms moeten we iets beter de coach in de gaten houden, maar er worden gewoon weer 4 punten gescoord. Met een mooie vangbal van BSM eindigt de wedstrijd.

13-8.

De winst is weer binnen! De mannen hebben inmiddels de laatste vier wedstrijden in winst weten om te zetten en zullen komende zaterdag om 10.00 uur weer hard aan de bak moeten om dit resultaat te behalen tegen Onze Gezellen PH2. De vorige wedstrijd tegen OG werd namelijk nog verloren. Hopelijk is er zaterdag weer net zo veel publiek als vanavond om de jongens een steuntje in de rug te geven. Tot zaterdag!

Hilly